Prima pagină » Eveniment-Social » Etapa a III-a de admitere în învățământul profesional. La nivelul județului Iași este disponibil un număr de 468 de locuri pentru repartizări și redistribuiri
Etapa a III-a de admitere în învățământul profesional. La nivelul județului Iași este disponibil un număr de 468 de locuri pentru repartizări și redistribuiri

Etapa a III-a de admitere în învățământul profesional. La nivelul județului Iași este disponibil un număr de 468 de locuri pentru repartizări și redistribuiri

20 aug. 2024, 02:00,
Stefana ȘOVEA, Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași a făcut, public, un anunț. Astăzi, 20 august 2024, are loc o ședință publică de repartizare a elevilor în învățământul profesional și profesional-dual pentru anul 2024-2025. La nivelul județului Iași este disponibil un număr de 468 de locuri.

Etapa a III-a de admitere în învățământul profesional

Astăzi, 20 august 2024, are loc repartizarea pe locurile libere în învățământul profesional. La nivelul județului Iași sunt disponibile 468 de locuri. Toți candidații sunt așteptați la ora 09:00, la Școala Postliceală Sanitară „Grigore Ghica Vodă” Iași, Sala D2.

Elevii vor fi însoţiți de părinți/tutori legali şi vor avea asupra lor: actul de identitate, copie de pe foaia matricolă a claselor V-VIII, copie de pe adeverința de la examenul de evaluare națională (dacă este cazul) și o cerere (model tip). Repartizarea pe locurile libere se face în funcție de opțiune și de media de admitere.

Media de admitere se calculează ca medie ponderată, între media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a – care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a — a VIII-a – care are o pondere de 20%.

Pentru candidații care nu au susținut evaluarea națională sau, după caz, examenul de capacitate/testele naţionale/tezele cu subiect unic, se consideră că media generală obținută la evaluarea națională, susținută de absolvenții clasei a VIII-a, este 1.

Câte locuri sunt disponibile în județul Iași

Cele mai multe locuri libere în învățământul profesional, la nivelul județului Iași, sunt la Școala Profesională de Industrie Alimentară Țibana, domeniul Industrie Alimentară, respectiv 29 de locuri libere. Pe următorul loc se situează Școala Profesională Lungani, Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc” Paşcani și Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” cu 24 de locuri fiecare.

Unitățile de învățământ cu câte un loc liber sunt: Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza” și Școala Profesională „Nicolae Bălăuţă” Şcheia. Câte 15 locuri libere sunt la: Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iaşi, domeniul Agricultură, dar și domeniul Industrie textilă și Pielărie, Școala Profesională „Ștefan cel Mare” Cotnari.

Repartizarea și redistribuirea elevilor la unitățile de învățământ și calificările la care, conform propriilor proceduri de admitere, este prevăzută sesiune de preselecție la admiterea în învățământul profesional, vor fi posibile doar cu acordul scris al unității de învățământ, transmis în urma consultării cu operatorii economici. Transmiterea de către comisia de admitere județeană către unitățile de învățământ, care au ofertă educațională pentru învățământul profesional al situației finale, vizează candidații admiși pe formațiuni de studiu legal constituite.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *