Prima pagină » Stiri si curiozitati » Este bun bicarbonatul de sodiu pentru durerea de măsea? Ameliorarea temporară cu beneficii adiționale

Este bun bicarbonatul de sodiu pentru durerea de măsea? Ameliorarea temporară cu beneficii adiționale

11 iun. 2024, 14:30,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Bicarbonatul de sodiu este folosit de foarte mult timp ca un remediu natural pentru diferite probleme de sănătate; un truc din bătrâni spune că acesta ar ajuta și la ameliorarea durerilor de dinți sau de măsele.

Bicarbonatul de sodiu, cunoscut și sub numele de carbonat de sodiu sau bicarbonat de sodiu alimentar, este un compus chimic ieftin și ușor de găsit, cu o gamă largă de utilizări, inclusiv în gospodărie, cosmetică și chiar ca remediu casnic pentru diverse probleme de sănătate. Una dintre utilizările populare ale bicarbonatului de sodiu este ameliorarea temporară a durerii de dinți sau de măsele.

Este bun bicarbonatul de sodiu pentru durerea de măsele

Datorită proprietăților sale, acest săruri este bun pentru mai multe probleme de sănătate, având proprietatea de a neutraliza acizii, dar și câteva proprietăți antiinflamatorii; acesta pare, la prima vedere, că este ingredientul perfect pentru a scăpa de orice tip de durere mentală.

ATENȚIE! Este cel mai bine să vă sfătuiți cu doctorul dumneavoastră înainte de a administra orice tip de substanță pentru durerile dentare; un specialist dentist ar putea ști cel mai bine ce probleme aveți și dacă este vorba de o simplă durere sau de o inflamație sau de o infecție.

Având proprietatea de a neutraliza acizii, bicarbonatul de sodiu are proprietăți alcaline, care pot ajuta la neutralizarea acizilor din gură produși de bacterii. Acidul este un factor iritant care poate contribui la durerea de dinți, iar neutralizarea sa poate oferi o ușurare temporară.

De asemenea, are și câteva proprietăți antiinflamatoare: Bicarbonatul de sodiu are și proprietăți antiinflamatoare ușoare, care pot reduce umflarea și disconfortul asociate cu durerea de dinți.

Cum se utilizează

Unele studii chiar ar avea și câteva proprietăți antiseptice. Bicarbonatul de sodiu poate dezactiva anumite enzime esențiale pentru supraviețuirea bacteriilor și ciupercilor prin alcalinitatea sa; de asemenea, poate stimula sistemul imunitar al organismului, făcându-l mai eficient în combaterea infecțiilor.

Există câteva moduri pentru a utiliza bicarbonatul de sodiu pentru a elimina durerea de dinți. În primul rând, puteți clăti cu apă și bicarbonat de sodiu zona inflamată. Se dizolvă o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă caldă și se clătește gura timp de 30 de secunde. Se repetă de 2-3 ori pe zi.

O altă metodă este să puneți puțin bicarbonat de sodiu în pasta de dinți. Se amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu cu puțină apă sau ulei de cocos pentru a forma o pastă. Se aplică pasta pe dintele dureros cu ajutorul unui deget sau al unei periuțe de dinți moi și se lasă să acționeze timp de un minut, apoi se clătește.

Cu toate acestea, este bine de reținut că bicarbonatul de sodiu nu este un tratament curativ pentru durerea de dinți. Acesta se poate folosi mai degrabă ca o soluție temporară pentru ameliorarea disconfortului. De asemenea, utilizarea frecventă a bicarbonatului de sodiu poate afecta smalțul dinților, deci este important să nu se utilizeze mai mult de 2-3 ori pe zi.

Bicarbonatul de sodiu se poate folosi pentru durerea de măsele, dar acesta nu trebuie folosit mai mult de 3 zile, deoarece poate distruge smalțul dentar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *