Prima pagină » Local » Este nevoie urgent de sânge și trombocite pentru doi pacienți!

Este nevoie urgent de sânge și trombocite pentru doi pacienți!

17 nov. 2022, 02:00, 1 ,
în Local

Doi pacienți, Pîțu Andrei și Angelica Florica Buzămurgă, au nevoie de ajutor din partea ieșenilor. Se caută donatori de sânge, grupa A2, Rh pozitiv, pentru un băiețel în vârstă de doar 1 an și 6 luni, care este internat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași, fiind diagnosticat cu trombocitopenie

Angelica Florica Buzămurgă are nevoie de donatori de trombocite. Femeia este diagnosticată cu cancer, fiind internată, în prezent, la IRO Iași. Trombocitele, cunoscute și sub numele de plachete sanguine, sunt componente ale sângelui, cu rol în procesul de coagulare. Sunt câteva categorii de pacienți care necesită donare de masă trombocitară, printre aceștia numărându-se cei oncologici, cu boli hematologice, care au suferit un transplant, cu traumatisme sau cei care avut un accident.

Este nevoie urgent de sânge pentru un băiețel de 1 an și 6 luni!

Andrei Pîțu cere ajutorul ieșenilor, deoarece fiul său în vârstă de doar 1 an și 6 luni a fost diagnosticat cu trombocitopenie și are nevoie urgent de sânge. Trombocitopenia reprezintă o afecțiune hematologică ce este caracterizată de scăderea numărului de trombocite la nivel sangvin, sub valorile intervalului biologic de referință ce sunt cuprinse în mod normal între 150.000-350.000 trombocite/microlitru.

„Mă numesc Pîțu Andrei și sunt din Suceava. Băiețelul meu în vârstă de 1 an și 6 luni este internat la Spitalul pentru Copii «Sf. Maria», cu diagnostic primar de trombocitopenie (e legat de coagularea sângelui, valorile de trombocite fiind foarte mici). Medicii ne-au spus să căutăm donatori de sânge, pentru a i se administra concentrat trombocitar, ce se obține din sânge de la persoane cu grupa A2 pozitiv, care au mai donat cel puțin o dată în ultimele 6 luni. Am reușit până acum să găsesc trei donatori compatibili cu băiețelul meu. Vă rog, dacă ați putea să mă ajutați cu persoane dispuse să doneze, persoane compatibile cu micuțul meu”, a precizat Andrei Pîtu.

Angelica Florica Buzămurgă are nevoie de ajutor pentru a lupta cu cancerul!

o imagine cu o persoana care doneaza sange

Angelica Florica Buzămurgă are nevoie de donatori de trombocite. Femeia este diagnosticată cu cancer, fiind internată în prezent la IRO Iași

Nevoie de ajutorul ieșenilor are și Angelica Florica Buzămurgă. Femeia este internată la Institutul Regional de Oncologie Iași și are nevoie de trombocite pentru a putea continua lupta cu boala de care suferă. Astfel, pe pagina „Donează Sânge, Fii Erou – Iași” a fost post mesajul care îi îndeamnă pe ieșeni să doneze:

„Dragi eroi, Buzămurgă Angelica Florica are nevoie de noi! Este internată la IRO Iași. Are nevoie de trombocite. Facem apel la bărbații care donează prin AFEREZĂ, cu vârsta până în 45 de ani și care au donat în ultimele 3-6 luni! (Nu trebuie să treacă o perioadă de trei luni). Să specificați NUMELE la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine, după ce ați donat”.

Procedura de donare de trombocite durează în jur de o oră. Pot dona doar bărbații cu vârsta sub 45 de ani. Aceştia trebuie să ai aibă o greutate de peste 60 de kilograme, dar nu mai mult de 100. Donatorii trebuie să fie sănătoşi, să nu prezinte simptome de gripă sau răceală. De asemenea, trebuie să nu fi luat aspirină sau antiinflamatorii în ultimele 5 zile şi să nu fi consumat alcool în ultimele 48 de ore. Înainte de donare se recomandă consumul de lichide (apă, ceai, suc sau iaurt), cel puţin o jumătate de litru.

Venele donatorilor trebuie să permită recoltarea, iar numărul de trombocite trebuie să fie mai mare de 200.000/mmc. Pentru a dona masă trombocitară este nevoie să fi donat sânge integral de cel puțin două ori anterior donării de trombocite.

Ieșenii care doresc să doneze trombocite sau sânge pentru cei doi pacienții ce au nevoie urgent de ajutor trebuie să se prezinte la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Iași.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`