Prima pagină » Actualitate » Europarlamentarii Diana Iovanovici-Șoșoacă și Luis-Vicenţiu Lazarus solicită măsuri în PE: „Autorităţile române inventează probleme pentru a distruge exportul României şi al ţărilor UE şi pentru a-şi băga în buzunar bani furaţi din bugetul UE”
Europarlamentarii Diana Iovanovici-Șoșoacă și Luis-Vicenţiu Lazarus solicită măsuri în PE: „Autorităţile române inventează probleme pentru a distruge exportul României şi al ţărilor UE şi pentru a-şi băga în buzunar bani furaţi din bugetul UE”

Europarlamentarii Diana Iovanovici-Șoșoacă și Luis-Vicenţiu Lazarus solicită măsuri în PE: „Autorităţile române inventează probleme pentru a distruge exportul României şi al ţărilor UE şi pentru a-şi băga în buzunar bani furaţi din bugetul UE”

30 sept. 2024, 12:54, 2 ,
Redacția BZI în Actualitate

Europarlamentarii Diana Iovanovici-Șoșoacă și Luis-Vicenţiu Lazarus au solicitat comisarilor pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, respectiv pentru Sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides să se oprească măsurile abuzive şi crude pe care autorităţile române le inventează pentru a distruge exportul României şi al ţărilor UE şi pentru a-şi băga în buzunar bani furaţi din bugetul UE.

„În România are loc în continuare uciderea în masă a oilor şi a caprelor sub pretextul pestei micilor rumegătoare, deşi boala nu se transmite de la animal la om şi nu există la acest moment în România, fiind o minciună inventată de autorităţi. Există situaţii documentate în România când, pentru o oaie testată ca fiind infectată, au fost ucise toate oile unei exploataţii, ceea ce reprezintă o măsură disproporţionată şi total nejustificată, mai ales că oile testate ca fiind infectate nu au murit nici după o lună de zile, ceea ce indică falsitatea testării şi a bolii invocate de autorităţi”, au transmis europarlamentarii.

Europarlamentarii Diana Iovanovici-Șoșoacă și Luis-Vicenţiu Lazarus solicită măsuri în PE

Folosirea testelor RT PCR nu este validată, eroarea acestora putând ajunge la 90 la sută din cazuri, iar ciobanilor li se refuză testarea la laboratoare private prin care să se verifice testele RT PCR. Omorârea oilor doar pe bază de teste RT PCR care nu sunt adecvate PMR şi au o rată atât de mare de eroare indică o intenţie răuvoitoare a autorităţilor române de a distruge zootehnia românească. Autorităţile vin cu jandarmii şi obligă ciobanii să semneze şi să recunoască că boala ar exista, ceea ce ar trebui să îngrijoreze UE pentru că țările terțe în care se exportă oaie vie sau carne de oaie ar putea sista comerţul cu ţările din UE, ceea ce ar afecta grav zootehnia europeană.

„Atunci când ciobanii solicită lămuriri şi corectarea măsurilor abuzive, autorităţile române îi ameninţă cu măsuri punitive dure, fără să ia în calcul argumentele cetăţenilor, ba chiar îi ameninţă cu intrarea ilegală pe proprietatea lor, cu agresiuni fizice din parte poliţiei şi a jandarmilor, cu desfiinţarea micilor ferme şi cu omorârea întregului efectiv de ovine şi caprine.

Într-o singură exploataţie, la Clopodia, judeţul Timiş, autorităţile sanitar-veterinare au solicitat omorârea unui număr de 171 de oi pentru o singură oaie aparent infestată (potrivit unor teste neconcludente). În acest fel s-a ajuns la uciderea a peste 220.000 de oi şi capre pentru că, în loc de măsuri adecvate de prevenţie şi control, autorităţile sanitar-veterinare au trecut direct la uciderea animalelor, inclusiv prin îngroparea de vii a acestora.

Mai grav, autorităţile au amestecat în legislaţie prevederile referitoare la pesta porcină cu cele referitoare la pesta micilor rumegătoare. Cât despre despăgubiri, trebuiau făcute comisii în Prefectură din care să facă parte mai multe instituţii cu atribuţii conform legii, dar nici acest lucru nu a fost îndeplinit. Avem, astfel, instituţii care îşi încalcă propria legislaţie, iar ciobanii riscă să nu primească nici măcar despăgubiri pentru că nu s-a respectat cadrul legal al acordării lor, iar în acest caz se ridică întrebarea ce se va întâmpla cu banii acordaţi de UE ca despăgubiri. Mai există oameni politici sau oameni apăraţi de politicieni care, scriptic, apar cu efective mari de ovine şi caprine, dar în realitate nu mai deţin nici un efectiv şi care au nevoie de existenţa PMR pentru a cere despăgubiri şi a se îmbogăţi fără justă cauză, înşelând autoritățile UE pentru efective de ovine şi caprine pe care nu le mai au de ani de zile. Banii se împart între politicieni şi ei, mai ales că acum avem campanie electorală.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinara și pentru Siguranța Alimentelor, instituția responsabilă de sănătatea animală, a făcut-o de oaie, atât la propriu, cât și la figurat. În loc să își îndeplinească atribuția de a ține animalele sănătoase, ANSVSA se războiește în comunicatele de presă cu fermierii, oameni care își văd afacerile și gospodăriile distruse și munca de o viață batjocorită.

Președintele ANSVSA, Alexandru Bociu, fiu de veterinar cu afaceri aflate în relație contractuală directă cu serviciile aflate în subordinea fiului său, aruncă vina pe alte state membre pentru falsa apariție a bolii în țara noastră doar pentru a-și masca propria incompetență și îl păcălește pe prim-ministrul României cu povești privind exporturile de animale în condițiile în care piețele externe ne închid ușile în nas din cauza nenumăratelor boli pe care ANSVSA le inventează.

În plus, se încalcă Regulamentul (UE) 2021/2116 modificat cu privire la exploataţiile micilor fermieri a căror dimensiune maximă nu depăşeşte 10 ha din suprafaţa agricolă declarată, aceştia fiind de fapt cei mai sancţionaţi şi amendaţi, fiind controlaţi şi zilnic de autorităţi astfel încât să renunţe la micile lor ferme şi să le preia pe gratis politicienii profitori de la guvernare.

Astfel, Regulamentul (UE) 2021/2116 modificat precizează la art. 83 alin. (2) că „Fermierii care dețin exploatații a căror dimensiune maximă nu depășește 10 ha de suprafață agricolă declarată în conformitate cu articolul 69 alineatul (1) sunt scutiți de controale în cadrul sistemului instituit în conformitate cu alineatul (1) de la prezentul articol”, iar la art. 84 alin. (4)   precizează că ”Fermierii care dețin exploatații a căror dimensiune maximă nu depășește 10 ha de suprafață agricolă declarată în conformitate cu articolul 69 alineatul (1) sunt scutiți de la aplicarea sancțiunilor menționate la alineatele (1), (2) și (3) de la prezentul articol și la articolul 85.”

Pe cale de consecinţă, vă solicităm  controale ale Comisiei Europene în teren, inclusiv cu prezenţa subsemnaţilor, europarlamentarii Diana Iovanovici-Şoşoacă şi Luis-Vicenţiu Lazarus, precum şi să cereţi autorităţilor române să înceteze masacrarea ovinelor şi a caprinelor şi distrugerea micilor şi marilor fermieri, iar în cazul apariţiei unei eventuale boli să ia măsuri adecvate de testare şi control, nu prin uciderea tuturor animalelor care va avea ca efect o criză alimentară gravă, plus falimentarea exploataţiilor de animale.

Vă solicităm de asemenea să dispuneţi oprirea acestor măsuri abuzive şi crude pe care autorităţile române le inventează pentru a distruge exportul României şi al ţărilor UE şi pentru a-şi băga în buzunar bani furaţi din bugetul UE”, au transmis europarlamentarii Diana Iovanovici-Șoșoacă și Luis-Vicenţiu Lazarus.

Comentarii
  • ,,Istoria nescrisă a Patriarhului și Seminarul iudeo-ortodox din 1998
    Generalul Radu Theodoru vorbește despre Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, dezvăluind detalii nemaiauzite până acum: Patriarhul Daniel este prin fraudă patriarh, slujind ecumenismul suprastatal, globalizator, anticreștin, iar eu sunt soldat, jurat patriei, sunt obligat să-l consider pe dl. Daniel Ciobotea inamic cu rol antinațional, iar războiul atipic purtat de iudaism împotriva României creștine să fie dezvăluit ca să nu vă mai faceți iluzii ! 1998, între 20-23 iulie, BOR organizează departe de lume și de indiscreții, la Schitul Durău, un seminar Iudeo-Ortodox, patronat de nimeni altul decât de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, doctorul teolog Daniel Ciobotea, lansat spre obiectivul final – tronul patriarhal. Pentru imagine și camuflaj, seminarul este organizat de subsecretariatul de stat pentru culte, ambasada Israelului, finanțat de Banca Internațională a Religiilor și de Fondul Monetar Internațional (FMI). Care este tema? Spiritualitatea Psalmilor și morala socială a profeților.
    Participanții au fost exclusiv din Israel. Ciudat, numai rabini militari cu responsabilități la vârf și anume: Rabinul șef Emerit al Armatei Israeliene, Mordechai Piron, care, conform ierarhiei militare, va fi avizat favorabil broșura editată de Comandamentul Republicii Centru al Armatei, în care marele rabin al corupului de armată, colonelul Abidjan, a ordonat trupelor să ucidă tot ce mișcă la adversar. Citez: în război, când trupele noastre angajează un asalt final, le este permis și ordonat să ucidă chiar și civili buni, adică civili care se prezintă ca atare. Că specialiștii în spiritualitatea psalmilor din Israel au fost rabini militari sau civili, asta-i privește pe oaspeți. Pe noi ne interesează participantii din partea Bisericii Ortodoxe Române. Aici, surpriza este totală, după cum urmează: Schitul Durău, colaboratori și sabotaj. Să nominalizăm amfitrionii și să punem colimtaroul pe actorul principal, zisul domn, pseudonim bineînteles, Iulian Sorin (Silberstein Iulius). Înainte de Decembriada a fost colonel de Securitate.
    … Au participat din partea iudeilor: ambasadorul Israelului în România, Abraham Milo și desigur Rabinul Șef, excelența sa Menachem Hacohen. Unii, bineînțeles, specialiști în Psalmi, alții în politica și unul în dosarele celor prezenti sau absenți prin neglijență, care dosare erau răsfoite atunci și acolo, au asigurat fidelități, au ascuns cârtițe, au preconizat întronizarea pe Tronul Patriarhal al Mitropolitului Daniel Ciobotea. Dacă ați băgat de seama, sunt unii mai atenti la semne care conduc la anumite concluzii. Nu mult după Schitul Durău, după acel simpozion internațional ciudat, proaspătul Patriarh s-a afișat în public cu ditamai steaua lui David, care camufla într-un fel însemnele patriarhale ortodoxe. Mai mult decât atât,cu o râvnă deosebită, a participat la împreună-rugăciune, o invenție sinistră a ecumenismului, cu rabini. Adică Patriarhul nostru se ruga în numele lui Hristos, iar rabinul îl blestema probabil pe Hristos, inamicul de veacuri al iudaismului, în concepția lor. Toate aceste acte mă îndreptățesc să fiu foarte suspicios și foarte atent la atitudinea Patriarhului față de problemele cardinale ale zilei: adică pace sau război! După legile creștine ar trebui să mediteze pentru pace. Nu militează fățis pentru război, dar nici nu-l condamnă. Devine, deci, prin tăcere, complice la ațâțătorii la război. Nu s-a pronunțat față de etnocidul din Fâșia Gaza. Nu se manifestă față de invazia colonialistă a evreilor în România. Nu participă la marile mișcări internaționale pentru pace. Pentru mine, această atitudine de complicitate prin tăcere sau, până nu demult, prin glasul purtătorului de cuvânt, un comisar politic care a dominat vocea Patriarhiei ani de zile, ațâțător la trecerea spre catolicism, un abil mânuitor al tuturor articolelor cuprinse în supermemorandumul de la Strasbourg, care militau și militează (să vedeți ce se întâmplă la muntele Athos) pentru globalizare, pentru război împotriva Rusiei Pravoslavnice și împotriva românității.
    Ultimele știri convin viața internă a țării confirmă că oficialitatea contemporană sprijină prin toate mijloacele care-i stau la îndemână, desromânizarea, abuzul, să fim foarte atenți. Am notat complicitatea prin tăcere a Patriarhului Daniel Ciobotea la război, neparticiparea la nicio manifestare națională sau internațională pentru pace. La faptul că prin tăcere sau prin vocea fostului purtător de cuvânt al Patriarhiei, un politruc, un comisar, care punea în practică sub semnul Patriarhiei alambicat, toate comenzile de distrugere a Bisericii Naționale și a Statului Național cuprinse în supermemorandumul de la Strasburg.
    Spre deosebire de Patriarh, să zic camaradul lui de “comando”, pentru că am notat, am subliniat, am repetat că, paralel cu “comandoul” lui Pleșu, care avea ordin să distrugă Cultura Națională, simbolurile și personalitățile reprezentative ale acesteia, ale Istoriei Naționale, în paralel s-a organizat acest comando în care a participat și Episcopul Bartolomeu Anania, care, spre deosebire de Patriarh, și-a dat seama că a căzut în cursa ecumenistă și în Pastorala lui din 2002 a făcut public prin Pastorală întreaga “țesătură” iudeo-cominternistă globalizatoare în care a căzut. Dar Mitropoloitul Bartolomeu Anania și-a plătit curajul de a spune adevărul cu viața, spre deosebire de camaradul lui de “comando”, care, prin complicitate, a ajuns Patriarh.’’ https://www.incorectpolitic.com/istoria-nescrisa-a-patriarhului-si-seminarul-iudeo-ortodox-din-1998/ VIDEO https://v16-web-newkey.tiktokcdn.com/618e6b72547d861d0b73f374349e104c/66fad430/video/tos/useast2a/tos-useast2a-ve-0068-euttp/o4AhsF1OV7CLDxceVfZBIRCyQPEuDDHIEmE0Qy/?a=1988&bti=NDU3ZjAwOg%3D%3D&ch=0&cr=3&dr=0&lr=tiktok&cd=0%7C0%7C1%7C&cv=1&br=1242&bt=621&cs=0&ds=3&ft=piJEeMT88Zmo0CFtX-4jV6wxrpWrKsd.&mime_type=video_mp4&qs=0&rc=ZzdpZzs4ZzM4OmdlZDplZUBpajU8bXM5cm07dTMzZjgzM0BjLzIxM2NiNmMxLzQzMDAvYSNgaTQtMmRrXmpgLS1kL2Nzcw%3D%3D&vvpl=1&l=20240930102533C871DEB4CED2E3366548&btag=e000a8000

  • Este oare adevărat ce vorbește lumea precum că Lazarus o folosește pe Șoșoacă pe post de șifonier?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`