Prima pagină » National » Este prima condamnare a unui român pentru zădărnicirea combaterii bolilor! Decizia este definitivă iar bărbatul are închisoare cu executare

Este prima condamnare a unui român pentru zădărnicirea combaterii bolilor! Decizia este definitivă iar bărbatul are închisoare cu executare

29 iul. 2021, 12:14,
George Cristian în National

Justiţia din România a realizat o premieră după ce a condamnat definitiv un bărbat pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Tânărul în vârstă de 21 de ani a fost condamnat la închisoare cu executare.

Bărbatul domiciliat în Buzău a depus apel la decizia iniţială dar judecătorii de la Curtea de Apel Ploiești au păstrat decizia. Din această perspectivă, Matei Strungurel trebuie să îşi petreacă o perioadă de 1 an în spatele gratiilor.

Judecătorii au condamnat definitiv la închisoare cu executare un bărbat pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Magistraţii de la Curtea de Apel Ploiești nu s-au arătat induplicaţi de argumentele tânărului Matei Strugurel care, conform procurorilor, s-ar fi făcut vinovat de zădărnicirea combaterii bolilor. Așadar, în pofida recursului de care a dispus tânărul, magistraţii i-au păstrat sentinţa de închisoare cu executare. Decizia este una definitivă.
Iniţial, decizia nedefinitivă a fost dată în 2020 după ce bărbatul a fugit dintr-un container izolator din cadrul Secţiei de Boli infecţioase a Spitalului Județean Buzău. Acesta aştepta, la data producerii delictului, rezultatele testului PCR pentru COVID-19.

După ce vă sta în închisoare, bărbatul nu va putea să candideze pentru o funcţie publică timp de 2 ani după executarea pedepsei. Totodată, el este obligat la plata a 550 de lei cheltuieli de judecată.

Matei Strugurel a fugit din cointainerul izolator înainte de a afla rezultatul testelor PCR

Conform dosarului, Matei Strugurel în vârstă de 37 de ani domiciliat în comună Grebănu din judeţul Buzău a fost internat în aprilie 2020 într-un container izolator ce se afla în curtea Spitalului Judeţean Buzău. Bărbatul tușea puternic şi a fost supus unei testări PCR. De altfel, acesta a părăsit containerul înainte de a-i venit rezultatele şi fără acordul medicilor. După căutări, bărbatul a fost găsit, prins şi judecat. Magistraţii l-au condamnat iniţial la 1 an de închisoare cu executare, iar ulterior cei de la Curtea de Apel Ploiești au păstrat sentinţa.

Culmea situaţiei este aceea că rezultatul testului PCR a fost negativ, Matei Strugurel nefiind infectat la acea perioadă cu COVID-19.

De altfel, Strugurel a stat într-un Centru de Integrare prin Terapie Ocupaţională până la vârsta de 21 de ani. În acel centru, persoanele adulte cu diverse grade de handicap desfăşoară activităţi menite să îi ajute să se integreze în societate.

La Iași, un bărbat acuzat de aceleași fapte a fost achitat de judecători

Un ieșean a fost achitat, după ce fusese acuzat că nu ar fi respectat prevederile referitoare la prevenirea răspândirii coronavirusului. El este cel de-al doilea bărbat acuzat de procurorii ieșeni de zădărnicirea combaterii bolilor. Ionel Curelar a fost acuzat că ar fi fugit de două ori din carantină

Judecătorii ieșeni au considerat că un bărbat acuzat că a fugit de două ori din carantină este nevinovat. Astfel, ieri, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au achitat pe Ionel Curelar.

„Instanța dispune achitarea inculpatului Ionel Curelar pentru săvârșirea infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor (faptele din 2 și 3 aprilie 2020)”, au precizat judecătorii ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *