Prima pagină » Local » LIVE VIDEO – Europarlamentarul Corina Creţu susţine o conferinţă de presă alături de Sorin Iacoban şi Bogdan Abalași – FOTO

LIVE VIDEO – Europarlamentarul Corina Creţu susţine o conferinţă de presă alături de Sorin Iacoban şi Bogdan Abalași – FOTO

22 sept. 2020, 09:06,
BZI.ro, în Local

Marţi, 22 septembrie 2020, europarlamentarul Corina Creţu, unul din lideri PRO România va susţine o conferinţă de presă la Iaşi. Fostul comisar european pentru politica regională va dialoga alături de Sorin Iacoban, candidatul partidului la Primăria Iaşi, de Bogdan Abalași, candidatul la Consiliul Judeţean Iaşi și Iurie Leancă, fost prim-ministru în Republica Moldova, despre marile proiecte ale regiunii.

De asemenea, aceştia vor prezenta şi alte aspecte ce ţin de proiectele Iaşului, ale Moldovei, dar şi despre situaţia politică din ţară şi de la nivel european.

Bogdan Abalași, prim-vicepreşedintele PRO România Iaşi, aruncă bomba despre spitalul mobil de la Leţcani

Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, a plătit mai mult decât ar face unitatea medicală. Anunţul a fost făcut de Bogdan Abalași, prim-vicepreşedintele PRO România Iaşi, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„În vara acestui an, Maricel Popa, preşedinte al Consiliului Județean Iaşi, achiziționează cu banii destinați refacerii drumurilor județene, aproximativ 100 de containere, la prețul de 13,2 milioane de euro, având drept destinație construirea unui spital mobil cu 250 de paturi, pentru îngrijirea pacienților bolnavi de Covid 19.

Bogdan Abalași, prim-vicepreşedintele PRO România Iaşi, aruncă bomba despre spitalul mobil de la Leţcani

Trecând peste faptul că de 5 luni se așteaptă inaugurarea acestui spital, iar containerele stau înșirate în curtea TransAgropolis, vreau să vă precizez faptul că prețul de achiziție al spitalului mobil din Lețcani este cu mult peste orice limită a bunului simț.

Pentru a ne da seama mai bine de dimensiunea fraudei, vreau să facem un calcul simplu: 13.200.000 euro : 100, reiese că prețul unui container este de 132.000 euro. Cu 132.000 de euro, o familie își poate ridica liniștit o casă de peste 250 mp utili. Mai mult, un container are ca suprafață aprox. 20 mp. Dacă împărțim 132.000 euro la 20 mp, reiese un cost de 6.600 euro mp, pentru spitalul mobil. Ca să facem o paralelă între costurile Spitalului Covid de la Lețcani și costurile Spitalului Regional de Urgență, vă pot spune că pentru Spitalul Regional de Urgență Iaşi, costul pe mp, ce include şi echipamentele de înaltă tehnologie, este de aprox. 3300 euro mp., jumătate din prețul de achiziție a containerelor lui Popa.

Nu înțeleg de ce instituțiile abilitate ale statului nu se autosesizează în această situație. Fac o promisiune publică, în prima zi de președinte al Consiliului Județean, voi demara o anchetă pentru a recupera sumele fraudate de Maricel Popa și acoliții săi. Voi recupera toți banii din buzunarele burdușite a celor care și-au bătut joc de ieşeni!”, a transmis acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *