Prima pagină » Informații utile » Este o soluție capsula de slăbit în lupta contra kilogramelor? Aspecte de care să ținem cont

Este o soluție capsula de slăbit în lupta contra kilogramelor? Aspecte de care să ținem cont

02 aug. 2024, 13:15,
B, , h, , în Informații utile

Multe persoane vor să scape de kilogramele în plus și nu reușesc doar prin intermediul dietelor, astfel ajung să apele la capsule de slăbit. Excesul de greutate poate conduce la probleme severe de sănătate. Însă, înainte de a decide de a lua astfel de pastile, trebuie să existe o discuție cu medicul specialist.

Aspecte de care să ținem cont înainte de a lua capsule de slăbit

Pastilele de slăbit sunt mai potrivite pentru persoanele care au sănătatea afectată de aceste kilograme în plus, iar medicul este cel mai potrivit în a lua decizia dacă este cazul sau nu să le administrezi. Acesta va ține cont de problemele de sănătate ale persoanei, medicația urmată de aceasta pentru tratamentul altor afecțiuni, istoricul medical al familiei și problemele legate de obezitate, beneficiile pastilelor asupra sănătății persoanei, efectele secundare ale pastilelor asupra sănătății persoanei și costul tratamentului.

Capsulele de slăbit funcționează în diferite feluri, în funcție de tipul lor. În general, acestea reduc apetitul și dau senzația de sațietate cu un aport mai mic de calorii, diminuează absorbția unor nutrienți precum grăsimile în organism, accelerează metabolismul pentru a putea arde mai multe grăsimi, stopează apariția unor straturi adipoase noi, favorizează eliminarea apei și a sărurilor din organism, favorizează procesul de detoxifiere a organismului, contribuie la reglarea tranzitului intestinal, îmbunătățesc aspectul și calitatea pielii, contribuie la reducerea celulitei.

Chiar dacă optați spre suplimente alimentare, tot trebuie să vă consultați cu medicul înainte. Pastilele trebuie alese cu grijă, în funcție de istoricul medical. Pastele pe bază de fibre, de exemplu, pot provoca malabsorbtie și pot afecta tratamentul cu alte medicamente.

Persoanele care suferă de boli cardiace, diabet, boli renale și hepatice nu pot urma un tratament de slăbire prin pastile.

Posibile efecte adverse ale acestor pastile

Anumite pastile pot avea efecte adverse, de asta e bine să le luăm numai în urma recomandării medicului. Dacă chiar și în situația asta, efectele apar, consultați-l imediat.

Efectele adverse care pot apărea sunt: dependența de produs, efecte yo-yo (scădere și urcare în greutate la anumite intervale de timp relativ scurte), urinatul des și deteriorarea, în timp, a aparatului urinar, diaree, constipație, balonare, greață, vomă și deteriorarea în timp a sistemului digestiv, tahicardie, presiune arterială, amețeală, pierderi de memorie și ceață mentală, anorexie și declanșarea, în timp, a unor boli gastro-intestinale, insomnie și halucinații, instabilitate emoțională și mentală.

Când e vorba de pastilele pe bază de plante, acestea, pot avea efecte laxative si diuretice și pot provoca afecțiuni ale sistemului digestiv, probleme de ritm cardiac, dacă sunt folosite pe termen lung. Cele pe bază de ardei iute pot provoca insomnii, dureri de cap și probleme de ritm cardiac.

Pastilele cu cafea și ceai verde pot afecta ficatul și pot declanșa inflamații în organism. De asemenea, pastilele de detoxifiere pot duce la deshidratarea organismului și la dereglări ale tractului digestiv.

În concluzie, înainte de a lua orice tip de capsulă de slăbit, fie ea sub formă de pastile, fie sub formă de suplimente, trebuie neapărat să vă consultați cu medicul care vă va prescrie cea mai potrivită privind istoricul medical, dar și un plan alimentar corespunzător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
02 august 2024
02 august 2024