Președintele PMP, Eugen Tomac, a prezentat joi, 19 noiembrie, în cadrul unei conferințe, principalele obiective ale Programului PMP.
„Suntem în plină campanie electorală, una atipică, fără întâlniri și evenimente mari. Chiar și așa însă, ne adaptăm și găsim mijloace pentru a ne transmite mesajul, pentru a ne prezenta obiectivele și soluțiile. Am prezentat care sunt prioritățile programului nostru «Mișcăm România» axat pe domenii importante precum Educația, Credința, Sănătatea“, a declarat Eugen Tomac.
Eugen Tomac: „Trebuie pus accent pe utilizarea tehnologiilor noi“
Liderul PMP susține că în actualele condiții de pandemie COVID-19 trebuie dezvoltat învățământul la distanță.
„Educația are nevoie de finanțare și adaptare la progres. Trebuie să ne dezvoltăm învățământul la distanță cu accent puternic pe utilizarea tehnologiilor noi, spre a pregăti generațiile de mâine de meseriile viitorului. Sănătatea trebuie depolitizată, iar pentru a reuși avem nevoie de o nouă viziune. PMP a depus în Parlament proiectul noii Legi a Sănătății, una care să se îngrijească de doctori și pacienți în egală măsură.
Am convingerea că Robert Turcescu și Costel Mihai vor reuși să îi convingă pe românii din Brașov că sunt cei mai în măsură să realizeze tot ce astăzi am prezentat drept obiective. Împreună, mișcăm România înainte!“, a precizat Eugen Tomac.
Cere Guvernului măsuri urgente pentru deschiderea secțiilor ATI
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Eugen Tomac, cere Departamentului pentru Situații de Urgență să adapteze strategia de intervenție la situația actuală determinată de creșterea incidenței Covid -19, respectiv renunțarea la tactica de sperietoare permanentă a populației și trecerea la un alt plan de acțiune a autorităților.
„Partidul Mișcarea Populară cere Departamentului pentru Situații de Urgență să adapteze strategia de intervenție la situația actuală determinată de creșterea incidenței Covid -19. Alarmarea populației cu privire la inexistența locurilor în saloanele ATI din spitalele Covid nu este suficientă. Știm că numărul de medici și personalul medical specializat în terapie intensivă este limitat, la fel și numărul de paturi din spitalele Covid.
Totuși, numai în București sunt încă cel puțin alte 30 de spitale în afara celor declarate Covid, care pot fi transformate în spitale Covid, iar secțiile lor ATI pot veni în sprijinul celor de la Colentina și Matei Balș. Pacienții care au nevoie disperată de oxigen nu trebuie ținuți în unitățile de primiri urgențe și în camerele de gardă, căutând paturi libere în spitalele Covid”, a scris Eugen Tomac pe pagina sa de Facebook.
Eugen Tomac: „PMP cere renunțarea la tactica de sperietoare permanentă a populației“
Liderul PMP susține că paturi libere nu mai sunt, iar medicii și personalul medical sunt epuizați.
„Trebuie deschise secțiile ATI ale altor spitale, încă nedeclarate spitale Covid, pentru a putea trata rapid pacienții în stare gravă, fără a mai fi nevoie de transport aerian de la un capăt la altul al țării. Inclusiv spitalele private pot fi incluse în sistemul de salvare a vieților pacienților Covid care nu sunt în stare atât de gravă încât să aibă nevoie de intubare, dar care necesită terapie cu oxigen. PMP cere renunțarea la tactica de sperietoare permanentă a populației și trecerea la un alt plan de acțiune a autorităților, care să vină atât în sprijinul pacienților, cât și al medicilor și personalului medical”, precizează Eugen Tomac.