Slujbele de Crăciun oficiate de papa Francisc vor fi transmise online anul acesta, fără participarea directă a publicului din cauza pandemiei de coronavirus, a confirmat marţi un membru al Ambasadei Germaniei la Vatican, potrivit DPA, potrivit Agerpres.
Ambasadele de pe lângă Sfântul Scaun au fost anunţate că liturghiile se vor desfăşura ”într-un cadru privat, fără ca membrii corpului diplomatic să fie prezenţi” şi vor fi transmise online, a relatat luni Agenţia catolică de presă. Monseniorul Oliver Lahl, reprezentant al Ambasadei Germaniei, a declarat marţi pentru DPA că Vaticanul a transmis un astfel de mesaj referitor la perioada de Crăciun.
Biroul de presă al Vaticanului nu a răspuns solicitării de a comenta informaţiile.
Pe 24 decembrie, Suveranul pontif oficiază liturghia din Ajunul Crăciunului în Bazilica Sfântul Petru, la care asistă diplomaţi acreditaţi la Vatican şi alţi invitaţi. Pe site-ul Vaticanului, nu există nicio referire la slujba din luna decembrie în agenda papei Francisc, dar este confirmată tradiţionala binecuvântare ”Urbi et Orbi” din 25 decembrie.
”Urbi et Orbi” este de obicei ţinută din balconul central al Bazilicii Sfântul Petru.
Vaticanul a fost deja nevoit să anuleze prezenţa publicului la ceremoniile dedicate sărbătorilor de Paşte din aprilie, o măsură fără precedent în timpurile moderne.
Papa Francisc dorește o lege prin care homosexualii să-și poată întemeia o familie: „Ei sunt copiii lui Dumnezeu şi au dreptul la o familie”
Papa Francisc îndeamnă, într-un documentar prezentat miercuri la Roma, ca homosexualii să fie protejaţi prin legi privind uniunea civilă, cea mai clară declaraţie cu privire la acest subiect de până acum a Suveranului Pontif, relatează Reuters.
”Homosexualii au dreptul să facă parte dintr-o familie. Ei sunt copiii lui Dumnezeu şi au dreptul la o familie. Nimeni nu ar trebui dat afară sau făcut să sufere din această cauză”, declară Papa argentinian în acest documentar, intitulat ”Francesco”, citat de Catholic News Agency.
”Ceea ce trebuie să creăm este o lege a uniunii civile. În acest fel sunt protejaţi legal. Eu am apărat acest lucru”, declară Suveranul Pontif.
Aceste declaraţii ale Papei Francisc reprezintă o schimbare majoră de poziţie faţă de doctrina vaticanului.
Papa Francisc îndeamnă populația să nu mai bârfească. El compară bârfele cu „o ciumă mai îngrozitoare decât COVID-19”
Papa Francisc îndeamnă populația să nu mai bârfească. El compară bârfele cu „o ciumă mai îngrozitoare decât COVID-19”. Duminică, în timpul rugăciunii sale săptămânale „Angelus”, pe care a rostit-o de la fereastra Palatului Apostolic din Piaţa San Pietro din Vatican, Papa Francisc a transmis un îndemn. Acesta se axează pe bârfe și pe faptul că ar trebui ignorate de către credincioși, numindu-le „o ciumă mai îngrozitoare decât COVID-19”. Astfel că, suveranul pontif este de părere că nu ar trebui să procedăm în acest fel, atunci auzim de defectul pe care cineva îl are.
„Atunci când vedem la un frate sau la o soră o greşeală, un defect, primul lucru pe care îl facem este să mergem să le spunem şi altora despre acel lucru. Şi bârfim”, a explicat suveranul pontif.
De asemenea, Papa Francisc crede că bârfele sunt menite să afecteze Biserica, fapt ce duce la compararea acestora cu diavolul, „mincinosul care vrea să dezbine Biserica”.