Prima pagină » Actualitate » Este oficial! Iată scenariile după care vor funcţiona şcolile de pe 13 septembrie 2021 – DOCUMENT
Este oficial! Iată scenariile după care vor funcţiona şcolile de pe 13 septembrie 2021 - DOCUMENT

Este oficial! Iată scenariile după care vor funcţiona şcolile de pe 13 septembrie 2021 – DOCUMENT

01 sept. 2021, 11:43,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă şi ministrul Educaţiei şi Cercetării, Sorin Mihai Câmpeanu, au făcut astăzi, 1 septembrie 2021, declaraţii de ultima oră privind noul an şcolar 2021 – 2022. Astfel, unităţile de învăţământ vor funcţiona după două scenarii.

Astfel, după depășirea ratei de infectare de șase cazuri Covid-19 la mia de locuitori nu vor mai fi permise nici măcar activitățile remediale, a anunțat ministrul Educației. Noile reguli pentru deschiderea școlilor prevăd aplicarea a două scenarii cu prag la rata de infectare 6/1.000 de locuitori.

Documentul integral, publicat pe edupedu.ro, cu regulile ce trebuie respectate de elevi și profesori odată cu începerea noului an școlar poate fi consultat AICI!

Scenariile după care vor funcţiona unităţile de învăţământ în noul an şcolar

Scenariul 1 este reprezentant de participarea zilnică a tuturor antepreșcolarilor / preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, până la incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori.

Scenariul 2 cuprinde:

a) Participarea zilnică cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor antepreșcolarilor / preșcolarilor și elevilor din învățământul special, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori, până la instituirea stării de carantină la nivelul localității.

b) participarea zilnică, în sistem online a tuturor elevilor.

Dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori, până la instituirea stării de carantină la nivelul localității.

Anunțul a fost făcut de ministrul Educației

În situații justificate de infrastructură și resursele existențe, unitățile de învățământ sau unitățile conexe pot desfășura activități didactice în sistem online cu aprobarea Inspectoratului școlar județean, mai prevede documentul citat.

“Scenariile stabilite sunt în cea mai mare parte cunoscute. Până la atingerea ratei de infectare de șase la mia de locuitori în localitate, toate creșele grădinițele și școlile vor funcționa cu prezență fizică. După depășirea ratei de infectare de șase la mie, rămân deschise creșele și grădinițele, toți elevii intră în online, cu o singură excepție: învățământul special. De altfel, pentru învățământul special, activitățile de terapie, activități prin care elevii cu cerințe educaționale speciale învață practic să supraviețuiască, vor fi permise și după depășirea ratei de infectare de șase la mie.

După depășirea ratei de infectare de șase la mie nu vor mai fi permise nici măcar activitățile remediale.  Ordinul comun va fi semnat doar atunci când cei doi miniștrii vor fi abilitați de către CNSU pentru semnarea ordinului comun. Sunt precizate condiții care clarifică toate situațiile în care apare un caz de îmbolnăvire într-o grupă/clasă”, a transmis prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, ministrul Educației și Cercetării.

Elevii infectați cu COVID-19 pot reveni la școală în ziua a 8-a dacă se testează

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a transmis astăzi, 1 septembrie 2021, în cadrul unei conferințe de presă faptul că în cazul în care un elev va fi declarat pozitiv va intra în sistemul de învăţământ online. Dacă acesta va fi testat în a 8-a zi iar rezultatul va fi negativ, elevul poate să se întoarcă la sistemul de învăţământ fizic.

„Elevul care a fost depistat pozitiv va susţine învăţământul online. După 14 zile va reveni la scoală după ce va fi testat antigen şi va avea rezultate negative. Această testare va fi acasă sau la scoală. Pentru părinţii copiilor care refuză testarea în ziua a 8 – a se prelungeşte învăţământul online.

La apariţia unui caz pozitiv în scoală, la învăţământul online, sunt două cazuri. Elevii vaccinaţi pot continua să înveţe fata în fată, ceilalţi copii trec la învăţământul online pentru 14 zile, dar cu posibilitatea testării şi revenirii la scoală în ziua a 8-a. Masca de protecţie în aer deschis nu va mai fi obligatorie cu excepţia activităţii de la început de scoală. Festivitatea de începere a şcolii va fi limitată la o oră jumătate”, a transmis ministrul Ioana Mihăilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`