Prima pagină » International » Etna erupe din nou. Toate zborurile de pe aeroportul din Catania sunt suspendate
Etna erupe din nou. Toate zborurile de pe aeroportul din Catania sunt suspendate

Etna erupe din nou. Toate zborurile de pe aeroportul din Catania sunt suspendate

23 iul. 2024, 17:58,
în International

Din craterul central Voragine al vulcanului Etna se aud explozii puternice și fântâni de lavă curg. Marți, activitatea vulcanică a provocat căderi de cenușă în diverse zone ale Etnei, în special peste Catania, ducând la suspendarea tuturor zborurilor de intrare și ieșire de pe Aeroportul Internațional Vincenzo Bellini, cel mai important pentru traficul din sudul Italiei, relatează Corriere della Sera.

Mai multe zboruri au fost redirecționate către aeroporturile din Palermo și Trapani.

Activitatea intensă provine din craterul Voragine

SAC, compania care administrează aeroportul din Catania, a anunțat că din cauza erupției vulcanului Etna și a emisiilor de cenușă vulcanică, sectoarele B2 și B3 au fost închise, iar toate zborurile au fost suspendate.

Operațiunile vor fi reluate după ce precipitațiile de cenușă vor înceta și infrastructura de zbor va fi curățată.

Această suspendare a dus la anulări și redirecționări de zboruri către alte aeroporturi. Autoritățile recomandă pasagerilor să verifice starea zborurilor înainte de a merge la aeroport și să contacteze compania aeriană pentru informații suplimentare.

Pe măsură ce trece timpul, activitatea vulcanului devine mai intensă, numărul exploziilor crește, iar zgomotele sunt atât de puternice încât fac casele să tremure.

Din punct de vedere seismic, amplitudinea medie a tremurului vulcanic continuă să crească. Sursele seismice sunt localizate în zona craterului Voragine, la aproximativ 3.000 de metri deasupra nivelului mării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *