Liderul PMP, Eugen Tomac, îi cere demisia lui George Dircă, ales preşedinte al Secţiei de evidenţă a legislaţiei şi documentare din cadrul CL. Eugen Tomac îi transmite acestuia să demisioneze „ în numele moralei politice des invocată de `ceata dreptății` și din respect pentru milioane de români care îl detestă pe Iordache”.
„Ciolacu susține USR? Am trecut prea ușor peste episodul Iordache ales în fruntea Consiliului Legislativ (CL), dar ne ajută Marcel Ciolacu să nu uităm. În ieșirea de ieri (marți – n.r.) prin care insista că și liberalii l-au votat pe Iordache, face un joc ieftin pentru a salva aparențele unei înțelegeri evidente prin care PSD, ProPonta și Tăriceanu l-au susținut în funcția de vicepreședinte al lui Iordache pe senatorul Dircă de la USR. Nu știu cu cine au votat parlamentarii PNL, mai grav este că au stat în sală și așa a ajuns Iordache șef pe viață al unei instituții cheie în procesul legislativ”, scrie Eugen Tomac pe pagina sa de Facebook.
Eugen Tomac: „Poate în numele moralei politice des invocată, demisionează“
Liderul PMP îi sugerează lui George Dircă să demisioneze din funcția de președinte al Secției de evidență oficiala a legislației și documentare din cadrul Consiliului Legislativ.
„Poate ne explică liderul suprem al PSD de ce au ales să susțină candidatul USR și de ce au votat, în bloc, pentru candidatul progresist. Sau poate distinsul domn Dircă, în numele moralei politice des invocată de «ceata dreptății» din care face parte și din respect pentru milioane de români care îl detestă pe Iordache, își prezintă totuși demisia din această funcție. Altfel, rămâne cum s-a votat. Iordache Președinte și Dircă adjunctul său”, mai scrie Eugen Tomac pe pagina sa de Facebook.
Scandal la numirea lui Florin Iordache în funcția de președinte al Consiliului Legislativ și a lui George Dircă la Secția de Legislație
Florin Iordache a fost ales președinte al Consiliului Legislativ cu 185 de voturi pentru şi 43 împotrivă. În funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ a fost numit senatorul USR George Edward Dircă, pentru care au votat 174 de parlamentari, iar 17 au fost împotrivă.
Deși votul a fost secret, calculele arată că Florin Iordache a obținut 168 de voturi de la PSD-Pro România-ALDE și alte 17 voturi de la celelalte partide.
Din cele 240 de voturi, Augustin Zegrean a primit doar 41 de voturi, fiind votat practic doar de grupul PNL, nu şi de USR. În schimb, Florin Iordache a primit 185 de voturi favorabile, deci cu 17 mai mult decât ar fi strâns PSD, ALDE şi Pro România la un loc. Al treilea candidat, Ionuţ Mazîlu, a primit 2 voturi, în timp ce alte 12 voturi au fost anulate.
Pentru șefia secției pentru evidența legislației, senatorul USR, George Dircă a fost votat de 174 de parlamentari și nu ar fi putut ajunge în Consiliul Legislativ fără votul masiv al parlamentarilor PSD. Rodica Penescu a obţinut doar 4, Andrei Ciochiou – 13 şi 49 de voturi au fost anulate.
După vot, surse din conducerea USR au declarat că George Dircă și-ar fi aranjat singur o întelegere cu PSD, iar liderii partidului s-au chinuit să le răspundă nemulțumiților care acuzau un blat cu PSD.