Prima pagină » Actualitate » Eugen Teodorovici, despre actualii politicieni de la guvernare: „Aceștia acţionează ca nişte slugi împotriva românilor” – VIDEO
Eugen Teodorovici, despre actualii politicieni de la guvernare: „Aceștia acţionează ca nişte slugi împotriva românilor” - VIDEO

Eugen Teodorovici, despre actualii politicieni de la guvernare: „Aceștia acţionează ca nişte slugi împotriva românilor” – VIDEO

24 aug. 2022, 17:46, 1 ,
BZI.ro, în Actualitate

Eugen Teodorovici, fostul ministru de Finanțe și al Fondurilor Europene, a discutat astăzi, 24 august 2022, în cadrul unei emisiuni BZI LIVE despre faptul că actualii politicieni de la guvernare acționează doar în detrimentul cetățenilor români.

Senatorul a abordat toate măsurile luate de guvernanți, precum creșterea TVA, renunțarea la contractele part-time, creșterea ROBOR, a inflației, a ratei dobânzilor și altele.

Ce părere are Eugen Teodorovici despre actualii politicieni de la guvernare

Fostul ministru de Finanțe a ținut să discute în ediția dialog BZI LIVE despre cum actuala clasă politică și coaliția de guvernare continuă să decidă și să ia măsuri împotriva cetățenilor români, atunci când ei sunt puși la conducere pentru sprijinirea acestora. Mai mult decât atât, Eugen Teodorovici a discutat despre Planul Național de Redresare și Reziliență care a fost făcut extrem de prost și executat numai după cum au vrut alții.

„Acest faimos PNRR, a devenit un motiv de scuză pentru unii şi acuze pentru alţii. Cei care l-au făcut, l-au făcut prost şi împotriva intereselor acestei ţări. Jmătate din suma din PNRR reprezintă un împrumut, la dobândă mică. Pe banii noştri, alţii ne impun condiţii. Alţii fac ce vor în România. Cei care doresc să profite de pe urma ţării găsesc un mediu politic propice, unde în funcţiile cheie sunt oameni cu dosare penale şi cu scheleți în dulap. Se face tot ce vor alţii, nu ceea ce vor romanii. PNRR este continuat strâmb de cei care sunt la guvernare. România a fost a XI-a ţară care a semnat un astfel de document. Tu pentru ţara ta poţi cere ce are nevoie poporul. Dincolo de argumente le închizi repede gură: nu vreau pentru ţara mea nimic altceva decât ce vreţi voi pentru ţara voastră, nimic mai mult sau mai puţin. România poate să-şi impună dorinţele şi proiectele atâta timp cât de votul României depinde o decizie la nivel european. România poate să obţină tot ce primesc alte state. PNRR se putea modifica. De ce de un an actualul Guvern nu a solicitat şi modificat actualul proiect? Orice incluzi, trebuie să scoţi ceva, banii sunt aceeaşi. Dacă nu se poate, Guvernul poate completă cu fonduri din buget sau alte surse. Soluţii există să facă irigaţiile, să mărească pensiile, etc.”, a transmis Eugen Teodorovici, la BZI LIVE.

Fostul ministru de Finanțe: „Eu ca cetățean cer, tu ca politician aflat la putere execuți”

De asemenea, în continuarea dialogului său, Teodorovici susține că cetățenii au dreptul să ceară, iar politicienii aflați la putere trebuie să execute în interesul românilor. Guvernanții întotdeauna se plâng că nu sunt bani la buget, însă senatorul de Buzău afirmă că aceștia nu sunt o problemă. Problema o reprezintă omul care se afla la butoane pentru că nu știe unde să găsească veniturile și cum să le folosească.

„PSD şi PNL se ceartă, dar UDMR sta şi mănâncă popcorn. Partenerii de coaliţie aruncă vina de la unul la altul pe energie. Sunteţi la guvernare împreună şi românii aşteaptă soluţii. Eu ca cetăţean pot cere, ei trebuie să facă. Au fost impuşi miniştri, dacă nu a făcut l-ai schimbat. De aia eşti lider de coaliţie. Sunt oameni care mor de foame, cu bani puţini. Legea pensiilor care a fost votată de toţi astăzi nu se poate aplica că nu sunt bani. Dacă nu găseşti nu înseamnă că nu sunt. Nu ştii să-i găseşti, să-i cauţi. Lăsaţi pe alţii să facă treaba. Oamenii au finanţat economia în speranţa că vor avea o pensie. Pensia este un drept. Eu nu vreau să cred că este o chestiune intenţionată, că ar fi grav. Românii trebuie, dacă cu adevărat îşi doresc binele, să schimbe lucrurile. O pot face, să nu plece urechea la mincinoşii care spun că voturile vor fi măsluite. Ieşind în număr mare la vot este greu să faci o asemenea fraudă. Nu este adevărat. Trebuie să vină la vot românii, ce vor vota depinde doar de ei, aşa cum îi dictează conştiinţa, nu sfatul unuia care stă în afară”, a menționat fostul ministru al Fondurilor Europene.

Eugen Teodorovici, la BZI LIVE: ”Sper că această guvernare să fie cât mai scurtă”

Eugen Teodorovici se arată cu speranța că actualul Guvern Ciucă să fie cât mai puțin la conducere pentru ca următorii politicieni să mai aibă de unde repara lucrurile și astfel să redreseze România.

„Eu sper că aceasta guvernare să fie cât mai scurtă pentru că cei care vin după să mai aibă o şansă să redreseze România. Tupeul a rămas de la Citu şi astăzi. Auzim aceea declaraţie că România duduie, dar este altfel în realitate. Uitaţi-vă în energie, ar trebuie să plătim 30-40 de miliarde de lei, suma care se datorează incapacităţii de a înţelege fenomenul economic sau dorinţei unor persoane din coaliţie să transfere unele sume în buzunarele acestor companii. Efectul OUG de plafonare ne-a adus să plătim o sumă fabuloasă. Datoria România este imensă. Este grav. Uitaţi-vă la ROBOR, la inflaţie. Stau 10 bancheri la masă şi ei se amuză pe seama românilor, ei stabilesc ROBOR-ul la cât ar vrea banca să se vândă leul, nu la cât s-a calculat. Una se spune, şi alta se face. Toţi promit că scot pensiile speciale, dar au trecut 2 ani şi pensiile sunt în continuare. Pentru că există o singură soluţie, trebuie să taxezi, nu să impozitezi. Pensiile ce depăşesc un anumit plafon se taxează cu 50 la sută. Astfel reduci surplusul nesimţit. Nu erau afectaţi militarii, doar magistraţii. De aia se blochează această lege în Parlament”, a menționat politicianul.

Așadar, actualii politicieni de la guvernare au reușit să aducă România în pragul unui colaps financiar.

Comentarii
  • „colo zice hlizatorul asia?”… incompetent.. o nulitate pe functie si facea mistocareli de popor incasand banarit…mai avea si amanta… o uitat ca filmarea zace pe internet ce făcea cu ea in masina la nocturna… rusine nu are nici acum… avem repulsie de asa individ…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *