Prima pagină » Razboi în Ucraina » Estimările NATO arată că Rusia începe să piardă teren în războiul pe care l-a declanșat împotriva Ucrainei
Estimările NATO arată că Rusia începe să piardă teren în războiul pe care l-a declanșat împotriva Ucrainei

Estimările NATO arată că Rusia începe să piardă teren în războiul pe care l-a declanșat împotriva Ucrainei

23 mart. 2022, 22:43,
în Razboi în Ucraina

Agenția Associated Press a anunțat că armata rusă a pierdut între 7.000 și 15.000 de militari în prima lună de la începerea invaziei în Ucraina. Informația reprezintă estimări anunțate informat de către un oficial din cadrul NATO.

Un oficial al Alianței Nord-Atlantice a anunțat, sub protecția anonimatului, că estimările NATO înregistrează între 30.000 și 40.000 de victime în Ucraina, inclusiv între 7.000 și 15.000 de militari morți.

Estimările NATO se bazează pe datele autorităților ucrainene

Aceste estimări NATO sunt primele, de la începerea invaziei militare ruse în Ucraina – pe data de 24 februarie – și se bazează pe datele colectate de către autoritățile ucrainene, pe baza indicațiilor Rusiei, precum și pe informații provenind de la surse independente.

Calculele standard privind victimele includ un număr de trei ori mai mare al răniţilor pentru fiecare militar mort în luptă, a explicat oficialul citat. La nivel oficial, NATO nu a anunţat niciun bilanţ al pierderilor umane suferite de armata rusă în Ucraina.

Bilanțul oficial transmis de Rusia înregistrează mai puține decese

Până în prezent, Rusia a anunţat oficial moartea a 498 de militari în Ucraina şi rănirea altor 1.500. Pe 21 martie, publicaţia Komsomolskaia Pravda a publicat scurt timp, iar apoi a retras, un bilanţ al Ministerului Apărării de la Moscova de 9.861 de morţi în conflictul din Ucraina.

Armata ucraineană a anunţat că armata rusă a pierdut aproximativ 15.000 de militari în confruntări, în timp ce Statele Unite au estimat că sunt cel puţin 7.000 de militari ruşi morţi.

Încă un comandant militar rus ar fi fost ucis în Ucraina

Miercuri după-amiază, surse militare ucrainene citate de postul britanic de televiziune Sky News au raportat moartea a încă unui comandant militar rus în Ucraina. Este vorba despre comandantul Brigăzii de infanterie marină 810 din zona Mării Negre.

Potrivit publicaţiei The Times, comandantul militar rus a fost ucis în luptele din oraşul Mariupol. Acesta este al 15-lea comandant militar rus raportat ca fiind ucis în confruntările din Ucraina. Rusia nu a confirmat oficial aceste decese.

Boris Johnson este gata să ofere ajutor defensiv Ucrainei

Premierul britanic Boris Johnson i-a transmis, miercuri, preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski că intenţionează să folosească reuniunile G7 şi NATO de joi pentru a spori ”substanţial” ajutorul letal defensiv oferit Ucrainei, a declarat, miercuri, un purtător de cuvânt al premierului britanic, citat de CNN, potrivit news.ro.

„Premierul şi-a exprimat intenţia de a folosi reuniunile G7 şi NATO de mâine pentru a spori presiunea asupra regimului lui Vladimir Putin şi pentru a lucra cu partenerii pentru a creşte substanţial ajutorul letal defensiv pentru Ucraina. Liderii vor încerca să răspundă cererilor Ucrainei şi să se asigure că preşedintele Zelenski se află în cea mai puternică poziţie posibilă în negocierile de pace în curs de desfăşurare”, a spus purtătorul de cuvânt după convorbirea telefonică dintre cei doi lideri.

În timpul apelului, Johnson şi-a reiterat „admiraţia pentru curajul forţelor armate ucrainene şi succesul lor în respingerea atacului Rusiei”.

„Zelenski a spus că bombardarea zonelor civile, inclusiv asediul Mariupolului, este de neconceput şi necesită un răspuns din partea comunităţii internaţionale”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *