Prima pagină » International » Europa se confruntă cu un val de căldură istoric

Europa se confruntă cu un val de căldură istoric

19 iul. 2022, 11:26, 1 ,
în International

Europa de Vest se confruntă cu un val de căldură istoric, iar un alt val de căldură se îndreaptă spre nord. Asta în condiţiile în care situaţia este deja dificilă din punctul de vedere al agriculturiilor care sunt compromise în mare parte.

În Franța, din cauza valurilor de căldură există o penurie de ingrediente pentru a produce celebrul muștar de Dijon. Acest lucru duce la o criză uriașă în gastronomia franceză, una dintre cele mai mari din lume.

Europa se confruntă cu un val de căldură istoric

În Franța și Marea Britanie au fost emise avertismente de căldură extremă, în timp ce nordul Spaniei a înregistrat luni temperaturi de 43C (109F). Așadar, Europa se confruntă cu un val de căldură istoric. Incendiile mortale din Franța, Portugalia, Spania și Grecia au forțat mii de oameni să-și evacueze casele.

Se așteaptă ca Marea Britanie să vadă cea mai fierbinte zi din toate timpurile, iar experții spun că anumite părți ale Franței se confruntă cu o „apocalipsă de căldură”. Două persoane au fost ucise în urma incendiilor forestiere în regiunea Zamora, din nord-vestul Spaniei, iar trenurile din zonă au fost oprite din cauza incendiului din apropierea șinelor. Un cuplu în vârstă a murit în timp ce încerca să scape de incendiile din nordul Portugaliei .

Mai multe părți ale Franței au văzut cele mai fierbinți zile ale lor vreodată, în orașul vest, Nantes, care a înregistrat 42 de grade Celsius, a anunțat biroul meteorologic național.  Incendiile din ultimele zile au forțat peste 30.000 de oameni să fugă, cu adăposturi de urgență amenajate pentru evacuați. Printre zonele evacuate a fost o grădină zoologică cu 1.000 de animale.

Gironda, o regiune turistică populară din sud-vest, a fost afectată în mod deosebit de grav, pompierii din toată Franța luptându-se pentru a controla incendiile care au distrus aproape 17.000 de hectare (42.000 de acri) de teren de marțea trecută.

Peste 1000 de morţi din cauza valului de căldură

În Spania și Portugalia , peste 1.000 de decese au fost atribuite căldurii din ultimele zile. Un incendiu de pădure din Losacio, în nord-vest, a adius, duminică, moartea unui pompier, iar corpul unui cioban de 69 de ani a fost găsit luni. Temperaturile din Portugalia au atins 47C joi – un record pentru iulie. Cea mai mare parte a țării a fost pusă în pericol de incendiu de către Oficiul Național de Meteorologie IPMA.

Mai multe sate au fost evacuate după un incendiu în zona Murça din nordul Portugaliei, unde un bărbat și o femeie în vârstă de 70 de ani au murit în mașina lor în timp ce încercau să fugă de flăcări. Autoritățile sunt nerăbdătoare să evite repetarea anului 2017, când 66 de persoane au fost ucise în incendii.

În Spania, cel puțin 20 de incendii ard scăpate de sub control. Un pasager a filmat momentul în care trenul în care călătorea s-a oprit temporar – în timp ce incendiile au izbucnit pe ambele părți ale vagonului, în apropiere de granița de nord cu Portugalia.

În altă ordine de idei, România nu este ferită de valuri de caniculă. Vorbim despre zile în care, în unele zone ale țării, au fost înregistrate temperaturi de peste 35 de grade. Specialiștii anunță că valul de caniculă va duce la creșterea facturilor de curent din cauza problemelor înregistrate la energia generată de centralele hidroelectrice. Așadar, Europa se confruntă cu un val de căldură istoric și face din ce în ce mai dificilă generarea unor cantități suficiente de hrană.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *