Prima pagină » Sport » Euro 2024: Unde va juca România și care vor fi adversarele sale din faza grupelor
Euro 2024: Unde va juca România și care vor fi adversarele sale din faza grupelor

Euro 2024: Unde va juca România și care vor fi adversarele sale din faza grupelor

13 dec. 2023, 09:52,
BZI.ro, în Sport

Reprezentativa României, sub comanda lui Edi Iordănescu, se pregătește pentru o aventură fascinantă la Euro 2024. Tricolorii au fost repartizați în grupa E alături de Belgia, Slovacia, și de câștigătoarea play-off-ului B. Această grupă pare să fie una relativ accesibilă, iar suporterii naționalei au toate motivele să spere la calificarea în faza eliminatorie a celui mai prestigios turneu final european.

După Belgia, care pe hârtie ar trebui să domine fără probleme grupa, România este a doua favorită la calificarea în optimile de finală ale competiției. Tricolorii au primit o cotă de 1.57 pentru a trece de grupe, la casele de pariuri online licențiate în Germania.

Primul meci al României la Euro 2024 se va desfășura pe 17 iunie la Munchen, împotriva câștigătoarei barajului unde se vor duela Bosnia și Herțegovina cu Ucraina, respectiv Israel cu Islanda. Munchen, este un oraș încărcat de istorie și pasiune pentru fotbal, care a fost martorul unor momente definitorii în fotbal, inclusiv organizarea Campionatului Mondial din 1974 și a finalei Ligii Campionilor din 2012. Stadionul Allianz Arena este o adevărată bijuterie arhitecturală, fiind cunoscut pentru fațada sa din panouri care-și schimbă culoarea. Acesta este al doilea cel mai mare stadion din Germania, având capacitatea de a găzdui aproximativ 75.000 de spectatori.

Pe 22 iunie, România va juca împotriva Belgiei, la Koln. Orașul situat pe malurile Rinului este faimos pentru impresionanta sa catedrala sa gotică, care este un adevărat simbol al orașului. RheinEnergieSTADION, stadionul care va găzdui acest meci, are o capacitate de 47.000 de locuri. Arena a fost renovată în anul 2004 și a găzduit evenimente sportive de elită, cum ar fi meciuri de Cupa Mondială din 2006 sau finala Europa League din 2020.

Belgia, adversara României din acest meci, reprezintă una dintre forțele fotbalului european, având jucători de top precum Kevin De Bruyne și Romelu Lukaku. Echipa a obținut un impresionant loc trei la Cupa Mondială din 2018​​​​​​ și a ajuns în sferturile de finală la Euro 2020. Cu toate acestea, naționala Belgiei a fost eliminată încă din faza grupelor la Cupa Mondială din 2022.

Pe 26 iunie, echipa României va înfrunta Slovacia în ultimul meci din grupă. Partida va avea loc în Frankfurt, un centru financiar de renume mondial, care este cunoscut din punct de vedere arhitectural pentru combinația sa armonioasă dintre modern și tradițional. Meciul de va desfășura pe Deutsche Bank Park, un stadion cu o capacitate de aproximativ 47.000 de locuri, care a fost renovat ultima dată în anul 2006 și care a găzduit meciuri la Cupa Mondială din 2006.

Ultimul meci din grupă va avea loc pe 26 iunie la Frankfurt, unde România se va confrunta cu Slovacia. Frankfurt este un centru financiar global, cu un peisaj urban impresionant, oferind un contrast interesant pentru acest meci de fotbal. Deutsche Bank Park, stadionul ce va găzdui acest duel, este un alt colț de istorie și pasiune fotbalistică. Confruntarea cu Slovacia, o echipă cunoscută pentru stilul său de joc echilibrat, va fi crucială pentru România în încercarea de a progresa în fazele eliminatorii ale turneului.

Deși Slovacia este considerată cea mai slab cotată echipă din Grupa E la Euro 2024, echipa a demonstrat în repetate rânduri că-și poate surprinde adversarii. Slovacii se pot lăuda cu un palmares bogat de participări la turneele finale europene și mondiale, dar mai ales cu faptul că au atins faza optimilor de finală la Euro 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024