Este interzis pentru românii care trimit colete în străinătate! Înainte de a trimite un colet peste hotare, cetățenii trebuie să respecte câteva reguli stricte. Iată ce nu au voie să facă și ce obiecte nu pot fi livrate în coletele internaționale.
Este interzis pentru românii care trimit colete în străinătate!
O serie de obiecte sunt interzise în transportul internațional, iar printre acestea se numără produsele alimentare perisabile, dar și bunuri de valoare. Românii trebuie să știe că toate coletele se verifică înainte de a fi livrate la destinație.
- Nu se permite trimiterea într-un colet internațional a produselor ce pot conține materiale periculoase explozive, inflamabile sau radioactive precum explozibili, muniție, artificii sau substanțe inflamabile
- Produse alimentare perisabile (fructe, legume, lactate, carne)
- Animale, pești, păsări vii, insecte, reptile sau alte organisme vii sau moarte
- Bunuri de valoare precum bijuterii din metale sau pietre prețioase (lingouri din orice metal prețios)
- Teste de laborator sau orice probă biologică, care, în mod normal, ar trebui păstrată și transportată în anumite condiții, pentru a-și menține proprietățile.
Ce condiții trebuie respectate la expedierea coletelor internaționale
Expedierea coletelor în străinătate se face respectând câteva reguli stricte. Anumite obiecte sunt interzise în pachetele ce trebuie să ajungă peste hotare.
,,Există regulamente stricte de securitate în ceea ce privește transportul obiectelor care pot reprezenta riscuri atât pentru siguranța pasagerilor, cât și a angajaților din industria transporturilor. Înainte de toate, este important de precizat către ce destinație se îndreaptă un colet, căci, fiecare țară de destinație are propriile reguli când vorbim de transport. De asemenea, există și reglementări legale și vamale care interzic anumite obiecte ce pot fi trimise în colete internaționale. Sunt țări care interzic importul anumitor tipuri de alimente/produse sau plante în colete pentru a preveni răspândirea eventualelor boli. Este un mecanism de apărare pentru a proteja sănătatea publică prin evitarea introducerii unor organisme/produse care ar putea fi dăunătoare în ecosistemele locale.
De asemenea, în transportul internațional sunt interzise mai multe obiecte și pentru a proteja mediul și biodiversitatea și pentru a preveni distrugerea habitatelor naturale.”, a declarat un operator de control dintr-o companie pentru curierat internațional.
O altă veste pentru cetățeni vine de la Poșta Română. Poșta Română lansează niște roboți care facilitează achitarea facturilor și a taxelor, fără a mai fi nevoie de interacțiunea directă cu personalul poștal. Cu toate acestea, la trimiterea coletelor prin poștă se păstrează vechile reguli. Poșta Română a anunțat că oferă opțiunea de plată self-service în diverse subunități poștale din București. Roboțeii facilitează achitarea facturilor și a taxelor, fără a mai fi nevoie de interacțiunea directă cu personalul poștal. Clienții pot achita serviciile a peste 200 de furnizori, inclusiv facturi de energie electrică, gaze, telefonie, internet, apă, rate la credite și diverse taxe și impozite, atât din București, cât și din întreaga țară.
Clienții trebuie doar să scaneze codul de bare de pe factură și să urmeze instrucțiunile de pe ecran. Meniul intuitiv este accesibil chiar și pentru cei fără experiență în tehnologie, arată reprezentanții companiei, care dau asigurări că personalul poștal este disponibil pentru a asista clienții care au nevoie de ajutor. Cu toate acestea, Poșta Română va continua să ofere opțiuni tradiționale de plată la ghișeele poștale, inclusiv plata prin intermediul factorului poștal, pentru a satisface toate nevoile și preferințele clienților.
Românii care vor să trimită un colet în străinătate, fie prin curier, fie prin poștă, trebuie să știe care sunt obiectele interzise pentru livrare.