Prima pagină » Local » Este urgentă nevoie de trombocite pentru o tânără internată la ATI! Elena-Geanina Dumitrașcu, tânăra care a suferit un transplant de ficat, este în stare gravă

Este urgentă nevoie de trombocite pentru o tânără internată la ATI! Elena-Geanina Dumitrașcu, tânăra care a suferit un transplant de ficat, este în stare gravă

26 mai 2022, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Local

Elena-Geanina Dumitrașcu, o tânără, mamă a doi copii are urgentă nevoie de trombocite. De mai bine de o săptămână  aceasta se află în stare gravă la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași. Viața ei depinde de transfuzii de sânge

A trecut mai bine de o săptămână de când Elena-Geanina Dumitrașcu, o tânără mama se află în stare foarte gravă la Spitalul „Sf. Spiridon”, Iași. Familia acestea este disperată și face apeluri către toate persoanele să doneze sânge pentru Elena. Aceasta are urgentă nevoie de trombocite. Afecțiunea de care suferă îi pune viața în pericol pe zi ce trece.

„Starea ei este în continuare una foarte gravă. Încă are nevoie de sânge. Medicii nu reușesc să găsească punctul de infecție. Această infecție îi mănâncă toate trombocitele din corp și doar prin transfuzii de sânge ar putea fi salvată. Este nevoie de , grupa A2 Pozitiv și grupa zero de sânge”, a declarant Cristina Bunduc, cumnata Elenei.

Elena-Geanina Dumitrașcu are nevoie trombocite după transplantul suferit

Elena-Geanina Dumitrașcu are 39 de ani și este mamă a doi copii. Aceasta a ajuns din nou pe mâna medicilor după ce la începutul lunii mai a trecut printr-o intervenție chirurgicală complexă, transplant hepatic. Viața femeii a luat o întorsătură tristă după ce a crezut că a fost salvată cu ajutorul transplantului de ficat, pe care îl aștepta de mult timp. Elena a suferit un transplant hepatic pe 1 mai 2022. În primă fază părea că totul a decurs bine. Ea era sub tratament de mai bine de 10 ani, după ce în urma unor analize mai amănunțite s-a depistat o ciroză hepatită. Elena a respectat tratamentul, dar de aproape un an se afla pe lista de așteptare. Când a primit în sfârșit un ficat, și a crezut că a scăpat de toate problemele, a ajuns din nou în stare gravă. Medicii au descoperit că are o infecție în sânge.

Lipsă acută de sânge pune viața pacienților în pericol în fiecare zi

În fiecare zi, lipsa acută de sânge  din spitalele ieșene îi pune în dificultate pe medici, dar mai ales pe pacienții care au urgentă nevoie de transfuzii. În spitalele din Iași, lipsa de sânge este o adevărată problemă de mai mulți ani. Se fac în continuare apeluri disperate către toți posibilii donatori din județul Iași! Medicii ieșeni nu mai reușesc să facă față lipsei acute de sânge! Zilnic, zeci de pacienți au nevoie de transfuzii sanguine, iar viața lor este pusă în pericol.

Cea mai afectată unitate spitalicească este Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sfântul Spiridon” Iași, deoarece acolo ajung cei mai mulți pacienți în stare foarte gravă și este nevoie urgentă de sânge. Medicii sunt nevoiți să apeleze la rezervele altor spitale sau centre de transfuzii din întreaga zonă a Moldovei. Viața pacienților stă în mâinile donatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *