Prima pagină » Actualitate » Este obligatoriu pentru cei care locuiesc la bloc! Ce trebuie să aibă locatarii la ușa de intrare în apartament
Este obligatoriu pentru cei care locuiesc la bloc! Ce trebuie să aibă locatarii la ușa de intrare în apartament

Este obligatoriu pentru cei care locuiesc la bloc! Ce trebuie să aibă locatarii la ușa de intrare în apartament

04 nov. 2024, 12:00, 3 ,
Mirela Gabriela Todosi în Actualitate

Este obligatoriu pentru cei care locuiesc la bloc! O nouă lege îi vizează pe toți proprietarii de apartamente sau garsoniere. Românii care nu respectă regula riscă să primească o amendă de 200 de lei. Iată ce trebuie să aibă locatarii la ușa de intrare în apartament.

Este obligatoriu pentru cei care locuiesc la bloc!

Locatarii sunt obligați să afișeze numărul apartamentului pe ușă. Lipsa acestuia poate atrage sancțiuni, mai ales în blocuri cu reglementări clare. Românii care stau la bloc pot fi obligați să afișeze numărul apartamentului pe ușă pentru a respecta reglementările asociației de proprietari sau ale administrației locale. Această măsură este adoptată pentru a facilita identificarea locuințelor de către servicii de urgență, curieri, poștași, dar și pentru a asigura ordinea în blocuri. În blocurile mari, în care pot fi zeci de apartamente, lipsa numărului pe ușă poate crea confuzii între vecini sau vizitatori.

Amenzile pentru lipsa numărului pe ușa apartamentului nu sunt reglementate în mod explicit prin legislația generală din România, dar pot fi impuse în anumite situații prin regulamente interne ale asociației de proprietari sau prin reglementările locale. Cei care nu respectă legea pot primi o amendă în valoare de 200 de lei.

De ce sunt interzise florile pe scara blocului

Foarte multe românce fac un gest care le poate aduce amenzi de sute de lei. Acestea pun plante în ghiveci pe scara blocului din dorinţa de a înfrumuseţa spaţiul. Din păcate, acest gest poate fi sancţionat de primărie sau de asociaţie dacă unul dintre vecini face plângere. Puține persoane știu că florile în ghiveci nu au ce căuta pe scara blocului dacă unul dintre vecini este nemulţumit de prezenţa lor. Mai exact, dacă un locatar face plângere la asociaţie sau la primărie spunând că florile fac mizerie pe casa scării sau obstrucţionează evacuarea rapidă a locuitorilor în caz de urgenţă, persoana care le-a aşezat pe spaţiul comun poate fi amendată. Amenda pentru această încălcare a legii este de 400 de lei.

Cei care stau la apartamente pot primi amenzi și pentru amenajarea spațiului verde din fața blocului. Mulți locatari ai blocurilor sunt de părere că spațiul verde le-ar aparține. Mai mult, aceștia plantează în perimetrul respectiv copaci, flori, gard viu sau chiar legume. Aceste spații nu sunt deținute de către proprietarii imobilelor, ci de către autoritățile publice.  De asemenea, toate modificările aduse de locatari în perimetrul aflat în proprietatea statului pot atrage sancțiuni.

Cetățenii care aduc modificări spațiilor verzi respective riscă să primească sancțiuni. Acestea pot varia în funcție de gravitatea intervenției, dar și de legislația locală. Legea 196/2018 stabileşte sancțiuni pentru nerespectarea regulamentului de bloc. Astfel, amenzile pot varia între 500 şi 10.000 de lei. Totodată, asociațiile de proprietari nu sunt responsabile pentru întreținerea spațiului verde. Concret, primăriile de sector sau din localități au obligația de a administra terenul din jurul blocurilor. Cei care locuiesc la bloc și doresc să planteze flori sau să amenajeze gazon în jurul clădirii trebuie să obțină o autorizație de la Primărie înainte de a începe lucrările. Pentru a menține spațiul verde din fața blocului, orice locatar poate contribui, dar numai cu acordul tuturor proprietarilor.

O nouă lege îi vizează pe românii care stau la bloc. Locatarii sunt obligați să aibă numărul apartamentului la ușa de intrare. Cei care nu respectă regula pot fi amendați cu 200 de lei.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`