Prima pagină » Sport » EURO 2020 ar putea fi amânat! Mai multe federații fac presiune la UEFA
EURO 2020 ar putea fi amânat! Mai multe federații fac presiune la UEFA

EURO 2020 ar putea fi amânat! Mai multe federații fac presiune la UEFA

12 mart. 2020, 04:00,
BZI.ro, în Sport

UEFA analizează posibilitatea de a amâna turneul final de la EURO 2020 din cauza epidemiei cu coronavirus! Forul european ar fi constrâns să ia această decizie de cererile insistente venite din partea mai multor federații, în frunte cu cea italiană, scrie Tuttosport.
Îm caz de amânare, UEFA ar trebui să organizeze Campionatul european de fotbal anul viitor, dar decizia este una extrem de complicată. Deocamdată, președintele forului european, Aleksander Ceferin, se opune amânării din motive lesne de înțeles.

UEFA studiază mutarea meciurilor din zonele periculoase

Noul format al competiției cu meciuri în 12 țări a impus crearea unui sistem logistic nemaivăzut, iar costurile erau amortizate de încasările record preconizate, peste 2,5 miliarde de euro, cu 600 de milioane mai mult decât acum 4 ani.
În secret, Ceferin ar fi cerut un studiu despre cum ar putea fi mutate meciurile din zonele afectate de epidemia cu coronavirus – de exemplu, Roma este unul din orașele-gazdă ale competiției, iar Italia este țara în care a fost anulat și suspendat orice eveniment public de la meciuri de fotbal până la săli de teatru și de cinema. Iar această stare de carantină generală pare a se răspândi și în alte zone. Nu doar fotbalul are de suferit, ci și alte sporturi din Europa, precum Turneul celor 6 Națiuni la rugby, competiții de ciclism sau din Formula 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *