Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Este într-adevăr un mit că berea te ingrasa?
Este într-adevăr un mit că berea te ingrasa?

Este într-adevăr un mit că berea te ingrasa?

17 mai 2021, 16:48,
BZI.ro, în Sanatate

Crezi că berea te ingrasa? Sau este un mit? Poate fi inclusă berea într-un stil de viață sănătos?

Baza unui stil de viață sănătos este combinația dintre dieta echilibrată și sport, dar berea este acceptată într-un stil de viață sănătos? Cu toate acestea, băuturile alcoolice nu sunt recomandate pentru a vă îmbunătăți sănătatea, în acest caz moderarea este cheia.

Experții concluzionează că berea este minunată pentru a vă rehidrata corpul după sport, deoarece este formata din aproximativ 90% apa. În plus, berea poate echilibra nivelul de apă și electroliți.

Profesorii de la Harokopio Athens University și Facultatea de Medicină din Harvard au găsit dovezi că berea poate ajuta la scăderea bolilor cardiovasculare.

Directorul Departamentului de Epidemiologie și Prevenire al Institutului Neurologic Mediteranean și experții internaționali au obținut aceleași concluzii: consumul moderat de bere la adulții sănătoși poate fi inclus într-un stil de viață sănătos.

Cât te ingrasa berea?

Se spune că berea te ingrasa, deci ar trebui să o eviți dacă vrei să rămâi supla. Dar este chiar adevărat acest lucru?

Un consum moderat de bere nu este legat de supraponderalitate. Constatările unui studiu confirmă faptul că oamenii care au un consum moderat de bere au obiceiuri alimentare mai bune.

Acest grup de cercetare spune că un pahar de bere (200 ml) are doar 90 kcal și doar 34 kcal dacă nu conține alcool. Deci, o halba de bere are aproximativ 200 kcal. Și daca nu conține alcool, are mai puțin de 100 kcal.

Deci, dacă doriți să știți cât de multă bere vă ingrasa, trebuie să luați în considerare stilul de viață și propria nutriție. De exemplu, nu este același efect dacă ai un stil de viață sedentar.

Vin vs bere, care te ingrasa?

Fără îndoială, vinul tânăr, care are mai puțin de 2 ani, are mai mult zahăr, mai multe calorii decât cel mai vechi și orice bere. Din acest motiv, vinul tânăr te îngrașă.

Dar ce se întâmplă cu vinul mai vechi și cu berea tradițională? 100 ml de vin te îngrasa mai mult decât 100 ml de bere tradițională. Cu toate acestea, dacă doriți să vă controlați greutatea, consumul cu moderatie este cheia. Deși berea are mai puține calorii decât vinul, trebuie să luați în considerare faptul că un pahar de bere are 200 ml, dar un pahar de vin are aproximativ 100 ml.

Mitul burticii de bere

Cine poate rezista la o bere răcoritoare cu prietenii? Cu toate acestea, burta de bere nu-i place nimanui. Deci, de ce apare burta de bere? Există câteva lucruri pe care trebuie să le luați în considerare, cum ar fi:

Gustările, pe care le consumi cu berea

De la 35 de ani metabolismul este mai lent ceea ce face ca grăsimea să se acumuleze în talia bărbaților sau a șoldurilor femeilor.

Desigur, stilul tău de viață este foarte important. Viața sedentară este un complice al burții de bere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *