Prima pagină » BZI LIVE » LIVE VIDEO – Eugen Tomac, președintele PMP, în direct la BZI LIVE

LIVE VIDEO – Eugen Tomac, președintele PMP, în direct la BZI LIVE

08 mart. 2023, 15:00,
în BZI LIVE
LIVE VIDEO - Eugen Tomac, președintele PMP, în direct la BZI LIVE

Joi, 9 martie 2023, de la ora 14.30, în emisiunea BZI LIVE va fi președintele PMP, Eugen Tomac. Moderatorul emisiunii, Valentin Huțanu va vorbi cu europarlamentarul PMP despre campania inițiată de PMP, intitulată „România în Schengen” și despre cum a organizat, la Bruxelles, un eveniment la care a participat alături de profesorul Ion Iovcev, cel care a scris cartea „Ostatic în propria țară”.

Președintele PMP, eurodeputatul Eugen Tomac și Petru Movilă, președintele PMP Iași, au dat startul campaniei naţionale de strângere de semnături pentru petiţia „România merită în Schengen”, după ce europarlamentarul PMP a introdus o acţiune împotriva Consiliului UE în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene pentru a anula votul din 8 decembrie 2022.

Eugen Tomac a explicat faptul că este necesar, în acest demers, de susținerea tuturor românilor. Procedura este una complexă și trebuie avut în vedere și chemarea Parlamentului European în procesul deja intentat:

” Le cer românilor să fie alături de noi printr-un demers important pe care l-am lansat. Din păcate, nicio instituție nu a dorit să corecteze acest abuz de drept. Prin urmare, atunci când au expirat cele 60 de zile în care poate fi contestat un act al Uniunii Europene, în calitate de deputat în Parlamentul European, am făcut eu această acțiune la Curtea de Justiție a Uniunii Europene împotriva Consiliului Uniunii Europene prin care am cerut anularea deciziei Consiliului JAI. Noi am făcut primul pas și cred cu toată tăria că această acțiune este singurul pas prin care România poate să se bucure de toate drepturile pe care toate celelalte state membre le au. Această acțiune are nevoie de sprijinul tuturor românilor. Nu este suficient ca eu în calitate de deputat în Parlamentul European să reclam acest abuz de drept al Consiliului Uniunii Europene generat de blocajul Austriei. Este nevoie ca noi să convingem Parlamentul European să intervină ca reclamant privilegiat în acest proces deschis. Pentru a convinge Parlamentul am nevoie de susținerea românilor. Îi invit pe români să susțină printr-o semnătură pe care o pot da pe www.romaniainschengen.ro unde foarte simplu in maxim un minut oricine poate intra, isi lasă datele așa cum sunt prevăzute în regulamentul Parlamentului European și semna această petiție pe care o susțin (…). a declarat președintele PMP, Eugen Tomac.

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes, fiecare producție media strângând zeci de mii de vizualizări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`