Europarlamentarul Cristian Terheș a dezbătut la BZI LIVE decizia uluitoare a Curții Constituționale a României privind Legile Justiției. Astfel, în așteptarea verdictului, care a fost dat în timpul emisiunii din 9 noiembrie 2022, invitatul a subliniat cum în această zi, Curtea Constituţională a României decide soarta statului român.
„În momentul de faţă, stăm să discutăm dacă în România oare va mai fi constitutivă legea supremă în stat. Numai discutând aşa ceva este periculos.
Aici este şi o inconştientă, dar şi foarte multă prostie. Dar şi slugărnicie şi trădare. Haos scrie pe România”, a spus europarlamentarul Cristian Terheș.
Cristian Terheș a vorbit la BZI LIVE despre Legile Justiției
În cadrul ediției BZI LIVE din 9 noiembrie, europarlamentarul Cristian Terheș a vorbit în excluvitate despre decizia Curții Constituționale a României privind Legile Justiției, în contextul în care acestea au fost modificate, iar Avocatul Poporului, Renate Weber, a trimis joi, 20 octombrie, o sesizare la CCR prin care a atacat aceste schimbări. Mai precis, Weber critică eliminarea din lege a sancțiunilor pentru magistrații care nu respectă deciziile CCR și ale ÎCCJ.
„Pe data de 9 noiembrie, Curtea Constituțională este încă în faza de pronunţare pe o serie de obiecte de neconstituţionalitate. În primul rând este vorba de supremaţia Constituţiei în România, care este obligatorie, iar celelalt capăt de cerere privește capacitatea magistraților de a face parte din ONG-uri.
Curtea are 3 opţiuni. Admiterea sau respingerea obiecţiilor, sau să amâne decizia. Indiferent ce opţiune vor adopta, faptul că noi, românii anului 2022 discutăm dacă Constituţia mai este lege supremă în stat, discuţia este de o periculozitate extremă. Statul român nu a apărut peste noapte, ci prin sângele unor eroi ce au murit în război. Avem prima Constituţie a României Mari, în care se prevede că România este şi stat naţional, şi apoi avem şi celelalte caracteristici, indivizibil, unitar, independent, etc.
Prin ceea ce se întâmplă astăzi, punem în discuţie natura suverană a statului român. Adică perioada de dinainte de 1977, când România nu era un stat, ci vasala Porţii. Să vii să votezi şi să treacă la vot, faptul că deciziile Curţii Constituţionale nu mai sunt obligatorii pentru magistraţi? Păi atunci nici legile nu mai sunt obligatorii?
Nicăieri în UE nu există aşa ceva. Nici un guvern nu a venit cu o astfel de propunere. Că există birocraţi la Bruxelles, e adevărat, dar până acum nici un stat membru al UE nu a acceptat aşa ceva, pentru că UE nu este o federaţie. În momentul de faţă, stăm să discutăm dacă România oare va mai fi constitutivă legea supremă în stat. Numai discutând aşa ceva este periculos.
E ca şi atunci când Ursula spunea anul trecut dacă va trebui să punem obligatorie vaccinarea anti Covid-19 sau nu. Drepturile şi libertăţile sunt desconsiderate. Păi eu mă bucur de libertate pentru că sunt un om liber. Nu e nevoie să mă injectez sau să ingerez ceva. Sunt liber pentru că sunt liber. Altfel eşti un sclav. Să fii liber va fi un privilegiu cât de curând. În ceea ce priveşte libertatea asupra propriului tău corp, aici e vorba de un drept absolut, nimeni nu îţi poate impune ce să faci cu propriul tău corp”, a adirmat Cristian Terheș.
Eurparlamentarul trage un semnal de alarmă asupra faptului că istoria este foarte importantă în evoluția unui stat, de aceea, ar trebui pus mai mult accent pe ea, cât și pe învățarea termenilor, a evenimentelor, de vreme ce istoria are mereu tendința de a se repeta.
„Aici este şi o inconştientă, dar şi foarte multă prostie. Dar şi slugărnicie şi trădare.
La noi, în şcoala românească, li se inoculează elevilor că elemente cruciale din istorie au avut loc aşa, din neant. Nu e chiar aşa. A fost şi o conjunctură istorică. Recunoaşterea ca naţiune înseamnă recunoaşterea unei serii de drepturi civile, fundamentale. Iar de la 1848, a fost un val continuu de mişcări de emancipare naţională care s-au finalizat cu Unirea Mică şi Unirea Mare. A fost jertfa unor oameni. Fiecare s-a luptat pentru această cauză. Acum nu li se mai spune elevilor aşa ceva. E importantă aceasta moştenire pe care noi o avem, care e multiseculară.
Constituţia spune că judecătorii se supun numai legii, nu că în raport cu nimic sau nimănui. Pe de o parte nu pot fi mutaţi de colo-colo fără voia lor, trebuie să fie independenţi, dar nu ţine de nazurile fiecăruia cum să dea o hotărâre. Ei se supun legii. Dar prin ce au făcut ei acum, un judecător poate spune că muşchii judecătorului spune că nu trebuie să considere această hotărâre şi astfel rămâi cu dreptatea în mână.
Cum poţi tu, ca stat, să accepţi asemenea clauze, condiţii? Dar dacă ai astfel de trădători la conducere, asta se întâmplă”, a mai spus Cristian Terheș.
Cristian Terheș: „România nu mai are supremaţia Constituţiei”
În timpul emisiunii, s-a primit și decizia conform căreia Curtea Constituţională a României a respins miercuri, 9 noiembrie, sesizările depuse de Avocatul Poporului cu privire la cele trei legi ale Justiţiei adoptate în Parlament.
„S-au respins obiecţiile de neconstituţionalitate a legilor justiţiei. De astăzi, un judecător sau magistrat nu va fi pedepsit dacă nesocoteşte legile constituţionale. Vor avea loc nişte acţiuni pentru spargerea României.
La momentul de faţă, în România nu mai este nici o instituţie care să îţi apere dreptul statal.
Dar la ora actuală, România ca stat nu mai există. E doar o corporaţie, un SRL, dar stat suveran nu mai e. Când tu admiţi că deciziile obligatorii nu mai există. Păi la ce să mai respectăm legile de acum, dacă judecătorii nu mai sunt traşi la răspundere?
Haos scrie pe România.
Asistăm la raderea a tot ce înseamnă valorile romaneşti. În timp ce proiectul european a fost gândit ca unitate în diversitate, asimilarea este atunci când nu mai eşti original, ci eşti asimilat de UE. Demnitatea pe care o are cineva e primită mereu de la cineva care e mereu deasupra lumii. Deci cineva de deasupra ta, îţi dă ţie, care eşti mai jos, demnitatea pe care o ai.
Dar noi o avem în Constituţie, că te naşti cu demnitate. Dar dacă o avem scrisă, nu înseamnă că e şi aşa. Noi nu avem o conştientizare publică a acestor valori. De asta şi suntem ca valul. Ca valul vine, ca valul trece. E straniu cum Ungaria ştiu cum a ancora în istorie pentru a lupta şi a crea o istorie pe care o apăra astăzi, iar noi deja o avem, şi îi dăm cu piciorul”, a spus europarlamentarul.
Totodată, în baza acestei decizii definitive a Curții Constituționale, Cristian Terheș avizualizat un scenariu sumbru ce va acapara statul român cât de curând.
„Se doreşte o destructurare a statului român.
În Constituţia României exista 3 caracteristici pe care unii le vor eliminate: stat naţional, unitar şi indivizibil. Şi aici mă refer inclusiv la UDMR. Ori dacă ne uităm în Constituţie, aceste caracteristici ale statului nu pot fi modificate, chiar şi la revizuirea Constituţiei. Acum, dacă statul român astăzi, prin Curtea Constituţională care este chemată să ofere garanţia supremaţiei constituţionale din România, vine şi spune că în România supremaţia Constituţiei nu mai există, implicit, prin decizia pe care a dat-o astăzi.
La nivel european, maghiarii, au pornit o iniţiativă europeană de strângere a unui milion de semnături cel puţin, pentru a iniţia nişte legi europene pe diverse chestii.
Hai să vă spun scenariul în derulare: există această iniţiativă deja în derulare. La nivel european, s-au strâns semnăturile, pentru ceva ce se numeşte regionalizare sau autonomie pe criterii culturale, etnice, istorice. Istorice, vedeţi cât este de importantă este istoria? Şi să presupunem că anul viitor, să ţineţi minte emisiunea asta, anul viitor se face un referendum în Harghita, Covasna şi o parte din Mureş. În urma acelui referendum se va emite un act. Autoritatea Constituţională din România care validează referendumurile este Curtea Constituţională. Curtea Constituţională, mă gândesc… până atunci cine ştie cu ce schimbări vine. Poate să zică, dom’le nu se poate accepta aşa ceva, că România este stat unitar, indivizibil, naţional… Ăia ataca. Unde atacă? La Curtea Europeană de Justiţie. Şi Curtea Europeană de Justiţie o să vină şi o să spună că Nu, că în viziunea dreptului european, care conform Curţii Constituţionale are întâietate şi peste Constituţie…. Este ok să existe autonomie pe astfel de criterii. Şi asta e. Se impune chestia aia, se impune acest scenariu, care nu e deloc unul fantastic”, a conchis Cristian Terheș.
Europarlamentarul Cristian Terheș a discutat la BZI LIVE și despre aderarea României la Spațiul Schengen.
Grasul ăsta împuțit sa se mute definitiv la Moscova…la șeful lui iubit care-l plătește regește să mănânce kkt împotriva României.
Bă, vita spălată pe creier, nici să citești nu știi?! Tocmai, că apara România și informează gunoaiele spălate pe creier ca tine că România nu mai există, ci a fost transformată oficial, cu acte, într-o colonie de sclavi: forță de muncă ieftină și resurse ieftine puse la dispoziție pe nimic țărilor bogate.
Cretin ignorant și retardat ce ești… și alți 10 milioane ca tine
Are dreptate.
Problema noastra este ca prea multi dintre romani prefera sa adopte opinii fabricate de altii in loc sa gandeasca cu capul lor. Ca urmare, acestia sustin masuri care le fac rau si lor si noua.