Dacă ești în căutare de dulciuri de Paște, îți propunem trei rețete speciale, perfecte pentru o masă festivă.
Propunerile sunt biscuiți cuib cu ouă de paște, rulori cu vanilie și mini tarte cu fructe fragede și aromate, care nu doar că arată spectaculos, dar sunt și foarte ușor de preparat și delicioase.
Iată cum prepari prima rețetă de dulciuri de Paște
Pentru prima rețetă propunem biscuiții cuib, pentru care vei avea nevoie de 250 grame de făină, de 150 grame de unt, de esență de vanilie sau de rom după gust, de 70 grame de zahăr, de 200 grame de ciocolată cu lapte, de 3 lingurițe de ulei de floarea soarelui și de câteva ouă de ciocolată micuțe.
Într-un bol se amestecă făina, zahărul, esenșa aleasă și zahărul. Frămână acest amestec până când obții un aluat compact, apoi întinde-l pe blatul de lucru presărat cu făină și taie cercuri cu o formă cu un diametru de maxim 5 cm pentru biscuiți. Tapetează o tavă cu hârtie de copt și preîncălzește cuptorul la 185 de grade Celsius, apoi pune-i la copt pentru aproximativ 10 minute sau până când sunt rumeniți.
Lasă-i apoi la răcit și topește ciocolata în baie cu aburi sau în microunde împreună cu lingurițele de ulei, apoi pune-o într-un poș. Formează acum cuiburile de paște cu ajutorul poșului, apoi pune ouăle de ciocolată imediat, astfel încât să se lipească.
Pentru a prepara niște mini tarte delicioase cu fructe, vei avea nevoie de 250 grame de făină, de 125 grame de unt rece, tăiat cuburi, de 50 grame de zahăr pudră, de 1 ou, de 1 praf de sare, de 1 lingură de apă rece, de 500 ml lapte, de 4 gălbenușuri, de 100 grame de zahăr, de 30 grame de amidon de porumb, de 1 linguriță de extract de vanilie și de fructele tale preferate pentru decor.
Cum prepari mini tartele și rulourile cu vanilie
Amestecă făina împreună cu untul și sarea, până când obții o textură nisipoasă, apoi adaugă zahărul și oul și frământă până se formează aluatul. Pune-l apoi în folie alimentară și lasă-l pentru aproximativ 30 de minute la frigider.
Întinde aluatul și tapetează formele de mini tarte, apoi înțeapă-le ușor cu furculița și coace-le la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 15-20 de minute. Pentru cremă încălzește laptele împreună cu vanilia, iar separat bate gălbenușurile cu zahărul și amidonul. Toarnă laptele cald peste ele treptat, apoi fierbe la foc mic până se îngroașă și lasă crema la răcit. Umple apoi tartele răcite cu cremă și decorează-le cu fructele tale preferate proaspete.
Pentru rulourile de vanilie ai nevoie de 400 grame făină, 250 grame unt moale, 1 ou și 1 gălbenuș, 100 grame de zahăr pudră, 10 grame zahăr vanilat, 1 lingură smântână, 1 praf de sare, de 1 budincă de vanilie gătită și răcită și de zahăr pudră cu vanilie pentru decor.
Amestecă untul, zahărul, ouăle, smântâna, făina și sarea apoi frămână aluatul și lasă-l la frigider 30 de minute. Întinde aluatul în foaie subțire, taie-l pentru rulori, pune o linguriță de umplutură și rulează-le ca pe cornulețe.
Se coc la 180 de grade timp de 15-20 de minute și se pudrează cu zahăr vanilat. În același timp, poți prepara și o pască cu mascarpone delicioasă.
Aceste rețete sunt ideale ca și dulciuri pentru masa de Paște, având un gust deosebit și un aspect pe măsură.