Prima pagină » Actualitate » Europarlamentarii de la PSD-PNL-USR au votat rezoluția prin care donăm 0,25% din PIB către Ucraina! România își permite să doneze miliarde de euro

Europarlamentarii de la PSD-PNL-USR au votat rezoluția prin care donăm 0,25% din PIB către Ucraina! România își permite să doneze miliarde de euro

23 sept. 2024, 10:08, 2 ,
în Actualitate

Este șocant modul în care europarlamentarii români de la PSD-PNL-USR au ales să voteze rezoluția UE prin care România acceptă să doneze anual 0,25% din PIB către Ucraina.

România trece printr-o perioadă grea pentru că sunt sute, mii de familii care au rămas fără case din cauza inundațiilor. În acest context, vedem că Guvernul bate pasul pe loc. În schimb, la nivel internațional europarlamentarii români ”aruncă” cu miliarde de euro către Ucraina. Vă mai aducem aminte faptul că România a donat PATRIOT, sistem de rachete în valoare de aproape 1 miliard de euro.

Europarlamentarii de la PSD-PNL-USR au vototat rezoluția prin care donăm 0,25% din PIB către Ucraina

Este fabulos modul în care europarlamentarii PSD-PNL-USR aleg să trădeze interesele României și votează donarea a 0,25% din PIB pentru Ucraina. Poate procentul nu este unul mare, dar realitatea este că sunt 800 de milioane de euro anual pe care România îi va trimite către Ucraina:

” Reiterează că statele membre ale UE și aliații NATO ar trebui să se angajeze colectiv și individual să sprijine militar Ucraina cu cel puțin 0,25% din PIB-ul lor anual; invită statele membre să extindă în continuare operațiunile de instruire pentru forțele armate ucrainene, cum ar fi EUMAM Ucraina, în vederea amplificării capabilităților lor operaționale; salută decizia NATO de a garanta materiale militare în valoare de cel puțin 40 de miliarde USD în viitorul apropiat;” se arată în rezoluția adoptată de UE cu voturile europarlamentarilor români din PSD-PNL-USR.

Documentul a fost adoptat cu 495 de voturi pentru dintr-un total de 679 exprimate, ceea ce înseamnă o majoritate de aproximativ 73%. Așa cum era de așteptat, partidele pro-europene din Parlament – PPE (inclusiv PNL și UDMR), S&D (cu PSD în componență) și Renew (din care fac parte USR și PMP) – au susținut în mare parte rezoluția, alături de grupul Verzilor, reprezentat de independentul Nicu Ștefănuță.

Grupul Conservatorilor și Reformiștilor, din care face parte AUR, a sprijinit și el rezoluția, iar câteva voturi au provenit chiar și de la noile formațiuni de extremă dreapta, Patrioți pentru Europa și Europa Națiunilor Suverane, deși majoritatea parlamentarilor extremiști au votat împotrivă.

Românii afectați de inundații stau în corturi pe câmp. Ucrainienii în hoteluri

Dubla măsură pare să fie o tradiție românească. Se poate observa modul în care sunt tratați românii afectați de inundații și care au fost ”cazați” în corturi pe câmp. În schimb ucrainienii au avut și au în continuare parte de tratament preferențial.

Statul român le-a plătit cazările în hoteluri luxoase, mulți dintre ei alegând să stea pe litoral. Este absolut jenant să vezi că miile de români stau în condiții insalubre și ucrainienii beneficează de câteva sute de euro lunar, asigurare medicală gratuită, chiar dacă nu lucrează.

” Este strigător la cer ce se întâmplă. Asta este preocuparea Parlamentului României, cu 70 de oameni în sală, cu 70 de deputați, restul probabil își fac listele pe la partide. Țara este în calamități. De la Iași până la Galați românii mor, se moare, iar voi îi cazați în corturi ca la Armata Română. Pentru ucrainieni s-au găsit bani pentru hoteluri. ” a conchis deputatul Ciprian Ciubuc.

Una peste alta pe lângă votul europarlamentarilor români de la PSD-PNL-USR prin care donăm 0,25% din PIB către Ucraina vă mai aducem aminte faptul că România a decis să doneze și sistemul de rachete PATRIOT în valoare de 1 miliard de euro. Bonus: ÎN GALERIA FOTO GĂSIȚI POZE CU FIECARE EUROPARLAMENTAR DIN PSD-PNL-USR care a votat această rezoluție pentru a ști cine vă reprezintă.

Comentarii
  • SCLAVETII de la PSD-PNL-USR au vototat rezoluția prin care donăm 0,25% din PIB către Ucraina.

    Sa mancati numai cojile de cartofi de la cartofi si coaja de paine urcata de la tomberon, pentru ca asa merita CRETINII care accepta asemenea SCURSURI TRADATORI de tara-colonie !

    Din fericire pana in primavara se va curata Romania de IDIOTI pentru ca va incepe valul de cancere turbo pentru vaxati, si firmele de mulii se vor imbogati, iar Iadul va deveni neincapator !

    Romani RETARDATI si IDIOTI = Vaxati,

    Votati COASA si SERINGA !
    Semnul electoral al PNL & PSD & USR & UDMR & AUR !

  • Unde e trolul jegos?

    Ala care o injura pe Diana Sosoaca de ce nu-i injura si pe astia de la PSD, PNL si USR care trimit bani moca Ucrainei, care a jefuit teritorii romanesti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`