Prima pagină » Coronavirus » Este clorul, cu adevărat, inamicul numărul 1 al coronavirusului? Răspunsul lui Adrian Streinu-Cercel
Este clorul, cu adevărat, inamicul numărul 1 al coronavirusului? Răspunsul lui Adrian Streinu-Cercel

Este clorul, cu adevărat, inamicul numărul 1 al coronavirusului? Răspunsul lui Adrian Streinu-Cercel

11 apr. 2020, 12:43,
în Coronavirus

Medicul Adrian Streinu-Cercel spune că spirtul medicinal nu este bun în lupta cu coronavirusul, nu foloseşte la nimic, precizând că trebuie utilizate substanţe biocide. Iată sfaturile Ministerului Sănătății!

Sfatul Ministerului Sănătății: Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool

Dezinfectanții chimici ce pot ucide noul coronavirus (Covid-19), sunt dezinfectanți ce conțin, clor, înnălbitori, solvent, etanol de 75%, acid paracetic si cloroform. Medicul și farmacistul dumneavoastră vor ști ce să recomande.

„Clorul este cel care inactivează acest virus. Unde este curăţenie nu este virus. Virusul stă pe jos, pe clanţe, pe geamuri. Nu se transmite prin înţepături. Dar se ia şi din locuri care sunt contaminate ceea ce înseamnă că va trebui să vă spălaţi foarte des pe mâini cu apă şi săpun, pe faţă cu apă şi săpun. Şi în nas cu apă, fără săpun”, a declarat Streinu-Cercel.

 

Adrian Streinu Cercel: Cât de eficient este clorul

”Alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseşte la nimic. Spirtul medicinal nu e bun. Substanţele care sunt pe bază de alcool, dar sunt speciale, care să fie biocide. Spirtul nu este biocid. Sunt bune şi substanţele pe bază de clor, dar nu clorhexidina pentru că s-a demostrat că nu este activă pe coronavirus”, a explicat medicul.

El a precizat, referitor la clorhexidină, că este lucru cert în documentele oficiale ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

”Cele din bucătărie care au clor sunt foarte bune, numai că alea şi ard. Atunci, trebuie avută foarte mare grijă, pentru că structura pielii mâinii este foarte importantă pentru viaţa de zi cu zi”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

10 elemente comportamentale care trebuiesc urmate:

Spălați-vă mâinile de multe ori;
Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
Nu vă atingeți ochii , nasul si gura cu mâinile;
Acoperiți-vă gura și nasul daca stranutați sau tușiți;
Nu luați medicamente antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul;
Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
Utilizați masca de protecție doar în cazul in care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
Produsele ”MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase;
Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
Animalele de companie nu transmit coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`