Prima pagină » Actualitate » Europarlamentarul Cristian Terheș: „ În loc ca cei de la MAI să lupte pe toate canalele politice și diplomatice cu austriecii, pentru că abuziv au blocat intrarea României în Schengen…”
Europarlamentarul Cristian Terheș: „  În loc ca cei de la MAI să lupte pe toate canalele politice și diplomatice cu austriecii, pentru că abuziv au blocat intrarea României în Schengen...”

Europarlamentarul Cristian Terheș: „ În loc ca cei de la MAI să lupte pe toate canalele politice și diplomatice cu austriecii, pentru că abuziv au blocat intrarea României în Schengen…”

04 aug. 2024, 22:06,
B, , h, , în Actualitate
„Birocrații din Ministerul de Interne au dispus ca polițistul Valer Kovacs să fie dat afară inclusiv pentru că, printre altele, și-a făcut o poză cu mine. Poza în cauză a fost făcută când am mers la Vama Nădlac, în primăvara lui 2023, și am arătat cozile imense de camioane care așteaptă să intre în Schengen.
Surse politice susțin că principala cauză a acestei decizii abuzive a MAI față de polițistul Valer Kovacs este faptul că acesta a amendat în mai multe rânduri CNAIR, pentru faptul că nu au protejat cum se cuvine carosabilul, lucru ce l-ar fi nemulţumit pe Grindeanu.
De exemplu, pe 30.04.2024 presa relata că Valer Kovacs a amendat CNAIR cu 16.500 de lei, după un accident soldat cu daune materiale și uciderea unui animal pe autostrada Timișoara-Lugoj.
În loc ca cei de la MAI să lupte pe toate canalele politice și diplomatice cu austriecii, pentru că abuziv au blocat intrarea României în Schengen, aceștia, la ordinul lui Grindeanu, au dispus să fie dat afară un polițist cinstit, care, prin activitatea pe care a făcut-o pe autostradă spre Nădlac, a salvat nenumărate vieți.
Polițistul Valer Kovacs este cunoscut pentru că este cinstit, refuzând mită și alte foloase, însă și pentru ca este bun profesionist.
Pe autostrada Arad-Nădlac, zona în care acesta patrulează, din cauza sutelor de camioane ce sunt parcate unul în spatele altuia, ocupând efectiv o bandă de mers spre vamă în timp ce așteaptă să intre în Ungaria, sunt constant accidente. Activitatea de prevenție dusă de polițistul Valer Kovacs a făcut ca aceste accidente să scadă, pentru că șoferii sunt mai conștienți de pericolele din zonă.
Poziția Ministerului de Interne este abuzivă, persecutând un polițist pentru că, printre altele, și-a făcut poză cu un om politic care a trecut prin zonă, cu care a împărtășit preocupări comune cu zona sa de interes profesional.
Reamintesc că fostul judecător Danileț a avut activități și declarații extrem de grave și mai clar exprimate in spațiul public, însă atât CEDO cât și ICCJ au decis că acestea se circumscriu libertății sale de exprimare.
Solicit public ministrului Predoiu, care cunoaște foarte bine această jurisprudență, să repare această nedreptate și să-l repună în funcție pe polițistul Valer Kovacs!”, a transmis europarlamentarul Cristian Terheș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
03 august 2024
03 august 2024