Prima pagină » Sanatate » Terapii alternative » Esti stresat? De ce ar trebui să te uiți la poze cu animale
Esti stresat? De ce ar trebui să te uiți la poze cu animale

Esti stresat? De ce ar trebui să te uiți la poze cu animale

06 oct. 2020, 08:30,
BZI.ro, în Sanatate

Cercetătorii au descoperit că pozele cu animale scad anxietatea si stresul. Știți bine acest lucru: rămâneți lipiți de videoclipuri sau fotografii cu pisoi, pui, rațe sau orice reprezentant al drăgălașeniei este excelent pentru sănătatea dumneavoastră. Se topește stresul ca o bucată de unt la soare.

Cercetătorii australieni au dovedit acest lucru prin experimente (chiar fundamentul științei), cerând nouăsprezece persoane să urmărească prezentări de diapozitive cu canguri. Și nu au eșuat: pe durata experimentului, ritmul cardiac al participanților a scăzut în medie cu 6,65%, de la 72,2 la 67,4 bpm. În ceea ce privește tensiunea arterială, aceasta a crescut în medie de la 13/8 la 11/7:

„Pe parcursul ședinței, ritmul cardiac și tensiunea arterială au scăzut la toți indivizii la un nivel considerat sănătos, la fel și indicativul pentru stres sau anxietate”, observă unul dintre cercetători.

Un participant la test a mărturisit că vrea să „fie pe o plajă cu aceste lucruri mici”, în acest caz canguri, deoarece studiul este australian. Dar nu toate animalele sunt create egal pentru a elimina tensiunea.

Dar, în aceste momente provocatoare de anxietate, în care stresul crește doar prin ascultarea știrilor, o prezentare de diapozitive drăguța nu vă va face rău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *