Prima pagină » National » Este necesară limitarea numărului de călători din mijloacele de transport în comun împotriva virusului COVID-19

Este necesară limitarea numărului de călători din mijloacele de transport în comun împotriva virusului COVID-19

06 ian. 2022, 19:17,
BZI.ro, în National

Având în vedere că numărul cazurilor de COVID-19 și a celor provocate de de noua tulpină Omicron cresc alarmant în România,  specialiștii din sistemul de sănătate încearcă să găsească noi soluții pentru a preveni răspândirea virusului.

O nouă măsură pentru a opri răspândirea virusului COVID-19 se referă la limitarea numărului de călători din mijloacele de transport în comun.

Vitusul se transmite mult msi ușor în mijloacele de transport

Una din măsurile discutate se referă la limitarea numărului de călători din mijloacele de transport, mai precis tren, autobuz și metrou. Specialiștii spun că din cauza faptului că foarte mulți oameni circulă în același timp, virusul se transmite mult mai ușor și mai repede.

„Trebuie găsite soluţii pentru creşterea numărului de utilaje, inclusiv angajarea de personal aferent, pentru că degeaba vom purta măşti FFP2 sau alte măşti dacă în acelaşi timp suntem ca sardelele în mijloacele de transport public”, a spus Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa.

Bogdan Hossu spune că este necesar să se găsească o soluție pentru transportul public în comun legată de numărul de călători, așa cum s-a găsit și în cazul patronilor de magazine care au găsit o soluție prin limitarea numărului de clienți.

Soluția pentru transportul public în comun legată de numărul de călători este de a majora numărul de vehicule

Liderul sindicatului STB, Vasile Petrariu a spus că singura rezolvare posibilă în cazul limitării numărului de persoane din mijloacele de transport ar fi majorarea numărului de vehicule din fiecare oras, pe lângă secizia stabilită la nivel guvernamental legată de igienizare și dezinfecție.

„Noi avem, în momentul de față, pe traseu un număr de vehicule insuficient, ținând cont și de pandemie, pentru că soluția viabilă asta ar fi – majorarea numărului de vehicule și celelalte măsuri complementare care s-au stabilit deja și la nivel guvernamental, legate de igienizare și dezinfecție”, a declarat Vasile Petrariu, liderul sindicatului STB.

Ce spune Marcel Ciolacu despre limitarea numărului de călători din mijloacele de transport în comun

Despre limitarea numărului de călători din mijloacele de transport în comun a vorbit și liderul PSD, Marcel Ciolacu. Acesta a mai menționat că pentru a opri pandemia provocată de COVID-19 este necesară recâștigarea credibilității românilor.

”Dacă nu încercăm să recâștigăm credibilitatea românilor în această problemă, nu vom reuși să depășim această pandemie. E clar că în transportul în comun se transmite cel mai ușor şi trebuie găsită o formă. Câte persoane să meargă într-un mijloc de transport în comun, să nu mai fie înghesuială”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Cu privire la pandemia provocată de pandemia provocată de noul coronavirus a vorbit și medicul Tudor Ciuhodaru și a spus că introducerea certificatului verde la locul de muncă nu ar combate efectele pandemiei și răspândirea virusului în valul cinci, și trebuie luate alte măsuri pentru salvarea de vieți omenești.

„Nu are nicio legătură cu realitatea epidemiologică și cu ceea ce se întâmplă în această pandemie. Pentru că dacă vrei cu adevărat să combați pandemia vii cu un ansamblu de măsuri concrete, cu o strategie coerentă, pe care v-am spus-o de la începutul acestei pandemii. Măsuri de distanțare, adică masca și măsuri de protecție fizică, testarea extinsă, regulată, gratuită. Pentru că depistezi la timp, izolezi la timp”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *