Prima pagină » Actualitate » Europarlamentarul Cristian Terheș, în dialog cu românii prezenți la Parlamentul European: „Alegerile din 2024 sunt despre fiecare dintre voi, pentru copii și familiile voastre!” – VIDEO

Europarlamentarul Cristian Terheș, în dialog cu românii prezenți la Parlamentul European: „Alegerile din 2024 sunt despre fiecare dintre voi, pentru copii și familiile voastre!” – VIDEO

08 nov. 2023, 14:56,
în Actualitate

Europarlamentarul Cristian Terheș a avut un dialog cu grupurile de români prezente în Parlamentul European din Bruxelles, Belgia. Acesta a răspuns tuturor întrebărilor adresate și a oferit detalii importante despre alegerile din anul 2024.

„Vizita pe care aţi făcut-o astăzi la PE este o opţiune pe care europarlamentarii o au. Dintr-un buget pus la dispoziţie de PE ca 100 de persoane, în grupuri, să vină să viziteze instituţia. Tot din banii contribuabililor se dă ocazia, ca într-un grup organizat să vină oamenii să li se facă un tur şi o prezentare. Eu stau la o discuţie şi răspund la toate întrebările avute de cetăţeni. Eu sunt deschis la orice întrebare. Sper că vizita sa va fi făcut să realizaţi importanța alegerilor europarlamentare şi ştiinţei de a utiliza toate pârghiile pe care le ai la dispoziţie ca ţara membră. România, din păcate, ori nu ştie, ori nu vrea, ori nu e capabilă să se folosească de pârghiile puse la dispoziţie prin tratate şi reglementări. Nu cerem prin intrarea în Schengen un privilegiu din partea nimănui. Tratatul de aderare în UE prevede ca atunci când condiţiile de intrare sunt îndeplinite, ţările intră în Schengen. Când vine vorba de obligaţii, noi le respectăm, dar când vine vorba de drepturi, noi nu avem drepturi. Din păcate, aici e eşecul clasei politice actuale româneşti.

Dacă aţi vedea cum alte ţări europene ştiu să-şi promoveze interesul, te îngrozeşti. De aceea alegerile din 2024 sunt importante pentru fiecare dintre voi, pentru copii și familiile voastre. În mediul ăsta operăm astăzi. În 2019 când am început, am fost fişat de la început. În 2018 am fost unul dintre cei care a susţinut strângerea semnăturilor pentru referendumul pentru familie. Uitaţi-vă ce se întâmplă acum în România. Când am candidat am fost ales, am fost catalogat un membru periculos. Eu mă fost acuzat că fiind periculos pentru două motive: că am spus că au fost abuzuri în justiţie în regimul Kovesi şi am susţinut referendumul pentru familie”, a transmis Cristian Terheș, europarlamentar român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *