Prima pagină » Local » Eugen Tomac, președinte PMP: ”Nu ne vom alia cu partide extremiste”
Eugen Tomac, președinte PMP: ”Nu ne vom alia cu partide extremiste”

Eugen Tomac, președinte PMP: ”Nu ne vom alia cu partide extremiste”

22 feb. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Eugen Toma, președintele PMP, a fost prezent în aceste zile în Municipiul Iași. Liderul Partidului Mișcarea Populară a arătat de ce formațiunea pe care o conduce nu a luat niciun moment în calcul o fuziune cu AUR, Alianța pentru Unirea Românilor

Partidul Mișcarea Populară (PMP) are de câteva zile o nouă conducere. Formațiunea politică a organizat un congres extraordinar în urma căruia Eugen Tomac a fost desemnat noul lider. Tomac va fi secondat, ca președinte executiv, de Petru Movilă, liderul organizației județene de la Iași. De altfel, Eugen Tomac a fost prezent ieri, 21 februarie 2022, la Iași, unde s-a întâlnit cu reprezentanții organizației județene.

Eugen Tomac, președintele PMP, a prezentat obiectivele partidului

Noul președinte PMP a expus și o parte a strategiilor pe care le are formațiunea politică, odată cu stabilirea echipei de conducere.

”Îi asigur pe toți susținătorii noștri că știm ce avem de făcut. Nu este un moment fericit când un partid a luat o decizie legată de organizarea unui congres extraordinar. Cu o majoritate largă, toate organizațiile au decis să facă acest lucru. Fiecare se va așeza pe drumul lui și își va urmări obiectivele. Obiectivul de țară privind unirea României cu Republica Moldova va deveni prioritatea partidului nostru”, a menționat Eugen Tomac, președintele PMP.

Țintele PMP în viitorul apropiat

În plus, Eugen Tomac a mai precizat și care sunt obiectivele pe termen scurt, mediu și lung a PMP.

”Credem că temele serioase ce țin de agenda PMP vor trebui readuse în atenția publică. Pentru viitor, soluțiile nostre sunt cît se poate de bine ancorate în realitățile României. Digitalizarea României trebuie să devină o prioritate zero pentru orice guvern. Digitalizarea României înseamnă resurse pentru educație, reformă reală în administrație. Trebuie să scăpăm de această birocrație. Și Legea sănătății pe care PMP a propus-o în Parlament trebuie să redevină o prioritate. Avem nevoie de inițiative care să schimbe comportamentul statului în relația cu cetățenii”, a mai spus Eugen Tomac, președintele PMP.

Liderul PMP a explicat de ce nu s-a aliat cu AUR

Eugen Tomac a explicat și de ce PMP nu se va alia cu AUR, așa cum a dorit fostul președinte al partidului, Cristian Diaconescu.

”Condamnăm fără reținere aventurile din ultimele zile ale fostului președinte Cristian Diaconescu. PMP nu se va alia, nu va coopera și nu va avea nimic în comun cu partidele extremiste și antieuropene, xenofobe. Acest discurs populist face foarte mult rău societății românești. Oamenii politici sunt votați pentru a lua decizii. Nu așa cum e acum. Un Guvern cu multe responsabilității, dar care nu ia decizii. PMP nu se va asocia cu partide ce pun sub semnul întrebării valorile europene”, a mai spus Eugen Tomac.

Atac la parlamentarii PSD și PNL din Iași

Totodată, liderii PMP au criticat atitudinea parlamentarilor PSD și PNL din județul Iași. Petru Movilă, președintele executiv al PMP a menționat că parlamentarii ieșeni din coaliția de guvernământ nu au făcut nimic pentru proiectele județului.

”Parlamentarii nu vorbesc nimic despre autostradă, despre proiectele Iașului. Ei sunt parlamentari doar în comunicate de presă. Lucrurile se mișcă foarte încet, sunt întârzieri foarte mari în județ. Singurii care pot face ceva pentru proiectele Iașului sunt cei din administrația locală ”, a transmis Petru Movilă, președintele PMP Iași.

Acesta a mai prezentat și alte detalii despre situația actuală de la nivelul coaliției de guvernământ. În plus, și Eugen Tomac, președintele PMP, a criticat atitudinea delăsătoare a parlamentarilor din județ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *