Prima pagină » National » Europarlamentarul Chris Terhes consideră că sancţionarea Ungariei de către Uniunea Europeană ar reprezenta un abuz

Europarlamentarul Chris Terhes consideră că sancţionarea Ungariei de către Uniunea Europeană ar reprezenta un abuz

08 iul. 2021, 10:46,
în National

Ungaria este în centrul unui nou scandal după ce Parlamentul European pregăteşte o rezoluţie prin care vrea să sanctioneaze statul vecin cu România. Europarlamentarul Chris Terhes a reacţionat şi a declarar că o eventuală sancţiune impusă de Uniunea Europeană ar reprezenta un abuz.

Controversele iscate vin în contextul în care în Ungaria a fost pusă în aplicare o lege care interzice propaganda LGBT în şcoli.

Sancţionarea Ungariei ar reprezenta un abuz, susţine europarlamentarul Chris Terhes

Într-o intervenţie publică, europarlamentarul ales pe listele PSD, Chris Terhes a menţionat faptul că este absurdă o eventuală sancţionare a Ungariei în contextul în care Viktor Orban a iniţiat o lege care interzice propaganda LGBT în școli. Altfel spus, pe lângă absurditatea sancţiunilor, Theres susţine că se comite şi un abuz de către Parlamentul European:

„Parlamentul European încalcă din nou tratatele UE, supunând la vot o rezoluţie împotriva Ungariei pentru că a adoptat o lege care, printre altele, interzice ideologia de gen în şcoli sau care prevede ca mama e femeie şi tatăl e bărbat. Educaţia, conform tratatelor UE, e de competenta statelor membre, prin urmare, nu doar că acuzaţiile contra Ungariei sunt absurde, dar ni se cere să votăm cu privire la o chestiune ce nu e de competenta UE. Împreună cu colegii din ECR am propus o contra rezoluţie care spune exact aceste lucruri.

Cum poate Ciolos, USRPLUS şi grupul Renew Europe predica respectarea statului de drept în UE când ei sunt primii care cer să se voteze pe ceva ce nu e de competenta UE? Evident, voi vota împotriva acestei rezoluţii absurde contra Ungariei”, scrie Terhes pe Facebook.

Premierul Sloveniei afirma, în urmă cu puţin timp că astfel de măsuri ar putea duce la ruptura blocului comunitar

Premierul Sloveniei, țară care va prelua președinția Consiliului European a declarat recent faptul că impunerea de către Occident a unor valori ” imaginare” poate duce la prăbușirea blocului comunitar. Acesta a dat ca drept exemplu Iugoslavia care în cele din urmă s-a dizolvat în mai multe țări.

„Există diferenţe care trebuie luate în considerare şi respectate şi cred că există o diviziune clară între competenţele naţionale şi cele europene”, a afirmat premierul sloven.

Controle vin în contextul în care Ungaria este amplu criticată la nivel european după ce a adoptat o lege care, potrivit politicienilor din țara vecină, interzice propaganda LGBT în şcoli dar şi în spaţiul public. Legea mai prevede faptul că, până la vârsta de 18 ani, copilul trebuie protejat de astfel de propagandă.

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene l-a avertizat pe Viktor Orban despre faptul că încalca drepturile oamenilor şi că Uniunea Europeană îşi va apăra valorile şi va acţiona împotriva legii din Ungaria:

„Această nouă lege din Ungaria este clar discriminatorie şi, aşa cum se întâmplă într-o democraţie, vom lupta împotrivă, folosind instrumente juridice” aflate la dispoziţia noastră, a spus ea într-o conferinţă de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *