Prima pagină » Local » Este oficial! Se închid toate unitățile de învățământ din județul Iași. Șef ISJ Iași, prof. Luciana Antoci: „A fost adoptată această hotărăre”
Este oficial! Se închid toate unitățile de învățământ din județul Iași. Șef ISJ Iași, prof. Luciana Antoci: „A fost adoptată această hotărăre”

Este oficial! Se închid toate unitățile de învățământ din județul Iași. Șef ISJ Iași, prof. Luciana Antoci: „A fost adoptată această hotărăre”

08 ian. 2024, 19:38, 12 ,
în Local

Este oficial, mâine, 09.01.2023, se suspendă toate unitățile de învățământ din județul Iași, anunță Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași. De asemenea, ziua se recuperează, iar elevii revin la școală pe data de 10 ianuarie.

„Având în vedere condiţiile meteo severe cu care ne confruntăm, precum şi dificultăţile întâmpinate în trafic atât în Municipiul Iaṣi, cât şi în județ, am solicitat, în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență întrunit în această seară, suspendarea cursurilor în toate unităţile de învățământ din județul Iaşi, pentru ziua de mâine, cu recuperare într-un program stabilit de CA. A fost adoptată această hotărăre.

Aşadar, vă rugăm să comunicați această decizie tuturor părinților ṣi elevilor, pe toate canalele de comunicare de care dispuneți!

Revenim în ṣcoli începând de miercuri, 10 ianuarie”, transmite Inspector Școlar General, Prof. Luciana Antoci.

Cursuri suspendate în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Iași marți, 9 ianuarie

Decizia a fost luată în această seară de către membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași întruniți într-o ședință extraordinară. Județul Iași se află sub avertizare Cod Galben de ninsori și viscol din data de 7 ianuarie, ora 18, până în data de 9 ianuarie, ora 10.

„Astăzi au fost probleme mari atât în mediul urban, în municipiul Iași, dar și pe drumurile din județ. Din păcate, meteorologii ne-au anunțat că ninsorile vor continua, iar zăpada va fi viscolită. În plus, temperaturile vor scădea și mai mult. Urmează o perioadă geroasă. Am văzut ce s-a întâmplat astăzi când orașul a fost paralizat în multe momente. Dacă pe străzile principale se circula cu greu, pe arterele secundare era aproape imposibil. Și în județ au fost probleme, fiind afectate foarte multe persoane care fac naveta, inclusiv cadre didactice. De altfel, am discutat astăzi și cu reprezentanții sindicatelor din învățământ și mi-au confirmat problemele cauzate de zăpadă și viscol. Siguranța cetățenilor trebuie să primeze, iar în acest moment nici reprezentanții Primăriei Iași și nici cei ai Consiliului Județean nu pot garanta că marți se va putea circula în siguranță, că elevii nu vor îngheța prin stații sau în mijloace de transport blocate în zăpadă. De aceea, s-a luat decizia ca școlile să suspende cursurile, cu recuperarea orelor, modul de recuperare urmând a fi decis la nivelul fiecărei unități de învățământ”, a declarat Bogdan Cojocaru, prefectul județului Iași.

Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență va fi comunicată prin intermediul Inspectoratului Școlar tuturor directorilor unităților de învățământ și cadrelor didactice.

„Am solicitat tuturor instituțiilor să fie în alertă în toată această perioadă și să intervină rapid în funcție de specificul situațiilor sesizate. De asemenea, utilajele de deszăpezire vor continua să acționeze pe toate categoriile de drum din județ. Se va acorda o atenție sporită cazurilor medicale. Sunt oameni care trebuie să ajungă la spitale, au nevoie de dializă, de alte servicii medicale. Aceste situații vor fi prioritățile tuturor instituțiilor în această perioadă”, a adăugat prefectul județului Iași.

Comentarii
  • ninge putin si gata se inchide tot <3
    cand era iarna cum trebuie, de dimineata pana seara sa ninga, nu era nicio problema..
    acum gata, imediat!
    toata lumea pe tiktok=))

  • Eu zic să se închidă școala pe toată perioada iernii

  • Haha
    ianuarie 8, 2024 la 8:19 pm

    daca nu ar fi fost si temperaturile negative de pana la -21C resimtita Marti dimineata poate o parte din zapada s-ar fi topit. dar avand in vedere ca temperaturi negative -12/-20C se vor inregistra toata saptamana stratul de zapda va persista in continuare

  • Sunteți penibili, luați alt booster la 2 luni și așteptați să vă f**ă iar. Dacă învață ceva la școală s-ar merge pe jos și tot s-ar duce . In Siberia la minus 70 tot se duc la școală .

  • vai de capul nostru
    MARITI SALARIILE MAI…HAI HAI
    De predat se ocupa baba Yaga

  • Boi idioți, fără nici măcar 5 clase, cei care comentează mai sus. N-au copii sau ii trimit să le cumpere băutură prin viscol. Ofticați de toate deciziile autorităților, le știu ei mai bine cu țigara și alcoolul în mână

  • Chiar daca n-am copii, era civilizat sa se inchida toate unitatile de invatamant ,toata saptamana aceasta, pentru a evita haosul din oras.

    Pe vremuri era altceva, nu erau masini, era o cu totul alta lume atunci.
    De exemplu la carrefour nimic nou pe raft de ceva zile, nici macar TIR-urile nu au mai intrat in oras, deci eficient pe asa vreme e sa opresti tot ce se poate, pentru a evita un haos . Nici macar transportul in comun nu face fata la asa situatii.
    Daca se tineau 3 zile inchise toate scolile si facultatile, nu era capat de viata, dar macar nu era haos in oras, chiar si asa , e bun ca n-au iesit prea multi cu masina, ca altfel era dezastru.

    Nici macar nu am masina, dar cei care compara cu vremurile de demult, compara eronat, acum sa aduci toate masinile in oras pe asa vreme, plus transportul in comun care nu are sanse, e un total haos. Asa ca e mai civilizat sa opresti 3 zile totul, sa lasi sa treaca vremea asta si apoi sa revina totul la normal.

  • Garantez că prinții și prințesele de mai sus is sigur din bt,vs,nt,sv…

  • garantez ca un bucurestean da de la nastere mu!e printului de mai sus

  • R E A L I T A T E A

    Vai dragă, nu mai pot pârțâitorile (în general la VS, BT, NT, SV, BC, GL și alte județe și chiar și cele din mediul rural să-și ducă progeniturile cu mașina până la ușa clasei! Aollleuuu, a nins puțin și s-au blocat flatulența în cei 10 cm. de zăpadă!

  • Au fost școlile închise 5 săptămâni de grevă și nu s-a simțit nimic în „educația” elevilor… când nu s-au recuperat.
    Propun să se închidă școala până la vacanța de Paște.

  • Niste dobitoci.ISJ
    Luni pe viscol ,trebuiau inchise.
    In vacanță , temperaturi de primăvară,iar acum siberiene.
    Cum faceti calendarul anului școlar tâmpiților?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`