Prima pagină » Jocurile Olimpice Paris 2024 » Este oficial! Când va primi Ana Bărbosu medalia de bronz de la Jocurile Olimpice. Se organizează ceremonie specială
Este oficial! Când va primi Ana Bărbosu medalia de bronz de la Jocurile Olimpice. Se organizează ceremonie specială

Este oficial! Când va primi Ana Bărbosu medalia de bronz de la Jocurile Olimpice. Se organizează ceremonie specială

13 aug. 2024, 20:20,
în Jocurile Olimpice Paris 2024

Comitetul Olimpic și Sportiv Român arată faptul că gimnasta Ana Bărbosu, cea care a câștigat la TAS medalia de bronz ”furată” la Jocurile Olimpice, va primi distincția în cadrul unei ceremonii speciale. Ceremonia va avea loc, vineri, iar medalia va fi înmânată de Octavian Morariu ș Mihai Covaliu.

„Gimnasta Ana Maria Barbosu va intra în posesia medaliei olimpice de bronz câștigată în finala de la sol, a Jocurilor Olimpice Paris 2024.

Medalia va îi fi înmânată de Octavian Morariu, membrul Comitetului Internațional Olimpic pentru România, și de Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, în cadrul unui eveniment care va avea loc pe esplanada Casei Olimpice din București, vineri 16 august, cu începere de la ora 09.30.”, arată un comunicat al COSR.

Ana Bărbosu și-a primit medalia câștigată la sol

Federaţia Internaţională de Gimnastică a confirmat, sâmbătă seară, că Ana Maria Bărbosu va primi medalia de bronz în concursul de sol de la Jocurile Olimpice.

„Ca urmare a publicării deciziei TAS OG 24/15 de către Divizia Ad Hoc a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), FIG confirmă că rezultatele finalei feminine de gimnastică artistică la sol de luni, 5 august 2024, sunt modificate în conformitate cu această decizie după cum urmează:

Scorul iniţial de 13,666 acordat lui Jordan Chiles (SUA) este restabilit.

Clasamentul finalei feminine de gimnastică artistică la sol a fost modificat în consecinţă, Ana Bărbosu (ROU) clasându-se pe locul al treilea, cu un punctaj de 13,766”, este anunţul FIG.

Americanca Jordan Chiles a primit şi ea vestea

Gimnasta americană Jordan Chiles nu va fi nevoită să returneze medalia. Ea va rămâne în posesia distincției, dar nu va mai figura în nicio statică sau clasament în calitate de ocupantă a locului trei în clasamentul finalei olimpice de la sol.

Pe 5 august, Bărbosu încheia întrecerea pe locul 3, la egalitate de puncte, 13,700, cu Sabrina Voinea, dar avantajată de faptul că a avut o notă de execuție mai mare.

La scurt timp după ce și-a încheiat exercițiul, Jordan Chiles a aflat că se află pe locul 5, cu 13,666 de puncte, dar antrenorii ei ai făcut contestație pentru nota de la execuție, aceasta a fost acceptată, iar Chiles a primit o zecime în plus, care a urcat-o pe locul 3.

La scurt timp, Federația Română de Gimnastică și Comitetul Olimpic și Sportiv au depus apel la TAS, în numele Anei Bărbosu, iar forul de la Lausanne, care a avut o comisie specială la Paris, pe timpul Jocurilor Olimpice, a dat verdictul: americanili au depășit timpul pentru depunerea contestației cu patru secunde, astfel că nota lui Chiles a rămas 13.666. Federația Internațională de GImnastică a ratificat decizia în aceeași zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *