Prima pagină » Titlurile zilei » Este de o frumusețe răpitoare şi are o voce de aur! Eliana Agafiţei: „Mă simt una cu cântecul și cu publicul meu drag, îmi simt inima bătând la unison cu ritmul melodiei!” – VIDEO

Este de o frumusețe răpitoare şi are o voce de aur! Eliana Agafiţei: „Mă simt una cu cântecul și cu publicul meu drag, îmi simt inima bătând la unison cu ritmul melodiei!” – VIDEO

12 dec. 2022, 02:00, 1 ,
în Titlurile zilei

Eliana Agafiţei este o tânără interpretă de muzică populară, în vârstă de doar 17 ani. Fata mărturisește că a iubit dintotdeauna muzica și că datorită harului cu care a fost înzestrată de Dumnezeu a reușit să se facă remarcată, ajungând să cânte pe numeroase scene din țară și din străinătate

Frumoasa ieșeancă este elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, profilul filologie. Tânăra se declară îndrăgostită iremediabil de folclorul românesc, cu care îi place să-i încânte pe cei care o ascultă cântând. Cu toate acestea, Eliana nu neglijează nici școala, reușind să găsească un echilibru între timpul acordat învățatului și timpul alocat pregătirii muzicale, astfel încât să aibă rezultate foarte bune pe ambele planuri.

o imagine cu Eliana Agafiţei

Frumoasa ieșeancă este elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi, profilul filologie

Eliana Agafiţei: „Acest talent, mie îmi place să-i spun HAR, vine de la bunul Dumnezeu”

o imagine cu Eliana Agafiţei

Tânăra se declară îndrăgostită iremediabil de folclorul românesc, cu care îi place să-i încânte pe cei care o ascultă cântând

Eliana a iubit mereu muzica populară şi prin multă muncă şi efort susţinut a reuşit să șlefuiască darul primit de la Dumnezeu, încât astăzi să-i încânte pe toți cei care o ascultă cântând.

„Sunt o iubitoare a folclorului românesc pe care caut să-l interpretez cu dăruire, împărtășindu-l cu mare drag tuturor iubitorilor de muzică. Mi-am dorit întotdeauna să cânt. Acest talent, mie îmi place să-i spun HAR, vine de la bunul Dumnezeu, dar trebuie șlefuit cu ajutorul profesorilor.

Mă simt norocoasă că l-am întâlnit pe domnul profesor Veaceslav Bînzari, de la Centrul de Artă Iași, care mă susține necondiționat și mă încurajează în permanență”, a declarat Eliana Agafiţei.

Eliana mărturisește că adoră sentimentul de a fi pe scenă, în fața publicului. Deși trebuie să-și împartă timpul între studiu, ore de canto și spectacole, ieșeanca uită de orice urmă de oboseală atunci când urcă pe scenă și cântă în fața oamenilor care îi iubesc glasul.

„Când sunt pe scenă, parcă dintr-o dată îmi trec toate emoțiile pe care le-am avut înainte, mă simt una cu cântecul și cu publicul meu drag, îmi simt inima bătând la unison cu ritmul melodiei. Mă simt bucuroasă și tot ce îmi doresc este să reușesc să împărtășesc această minunată stare publicului meu drag”, a adăugat tânăra.

 o imagine cu Eliana Agafiţei

Deşi acum este o domnişoară fermecătoare, Eliana îşi aminteşte cu nostalgie că primii săi spectatori au fost părinţii şi bunicii

La doar 17 ani, Eliana se mândrește cu realizări însemnate în domeniul folcloric!

 o imagine cu Eliana Agafiţei

Eliana mărturisește că adoră sentimentul de a fi pe scenă, în fața publicului

Deşi acum este o domnişoară fermecătoare, Eliana îşi aminteşte cu nostalgie că primii săi spectatori au fost părinţii şi bunicii, care participau de la serbările şcolare, unde ea cânta alături de celelalte colege.

„Când eram la grădiniță și în școala primară cântam alături de colegele mele, la diverse serbări, de 8 Martie, Moș Crăciun sau la sfârșitul anului școlar. Doamne, ce frumos era… Clipe din povești adevărate, trăite cu sufletele noastre de copii. În clasa a V-a am studiat canto popular la Palatul Copiilor din Iași, sub îndrumarea doamnei Claudia Martinică, ce mi-a oferit toată încrederea și m-a îndemnat să nu renunț niciodată la muzică”, a precizat tânăra interpretă de muzică populară.

În cei 6 ani de când studiază intens muzica populară, Eliana Agafiţei a participat la numeroase concursuri, iar rezultatele obținute au fost pe măsura talentului și a muncii depuse.

„La vârsta de 12 ani am participat la primul meu concurs, «Vocea Școlii Ieșeni», susținut de Uniunea Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar Iaşi. Mai apoi, concursurile s-au ținut lanț. Astfel, în anul 2017 am participat la Chișinău, la Festivalul-Concurs Internațional al Talentelor Lumii «Micul Prinț», unde am obținut locul I, iar în următorul an, la același festival, am luat trofeul.

În anul 2019 am participat la concursul «Zestrea Neamului», unde, în finală, am cântat alături de îndrăgitele doamne ale folclorului românesc, Margareta Clipa și Ștefania Rareș, pe care le iubesc, prețuiesc și respect”, a declarat, în final, Eliana Agafiţei.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *