Prima pagină » Actualitate » Europarlamentarul Cristian Terheș a fost ales vicepreședinte al Comisiei de Control Bugetar din Parlamentul European
Europarlamentarul Cristian Terheș a fost ales vicepreședinte al Comisiei de Control Bugetar din Parlamentul European

Europarlamentarul Cristian Terheș a fost ales vicepreședinte al Comisiei de Control Bugetar din Parlamentul European

23 iul. 2024, 18:24, 1 ,
BZI.ro, în Actualitate

Cu ocazia ședinței constitutive a Comisiei de Control Bugetar (CONT) a Parlamentului European din data de 23.07.2024, europarlamentarul conservator Cristian Terheș a fost ales al doilea vicepreședinte al Comisiei.

Grupul ECR trebuia să fi avut primul vicepreședinte, însă din cauza regulii că membrii din biroul de conducere al unei comisii trebuie să fie la paritate de genuri, după ce PPE-ul a propus un bărbat ca președinte, ECR nu mai putea propune tot un bărbat pentru primul vicepreședinte, astfel că s-a făcut schimb cu un alt grup care a propus în poziția de prim vicepreședinte o femeie, al doilea vicepreședinte fiind ocupat acum de Cristian Terheș.

Comisia CONT este comisia Parlamentului European care se ocupă de verificarea modului în care bugetul UE a fost folosit de către instituțiile europene. Actuala conducere a Comisiei CONT a fost aleasă pentru jumătate de mandat, respectiv 2.5 ani, urmând ca apoi să fie aleasă o nouă conducere.
Cristian Terheș a fost membru plin al Comisiei CONT în mandatul anterior, unde a pledat continuu, printre altele, pentru publicarea integrală a contractelor cu firmele producătoare de vaccinuri astfel încât presa și cetățenii să știe pe ce s-au cheltuit respectivii bani europeni.

„Mă voi asigura din poziția de vicepreședinte a Comisiei CONT că bugetul UE este corect verificat, iar birocrația nealeasă de nimeni de la Bruxelles răspunde pentru modul în care cheltuie banii publici”, a spus europarlamentarul conservator Cristian Terheș.

Comentarii
  • Treaba cu paritatea intre barbati si femei la locul de munca trebuie generalizata. La gradinite, scoli si spitale sa dea afara femei si sa angajeze barbati pana se face egalitate. In constructii si industrie sa dea afara barbati si sa angajeze femei tot pana se face egalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
23 iulie 2024
23 iulie 2024