Prima pagină » National » Europarlamentarii AUR au aderat la Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR) și vor activa în tabăra Giorgiei Meloni
Europarlamentarii AUR au aderat la Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR) și vor activa în tabăra Giorgiei Meloni

Europarlamentarii AUR au aderat la Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR) și vor activa în tabăra Giorgiei Meloni

19 iun. 2024, 20:20,
BZI.ro, în National

Europarlamentarii au aderat la Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR) și vor activa în tabăra Giorgiei Meloni.

Mutarea este una importantă, asta pentru că în urma alegerilor europarlamentare PPE sau S&D, cele mai mari grupuri din Parlamentul European, s-ar putea să nu aibă voturile necesare pentru a-și adjudeca funcțiile de conducere din UE. În acest context, europarlamentarii conduși de Giorgia Meloni ar putea juca un rol crucial.

Toți cei șase europarlamentari AUR au aderat la Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR).

„Ne-au cântat prohodul, dar s-au înșelat! Europarlamentarii AUR vor activa în cadrul Grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR), cel mai important grup conservator din Parlamentul European. Sper ca alături de celelalte guverne conseratoare din ECR să asigurăm prosperitate națiunilor europene și să oprim ideea unui suprastat federal european”, a declarat președintele AUR, George Simion.

Europarlamentarii AUR au aderat la Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR)

Conducerea ECR a aprobat în această după-amiază, cu unanimitate de voturi, integrarea europarlamentarilor AUR în grup, urmând să lupte, de la Bruxelles, umăr la umăr pentru interesele europenilor.

AUR a trimis în Parlamentul European, ca urmare a votului de la alegerile din 9 iunie, șase apărători ai patriei: Cristian Terheș, Claudiu Târziu, Gheorghe Piperea, Adrian Axinia, Georgiana Teodorescu și A.S. Sturdza Șerban Dimitrie.”, arată un comunicat AUR.

Giorgia Meloni devine un jucător cheie în Europa

Premierul de dreapta al Italiei, Giorgia Meloni, doreşte să aştepte nominalizarea oficială din partea Partidului Popular European (PPE), formaţiune conservatoare din Parlamentul European, înainte de a lua o decizie cu privire la preşedinţia viitoarei Comisii Europene, relatează dpa, informează Agerpres.

„Propunerea ţine de competenţa PPE, iar când va fi gata, vom face evaluările noastre”, a declarat Meloni sâmbătă, la finalul summitului G7 în sudul Italiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *