Prima pagină » Local » Este nevoie de donatori pentru un copil în vârstă de 11 ani. Elisabeta este internată la Spitalul „Sf. Maria” din Iași – FOTO

Este nevoie de donatori pentru un copil în vârstă de 11 ani. Elisabeta este internată la Spitalul „Sf. Maria” din Iași – FOTO

01 ian. 2024, 02:00,
Cristina Doroftei, în Local

Apel disperat al unei familii din Galați. Elisabeta Sfârnaciuc, un copil în vârstă de 11 ani, suferă de leucemie și are mare nevoie de ajutor. Aceasta este internată la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași și are nevoie de donatori

Copila are nevoie atât de sânge, cât și de trombocite, iar apropiații au făcut public un mesaj prin care cer ajutor.

„Înafară de rugăciune, Elisabeta în vârstă de 11 ani, are nevoie urgentă de sânge! Rog pe cine are grupa de sânge 01 și A2 să meargă la centrul de transfuzii să doneze cu specificația Elisabeta Sfârnaciuc. Nevoia cea mai mare este de trombocite. Este o mare rugăminte! Continuăm și rugăciunea! Dumnezeu să vă răsplătească!”, a subliniat, pe rețelele de socializare, verișoara copilei în vârstă de 11 ani.

Familia face un apel umanitar pentru a salva viața fetiței de 11 ani

Un donator

Aceasta este internată la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași, și are nevoie de donatori

Trombocitele, cunoscute și sub numele de plachete sanguine, sunt componente ale sângelui, cu rol în procesul de coagulare. Sunt câteva categorii de pacienți care necesită donare de masă trombocitară, printre aceștia numărându-se cei oncologici, cu boli hematologice, care au suferit un transplant, cu traumatisme sau cei care au avut un accident.

„Se poate dona din orice oraș, grupa de sânge 01 și A2 negativ, doar să specificați numele Elisabeta Sfârnăciuc, internată la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași. În continuare copila are nevoie de noi. Pentru trombocite, în Iași pot dona doar bărbați până în 45 de ani. Mulțumim tuturor. Continuăm și rugăciunea. Dumnezeu să vă răsplătească”, au adăugat apropiații.

Centrul de Transfuzie Sanguină este închis până pe data de 3 ianuarie

un copil în spital

Elisabeta Sfârnaciuc un copil în vârstă de 11 ani are mare nevoie de ajutor

Pentru a putea dona sânge, potențialul donator trebuie să îndeplinească mai multe condiții. Acesta trebuie să aibă vârsta situată între 18 și 60 de ani. În ceea ce privește greutatea, femeile trebuie să cântărească minimum 55 de kilograme, iar bărbații nu mai puțin de 60 de kilograme. Donatorii trebuie să aibă pulsul situat între 60 și 100 de bătăi pe minut. De asemenea, trebuie să nu fie în evidență cu boli cronice și să nu sufere de alergii severe, alergiile sezoniere, minore, nu sunt criteriu de excludere.

Totodată, trebuie să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile. Important de menționat este și faptul nu pot dona sânge persoanele care și-au făcut tatuaje sau piercing-uri în ultimele 6 luni. Femeile care doresc să doneze sânge trebuie să nu fie în perioada menstruală și nu trebuie să ia anticoncepționale. Un ultim criteriu pe care trebuie să-l îndeplinească donatorii de sânge este să nu fi consumat alcool cu 48 de ore înainte de a se prezenta la centrul de transfuzii.

Cei care vor să doneze pentru fetița de 11 ani, internată la spitalul „Sf. Maria” din Iași, sunt rugați să o facă la Centrul de Transfuzie Sanguină. Menționăm faptul că acesta va rămâne închis până pe data de 3 ianuarie 2023. Ulterior, programul va reveni la normal, anume de luni până vineri, între orele 7:30 și 13:30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *