Prima pagină » Actualitate » Eugen Sabău a fost eutanasiat în Spania – FOTO

Eugen Sabău a fost eutanasiat în Spania – FOTO

23 aug. 2022, 14:38, 3 ,
în Actualitate

Eugen Săbău a fost eutanasiat în urmă cu câteva zeci de minute în Spania. Este primul român care a cerut acest lucru. Asta în condiţiile în care sunt puține țări care permit eutanasierea. Românul a cerut acest lucru după ce a declarat magistraților că suferă de o boală incurabilă.

Eugen Sabău a șocat toată Spania după ce în decembrie 2021 a impușcat trei politisti si doi colegi. Incidentul s-a petrecut în localitatea spaniolă Trragona. Acesta a cerut dreptul la eutanasiere și i-a fost aprobat.

Eugen Sabău a fost eutanasiat în Spania

Datele de ultimă oră arată faptul că Eugen Sabău a fost eutanasiat în Spania. S-a întâmplat în urmă cu câteva minute, iar autoritățile spaniole au confirmat decesul românului. Eugen Sabău a fost eutanasiat cu o injecție care nu a provocat suferință. Totuși, familiile oamenilor pe care românul i-a omorât s-au opus unei astfel de cereri. Aceștia au declarat că românul trebuie să fie judecat și să stea în spatele gratiilor. Judecătorii nu au fost de aceeași părere și i-au aprobat socilitarea conaționalului care devine primul pușcăriaș din Spania care este eutanasiat.

Românul a solicitat eutanasierea pentru că în timpul atacului acesta a fost împușcat de mai multe ori și a devenit paraplegic. Judecătorii au decis, în urmă cu câteva săptămâni, că acesta are dreptul la o moarte demnă. Vă aducem aminte faptul că după atacul de la finalul anului 2021 asupra sediului Securitas din Tarragona, Spania, Săbău s-a baricadat într-o fermă unde s-a înarmat cu mai multe arme și o vestă antiglonț. Bărbatul a ignorat avertismentele negociatorilor de a se preda, iar la acel moment grupul de elită al poliției catalane l-a neutralizat. Din cauza împușcăturilor, trăgătorul a suferit de tetraplegie ireversibilă, i-a fost amputat un picior și este în permanenţă dependență. Pare că românul nu a mai suportat povara traiului acesta și a dorit să-și încheie cât mai repede socotelele cu viața.

Eugen Sabău a fost criticat de ÎPS Teodosie

ÎPS Teodosie a criticat gestul românului de a solicita eutanasierea. Acesta a menționat faptul că gestul este unul de lașitate și că Sabău trebuia să-și ispășească păcatele în pușcărie. Teodosie consideră că justiția nu și-a făcut treaba:

„Nu ar trebui să se producă această împiedicare a morţii. Ar trebui dus să îşi ispăşească fapta pentru că eutanasierea la noi în ţară nu este admisă. Este o moarte asistată, sau unii iau medicamente ca să moară. Există o moarte voluntară prin anumite medicamente sau moarte asistată, cum este eutanasierea.

Este o laşitate, un păcat de moarte, pentru că, din punct de vedere al moralei creştine, nu îl găseşte decât această justificare a răului pe care şi-l asumă omul, un rău care nu se cade, care depersonalizează omul, care îl duce în acea direcţie a răului suprem. Şi iată, el fuge de pedeapsă cu această formă de eutanasiere. Este foarte condamnabil, pentru că trebuia să ispăşească o pedeapsă, consider că justiţia nu şi-a făcut datoria aici. se arată în declarațiile făcute de ÎPS Teodosie.

Așadar, Eugen Sabău a fost eutanasiat în Spania, iar familiile victimelor nu mai au cum să ceară pedepsirea criminalului pentru că dosarul penal a fost clasat.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024