Prima pagină » Actualitate » Eugen Tomac – europarlamentar PPE și președinte al Partidului Mișcarea Populară România: „Am avut onoarea de a organiza, joi, la Bruxelles, un eveniment unic”

Eugen Tomac – europarlamentar PPE și președinte al Partidului Mișcarea Populară România: „Am avut onoarea de a organiza, joi, la Bruxelles, un eveniment unic”

04 mart. 2023, 10:36,
în Actualitate

Eugen Tomac – europarlamentar PPE și președinte al Partidului Mișcarea Populară Romania a organizat, la Bruxelles, un eveniment la care a participat alături de profesorul Ion Iovcev, cel care a scris cartea „Ostatic în propria țară”.

„Omul care a învins Imperiul. Am avut onoarea de a organiza, joi, la Bruxelles, un eveniment unic. Exact în ziua când s-au împlinit 31 de ani de la declanșarea războiului de pe Nistru, profesorul Ion Iovcev și-a spus povestea în incinta Parlamentului European din capitala Uniunii Europene.

Cartea, intitulată sugestiv „Ostatic în propria țară”, este mărturia cutremurătoare a rezistenței românești într-un teritoriu controlat de Federația Rusă.

Știm cu toții, acum mai bine decât oricând, ce înseamnă să ții piept unui ocupant. Iar Domnul Iovcev a făcut-o cu demnitate timp de 29 de ani în calitate de Director al Liceului cu predare în limba română „Lucian Blaga” de la Tiraspol”, a transmis Eugen Tomac – europarlamentar PPE și președinte al Partidului Mișcarea Populară Romaniaugen Tomac.

Eugen Tomac: „Aștept cu emoție momentul când, în sfârșit, limba română va reveni acasă pentru totdeauna!”

De asemenea, Eugen Tomac susține că la acest eveniment au participat și europarlamentarii Vlad Botoș, Marian-Jean Marinescu și Corina Crețu.

Europarlamentarul a subliniat că în aceeași zi, la a Chișinău, Parlamentul a votat în prima lectură înlocuirea sintagmei limba moldovenească cu limba română.

„În 1992 a fost război. Nu trebuie să uităm asta, la fel cum nu trebuie să îi uităm pe toți cei care au luptat atunci și să îi prețuim pe cei ce astăzi luptă pentru demnitate.

Le mulțumesc colegilor mei europarlamentari, domnului Vlad Botoș, domnului Marian-Jean Marinescu și doamnei Corina Crețu care au fost alături de noi la acest eveniment emoționant.

Mai ales că în aceeași zi, la Chișinău, Parlamentul a votat în prima lectură înlocuirea sintagmei limba moldovenească cu limba română. Aștept cu emoție momentul când, în sfârșit, limba română va reveni acasă pentru totdeauna!”, a mai spus Eugen Tomac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *