Prima pagină » International » Este oficial! Kamala Harris şi Donald Trump au acceptat să aibă o dezbatere
Este oficial! Kamala Harris şi Donald Trump au acceptat să aibă o dezbatere

Este oficial! Kamala Harris şi Donald Trump au acceptat să aibă o dezbatere

08 aug. 2024, 23:41,
în International

Kamala Harris şi Donald Trump au acceptat să aibă o dezbatere la ABC News în data de 10 septembrie, a anunţat joi postul de televiziune, relatează AFP şi Reuters.

Cu câteva minute mai înainte de acest anunţ, în cadrul unei conferinţe de presă, candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, a vorbit despre trei dezbateri televizate cu Kamala Harris, vicepreşedinte al SUA şi candidat democraţilor. Datele menţionate de republican au fost 4 septembrie, 10 septembrie şi 25 septembrie.

„Avem un acord cu (postul de televiziune) Fox pentru 4 septembrie, cu NBC (…) pentru 10 septembrie şi cu ABC pentru 25 septembrie”, a declarat candidatul republican.

„Sper să accepte”, a adăugat el în cadrul unei rare conferinţe de presă susţinute în Florida.

Campania sa a precizat ulterior că a confundat reţeaua care va găzdui dezbaterea. Trump nu a detaliat termenii specifici ai dezbaterilor, cum ar fi dacă va exista o audienţă, şi nu a fost imediat clar dacă a făcut o propunere taberei lui Harris cu privire la celelalte două date de dezbatere. Campania lui Harris nu a comentat imediat.

„Cred că este mai rea decât Biden”

În timpul conferinţei, Trump a spus: „Am fost aproape de un război mondial” şi a acuzat-o şi pe Kamala Harris că este „slabă” în materie de securitate.

„Cred că este mai rea decât Biden”, a afirmat el.

Pe de altă parte, Donald Trump a promis un „transfer paşnic” al puterii de la Joe Biden la Kamala Harris, dar numai dacă alegerile vor fi „corecte”. Joe Biden a declarat recent că „nu este sigur” că tranziţia la Casa Albă va fi paşnică, dacă Donald Trump va fi învins.

Conferinţa de presă a fost prima apariţie publică a lui Trump de când Kamala Harris l-a ales marţi pe guvernatorul din Minnesota, Tim Walz, drept coechipierul ei care va candida la vicepreşedinţie. Harris şi Walz au avut mitinguri în state intens disputate – Pennsylvania, Michigan şi Wisconsin – în această săptămână, atrăgând zeci de mii de participanţi, într-un nou semn al modului în care intrarea ei târzie în cursă i-a revigorat pe democraţi.

Ascensiunea sa rapidă a făcut ca echipa lui Trump să se străduiască să îşi recalibreze strategia şi mesajele.

Harris a şters avansul pe care Trump îl avea faţă de preşedintele Joe Biden

Sondajele de opinie arată că Harris a şters avansul pe care Trump îl avea faţă de preşedintele Joe Biden, iar democraţii au adunat sute de milioane de dolari de la alegători şi mari donatori în câteva săptămâni.

Biden a renunţat la candidatura sa şubredă pentru realegere în urmă cu două săptămâni şi jumătate, sub presiunea colegilor democraţi îngrijoraţi de şansele sale de victorie în alegerile din 5 noiembrie, după o prestaţie slabă la singura dezbatere avută cu Trump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *