Prima pagină » International » Este obligatoriu pentru toți proprietarii de apartamente! Ce trebuie să știe cei care stau la bloc

Este obligatoriu pentru toți proprietarii de apartamente! Ce trebuie să știe cei care stau la bloc

16 apr. 2024, 10:45,
BZI.ro, în International

Este obligatoriu pentru toți proprietarii de apartamente! Aceștia se confruntă cu o situație aparte. Hoții au găsit o nouă metodă de a sparge casele oamenilor. Ei apelează la o substanță foarte toxică. Iată ce trebuie să știe cei care stau la bloc pentru a se feri de aceste probleme.

Este obligatoriu pentru toți proprietarii de apartamente!

Proprietarii de apartamente din Germania au parte de o veste proastă. În Berlin, autoritățile sunt în stare de alertă din cauza unui grup de infractori care comit jafuri folosind acid azotic. Această substanță extrem de corozivă este utilizată pentru a eroda broaștele ușilor. Ea prezintă, însă, și un pericol grav pentru sănătatea proprietarilor, fiind extrem de toxică.

Infractorii introduc acidul nitric, o substanță corozivă, inodoră și incoloră, în mecanismul broaștei ușii pentru a o deteriora. Doar câteva picături din această substanță corozivă atacă imediat bucățile de cupru.

Inhalarea acidului azotic poate cauza probleme respiratorii și afecta plămânii. Contactul cu pielea poate duce la arsuri grave. De aceea, autoritățile îi avertizează pe cei care stau la bloc să consulte un medic dacă au luat contact cu substanța periculoasă.

Val de scumpiri pe piața imobiliară din străinătate

O altă veste îi surprinde pe cei care stau la bloc. Prețurile locuințelor se vor dubla în următorii zece ani, consideră specialiștii în domeniul imobiliar. Scumpirile vor fi valabile nu doar pentru România, ci și pentru ceelelalte state europene. Prețurile vor continua să crească în orașele mari, iar din statistici se pare că Spania este preferată de bogații lumii când vine vorba de locuințe.

„Spania este la modă și este cea mai dorită țară în care vor să trăiască oamenii bogați din întreaga lume. Este adevărat că există cumpărători naționali care și-ar dori să cumpere și nu au bani să facă acest lucru, iar creșterea dobânzilor le îngreunează. Dar Spania este o țară foarte interesantă și acum este privită de cumpărători din toată lumea, din America Latină, din Europa, din Statele Unite, care vor să locuiască aici.

Din acest motiv, în zonele prime și orașele mari prețurile vor continua să crească. Ce s-a întâmplat în orașe precum Londra, New York sau Paris se va întâmpla și aici. Poate că prețurile pe un an nu vor crește, dar pe o perioadă mai lungă, 10 până la 20 de ani, se pot chiar dubla. Este adevărat că acest lucru este rău pentru cetățenii naționali, pentru că nu au la fel de mulți bani ca cetățenii internaționali, dar s-a întâmplat în fiecare oraș important din lume.”, au declarat specialiștii în domeniul imobiliar de lux din Spania.

Preţurile locuinţelor şi chiriile în cele 27 de state membre ale UE şi-au continuat creşterea în ultimele trei luni din 2023, urcând cu 0,2% şi, respectiv, 3%. Anul 2024 a venit cu o schimbare majoră. Între 2010 şi trimestrul patru din 2023, preţurile locuinţelor au crescut cu 48%, iar chiriile cu 23% în UE. Când comparăm trimestrul patru din 2023 cu 2010, preţurile locuinţelor au urcat mai mult decât chiriile în 19 state membre UE pentru care sunt disponibile datele. Cel mai semnificativ avans s-a înregistrat în Estonia (217%), Ungaria (185%), Lituania (162%), Letonia (135%), Cehia (123%), Austria (111%) şi Luxemburg (102%). Scăderi au fost observate în Italia (minus 8%) şi Cipru (minus 3%). În România, creşterea a fost de peste 25%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *