Prima pagină » Local » Este oficial! Alianța pentru Unirea Românilor a adus clarificări în legătură cu votul pentru pensiile speciale
Este oficial! Alianța pentru Unirea Românilor a adus clarificări în legătură cu votul pentru pensiile speciale

Este oficial! Alianța pentru Unirea Românilor a adus clarificări în legătură cu votul pentru pensiile speciale

01 apr. 2023, 02:00, 4 ,
Alexandra MAISNER, în Local

În cadrul unei conferințe de presă, formațiunea politică Alianța pentru Unirea Românilor a adus clarificări în legătură cu votul privind pensiile speciale

Legea privind pensiile speciale a fost adoptată cu 79 de voturi „pentru” și 37 „împotrivă”. Potrivit proiectului adoptat de Senat, cuantumul celor mai multe pensii speciale va scădea de la 80 la sută din salariile brute, inclusiv sporuri, la 65 la sută, un procent nesemnificativ. În ceea ce privește pensiile militare, ele au rămas aproape neatinse, modificările operate fiind nesemnificative. După ziua votului, partidul AUR ar fi fost acuzat de faptul că a susținut proiectul, lucru negat oficial de reprezentanții de la Iași

Alianța pentru Unirea Românilor a adus clarificări în legătură cu votul pentru pensiile private

Prezent în cadrul unei conferințe de presă, Cristian Ivănuță, deputat AUR de Iași, a clarificat situația în ceea ce privește speculațiile potrivit cărora Alianța pentru Unirea Românilor ar fi votat pentru pensiile speciale.

„Contrar a celor apărute în presă, partidul AUR a votat împotriva pensiilor speciale. Pensiile militarilor nu pot fi încadrate ca pensii speciale, pensiile militarilor sunt încadrate pe contributivitate. Astfel, aceste pensii nu pot fi încadrate în sfera pensiilor speciale. Se tot vehiculează că AUR a votat, la Senat, pensiile speciale când noi spunem de anul trecut despre cum se prezintă situația și care este poziția noastră privind pensiile și, în mod deosebit, pensiile speciale”, a precizat acesta.

Mai mult decât atât, acesta a adus în prim-plan și alte probleme de interes cu care se confruntă județul Iași. Printre acestea se numără și faptul că în județ ar fi acceptate tacit tăieri ilegale de lemn.

„În județul Iași, IKEA, o companie cunoscută de prelucrare a lemnului, a cumpărat câteva sute de hectare, la Iași, unele dintre acestea aflându-se la Popești, Dumești și în alte comune. Am aflat faptul că se taie lemnul în mod ilegal. Acest lemn merge către firma producătoare de cherestea și de pal. Noi am făcut o sesizare la Agenția Județeană de Mediu, solicitând acestei agenții să ne spună dacă, într-adevăr, firma care taie deține autorizație. Aceeași sesizare a fost făcută inclusiv la Ministerul Mediului. E clar că aceste păduri, pădurile aflate în proprietatea ROMSILVA, sunt deja cumpărate de entități private”, a mai precizat Cristian Ivănuță, deputat AUR de Iași.

Alianța pentru Unirea Românilor duce noi lupte cu statul român

Recent, Cristian Ivănuță, deputatul AUR, a prezentat și alte probleme cu care se confruntă atât statul român, cât și ieșenii. Printre acestea se numără problema managementului defectuos din cadrul Centralei Electro-Termice Holboca.

„Se știe, poate, că Iașul este singurul oraș din România care mai deține o termocentrală funcțională, fiind avizat inclusiv de organismele internaționale. De asemenea, această termocentrală, mai exact, CET 2 Holboca, folosește un cărbune superior. În România, la momentul actual nu mai există o altă centrală care să folosească, cum folosește Iașul, huila energetică.

Problema este că, la CET Holboca, de câțiva ani, cazanele de acolo sunt depășite. Practic, întregul sistem de energie este depășit. Deci sunt necesare foarte multe investiții pentru ca acele instalații să funcționeze la capacitate optimă. Inclusiv beneficiarii acestui sector energetic au scăzut. Abonații au fost, la început, undeva la peste 40 de mii, iar acum sunt 28 de mii, iar acest lucru a fost cauzat de managementul defectuos. Compania este într-o formă de asociere și cu Primăria Iași.

Primăria, de exemplu, pentru cele 140.000 de tone de cărbune a achitat în jur de 60 de milioane de euro. CET are posibilitatea de a genera energie, numai că, din cauza faptului că a funcționat cum a funcționat în perioada decembrie – ianuarie, a fost realizat un profit de doar de 15 milioane de lei”, a precizat Cristian Ivănuță, deputat AUR de Iași.

Alianța pentru Unirea Românilor a adus clarificări în legătură cu votul pentru pensiile speciale. Deputatul de Iași Cristian Ivănuță a susținut o conferință de presă în care a precizat faptul că AUR a fost și va fi împotriva pensiilor speciale.

Comentarii
  • Da halianța pentru ciordirea romînilor brusc ia apucat dorul de ieșeni semn câ se apropie campagia golâneascâ de halegeri pentru posturi de ciordealâ și cu pensii sau salarii speciale cu acceptul ieșenilor–

  • Pribeag în UE.

    -Bună ziua.
    -Bat pari!!!
    Așa poate fi tradus răspunsul acestui Ivănuță. E întrebat de ce nu a votat amendarea pensiilor speciale și el ne spune că se taie păduri în Iași. La fel ca toți derbedeii auriști..

  • Voma asta rusească văd că are destui tâmpiți care sunt de partea ei. Numai niște retardați mintal pot suge p..a mizeriilor bine plătite de Kremlin.

  • AUR de la Iasi este aproape inexistent in tot ceea ce inseamna implicarea si rezolvarea problemelor iesenilor. Da,au vazut ca au dat-o de gard, ca le scade procentul si vin cu tot felul de dezmintiri si balbaieli. Pacat ca acest domn nu se intereseaza in interiorul filialei, la mebrii ce au lucrat in aceste domenii, sa vada ce si cum au muncit acesti oameni pe care acest Partid ii tot blameaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *