Prima pagină » Radio » Actualitate » Eugenia Șerban s-a confruntat cu două tipuri de cancer. E dureros ce a povestit acum îndrăgita actriță

Eugenia Șerban s-a confruntat cu două tipuri de cancer. E dureros ce a povestit acum îndrăgita actriță

04 iul. 2023, 10:58,
în Radio

În urmă cu patru ani, Eugenia Șerban afla cu groază că suferă de cancer, mai întâi de col uterin, iar la scurt timp și de sân. Lovitura primită de actriță a fost deosebit de puternică însă în cele din urmă a reușit să treacă peste. Privind în urmă, Eugenia Șerban consideră că psihicul a ajutat-o enorm să treacă peste această cumpănă teribilă.

Eugenia Șerban a fost invitată recent la podcastul Ilincăi Vandici, unde a vorbit deschis despre viața sa. Mai precis, îndrăgita actriță a făcut dezvăluiri despre calvarul prin care a trecut în urmă cu patru ani. Atunci, Eugenia Șerban a fost diagnosticată, într-un interval scurt, cu două tipuri de cancer.

Eugenia Șerban s-a confruntat cu două tipuri de cancer

În aprilie 2019, Eugenia Șerban își făcea un control de rutină și afla că sunt ceva probleme ginecologice. După analize mai detaliate, în iunie s-a confirmat că are cancer de col uterin. Ulterior, după o ecografie la sân, medicul i-a mai dat o veste îngrozitoare actriței: are și cancer la sân. „Ironia” a făcut ca aceasta să fi jucat, în urmă cu 11 ani, rolul Renatei în serialele „Inimă de țigan” și „Regina”, un personaj care s-a luptat cu cancerul de sân.

Invitată recent la podcastul moderat de Ilinca Vandici, Eugenia Șerban a făcut dezvăluiri cu ochii în lacrimi despre perioada în care a aflat că a fost diagnosticată cu această boală nemiloasă. Actrița a povestit despre momentul în care a fost diagnosticată cu cancer, cât de afectată a fost în perioada respectivă, dar și cum a reușit să treacă peste.

„Un alt lucru care m-a marcat a fost că eu mi-am jucat cancerul cu 11 ani înainte să-l am. Tot un personaj, Renata. În film a fost totul pe dramă total, pe când în viață, nu. În viață am aflat azi, am plâns două-trei săptămâni. Ziua repetam, noaptea plângeam. M-a sunat Mirabela Dauer, eram la Timișoara, m-a sunat cu video și mi-a zis: «Chiar voiam să vorbesc cu tine…». M-a bufnit plânsul, i-am zis: «Mira, am cancer».

Mi-am pus mie întrebarea – să trăiesc sau mă las înfrântă? Și am spus că trebuie să trăiesc, că mai am multe de spus și de atunci am plâns din în ce mai rar. Am plecat la Sighișoara, am jucat în festival, iar pe 13 august eram deja operată. Adică, toate investigațiile, două spectacole în acea perioadă, totul a fost o lună jumate. Și pe urmă lucrurile au mers de la sine”, a dezvăluit Eugenia Șerban.

„Psihicul a contat enorm”

În pofida faptului că a fost diagnosticată cu două tipuri de cancer, Eugenia Șerban a reușit să învingă boala. Tot în cadrul podcastului amintit, actrița a mărturisit că a contat foarte mult psihicul în acest proces de tratare.

„Din momentul în care am luat hotărârea că trebuie să lupt și că mai am mult de spus în viața asta, psihicul a contat enorm. Eu spuneam că psihicul contează cam 50% sau cel puțin la mine a fost peste 50. O doamnă doctor mi-a zis că psihicul este pe 90% din vindecarea unui astfel de pacient, 10% suntem noi, medicii și Dumnezeu.

În perioada aia am fost supărată pe Dumnezeu. Am fost blamată pentru că am spus că sunt supartă pe Dumnezeul meu. Am simțit atunci că nu mai este partenerul meu, că m-a părăsit. Eu fiind crescută într-o familie cu credință de Dumnezeu. Dar m-am împăcat cu Dumnezeu”, a mai spus Eugenia Șerban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`