Prima pagină » National » Este interzis prin lege să ai aceste lucruri în mașină! Ce a pățit un șofer
Este interzis prin lege să ai aceste lucruri în mașină! Ce a pățit un șofer

Este interzis prin lege să ai aceste lucruri în mașină! Ce a pățit un șofer

09 iul. 2024, 13:15,
BZI.ro, în National

Luni, 8 iulie, la granița României, sute de parfumuri contrafăcute au fost depistate de Garda de Coastă la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche.

Garda de Coastă a anunțat că polițiștii de frontieră români și bulgari au descoperit în compartimentul de bagaje al unui autocar care se deplasa pe ruta Turcia – România sute de parfumuri contrafăcute, în valoare de 100.000 de lei.

Parfumuri contrafăcute, confiscate la Vama Veche

În cadrul unei acțiuni comune desfășurate la PTF Vama Veche pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, polițiștii de frontieră au efectuat un control asupra unui autocar care circula pe ruta Turcia-România, pe sensul de intrare în țară. În urma verificărilor, au fost găsite 209 parfumuri cu însemnele unor mărci cunoscute, suspectate a fi contrafăcute. Acestea aparțineau unui cetățean turc care nu deținea documente de proveniență și nici acordul titularilor de marcă pentru punerea în circulație a produselor.

Produsele, având o valoare totală de aproximativ 100.000 de lei dacă ar fi fost vândute ca bunuri de marcă, au fost confiscate pentru continuarea cercetărilor legate de infracțiunea de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, conform comunicatului emis de Garda de Coastă.

Alte cazuri similare

Un alt incident similar a avut loc la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, unde peste 2.000 de parfumuri contrafăcute au fost confiscate. Conform Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), aceste parfumuri, suspectate a fi contrafăcute, au fost descoperite vineri în urma unui control efectuat asupra unui autocamion care transporta vată minerală din Turcia către România. Produsele, cu însemnele unor branduri de lux și o valoare estimată la aproximativ 900.000 de lei, au fost confiscate pentru a permite continuarea investigațiilor.

Polițiștii de frontieră desfășoară cercetări în legătură cu șoferul turc sub aspectul infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată. Soluțiile legale vor fi propuse de unitatea de parchet la finalizarea cercetărilor.

Marfă de un milion de euro, confiscată în urma unei razii în judeţul Ilfov

Trei depozite de mărfuri din judeţul Ilfov au fost ţinta unor razii de proporţii realizate de Garda Financiară şi de Direcţia Regională Vamală Bucureşti.

„A fost confirmată marfă în valoare de un milion de euro, pentru care comercianţii nu au avut acte de provenienţă. Produsele, obiecte de uz casnic, baterii de chiuvete, uscătoare de mâini, genţi şi trolere, parfumuri contrafăcute şi detergent, au fost aduse din China şi din Turcia. Produsele confiscate vor fi vândute publicului prin magazinele ANAF, iar contravaloarea va ajunge la bugetul de stat. Am confiscat, ca urmare a acţiunii obiecte de uz casnic şi gospodăresc, baterii de chiuvete şi uscătoare de mâini, trolere, parfumuri, care se pare că aduc atingere unui drept de proprietate intelectuală şi care vor fi distruse dacă sunt contrafăcute şi aproximativ două tone de detergent”, a spus Cornel Dinuţă conform RTV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *