Prima pagină » Actualitate » Europarlamentarul Cristian Terheș, din platoul BZI LIVE: „Hai să nu mai aşteptăm 20 de ani să se trezească şi românii din partea asta a ţării”
Europarlamentarul Cristian Terheș, din platoul BZI LIVE:

Europarlamentarul Cristian Terheș, din platoul BZI LIVE: „Hai să nu mai aşteptăm 20 de ani să se trezească şi românii din partea asta a ţării”

24 oct. 2023, 13:00, 2 ,
în Actualitate

Europarlamentarul Cristian Terheș a reiterat în cadrul emisiunii BZI LIVE de luni, 23 octombrie, nevoia unei clase politice, a unui om politic care să fie trup și suflet pentru țara lui. Pentru că, și vedem din ce în ce mai des, cum cei ajunși odată în funcție uită de scopul pentru care au fost aleși și trimiși în Parlament, și anume acel de a-și pune pe primul loc cetățeanul, ajungând chiar de cele mai multe să amaneteze țara străinilor.

„Oamenii trebuie să înţeleagă că fără oameni politici, nu poţi să ai țară, nu poţi să ai o ţară suverană, pentru că te vând, te vând la masa verde. Asta ar fi o problemă. În al doilea rând, ai nevoie de oameni politici puternici care să ştie apărare, ce s-a obţinut până în prezent şi să obţină mai mult. Pentru că avem. Iar eu mă gândesc doar la oportunităţile economice.

Deci noi va trebui să gândim un program politic, un program de dezvoltare efectiv care să poată să creeze astfel de oportunităţi încât românii plecaţi să se întoarcă acasă, iar cei rămaşi să nu mai plece. Deci aici e celălalt aspect.

Hai să nu mai aşteptăm 20 de ani să se trezească şi românii din partea asta a ţării. Eu cred că putem să înţelegem, oameni şi români hotărâţi, oameni de stat, bărbaţi sau femei, că e important, care să poată să producă genul ăsta de oportunităţi care să producă prosperitate în zona aceasta şi să poţi să duci o viaţă bună. Că până la urmă, acesta este scopul lor.

Nu în ultimul rând, să îţi aducă pace prin prosperitate. Pentru că proiectul ăsta european de la asta a pornit: două naţiuni care s-au urât reciproc, Franţa şi Germania, au reuşit după al Doilea Război Mondial, tot datorită unor oameni politici să aducă pace.

Acum, Moldova şi Iaşul capătă, poate, importanța pe care nu aş spune că nu a avut-o până acum, dar care nu a fost conştientizată până acum. Adică toţi s-au focusat către vest şi s-a ignorat partea asta, şi nu e bine. Deci ţineţi minte că românii ăia, după ce au cucerit, făceau drumuri”, a spus Cristian Terheș la BZI LIVE.

Europarlamentarul Cristian Terheș în platoul BZI LIVE

În emisiunea BZI LIVE de luni, 23 octombrie, europarlamentarul Cristian Terheș a subliniat un lucru extrem de important de înțeles pentru toți românii: se încearcă și se reușește înrobirea cetățenilor prin crearea unei dependențe față de lucruri esențiale precum hrana. Pentru că în momentul de față, România importă extrem de multe produse alimentare, deși ar putea fi „brutăria Europei”.

„Înainte, da, se spunea că România este grânarul Europei. În momentul de faţă, exportăm materie primă agricolă, grâu, cât mai exportăm, având în vedere situaţia din Ucraina… Şi importăm pâine, aluat îngheţat, paste şi alte lucruri de genul ăsta. Dar noi ar trebui să fim de fapt ‘brutăria Europei’!

Dar gândiţi-vă că UE, datorită politicii agricole comune cu grâne, în prima fază s-a vorbit că România va da permisiune de tranzit pentru cerealele ucrainene, ca să nu îţi vină după aia din cauza foametei persoane de prin Africa, că nu au ce să mănânce.. Problema este că din cauza aceloraşi autorităţi romane care nu au ştiut să gestioneze problema asta.

Normal că vor vrea să cumpere de pe piaţa neagră, că e mai ieftin. Iar asta îţi strică echilibrul economic.

Apoi vin şi spun ‘vrem să folosim să facem parcuri fotovoltaice’. Dar unde faci parcuri fotovoltaice? Pe pământ arabil. Ştiţi ce înseamnă asta? Că pământul ăsta nu mai produce deloc mâncare. Dar tu trebuie să mănânci de două ori pe zi, de trei. Şi de unde mănânci? De la ceilalţi.

Deci e gândită toată chestia într-un mod care să te facă de fapt dependent”, a conchis Cristian Terheș.

Comentarii
  • Groh Groh !

  • Apostolachi Mircea

    Ce? care oamni poitici ba umflatule…esti penibil…te-ai uitat in oglinda sa vezi in ce hal arati?… Ce ai obitinut tu pentru Ro de pe functia de la Bruxell decat gargareala de doi bani…in rest nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *