Prima pagină » Magazin » Este aurul o investiție viabilă în 2022?
Este aurul o investiție viabilă în 2022?

Este aurul o investiție viabilă în 2022?

31 ian. 2022, 12:53,
în Magazin

Una dintre metodele alese de cei mai înstăriți oameni în privința conservării averii este investiția în aur. Totuși, aurul, la fel ca toate celelalte instrumente folosite pentru tranzacționarea pe bursă, este volatil, astfel că prețul acestuia poate varia destul de mult.

Cea mai utilizată metodă de a investi în aur este cea de a obține fizic acest metal, mai precis sub forma unor bijuterii, monede sau lingouri.

Cum se poate investi în aur în 2022?

În general, aurul este folosit ca instrument financiar de investitorii de la bursă, lingourile și monedele din aur fiind active financiare. Însă, este important de specificat faptul că orice tranzacție trebuie efectuată în baza unei educații financiare solide și expertiză vastă în ceea ce privește instrumentele utilizate. Astfel, cel care investește va avea certitudinea că deciziile luate sunt cele mai bune.

Cu toate aceste schimbări și incertitudini în mediul economic, chiar și oamenii cu venituri medii aleg să investească anumite sume în aur. Cei mai mulți oameni aleg bijuteriile din aur, pe care le pot cumpăra sau vinde, simplu și rapid la orice casă de amanet.

De ce este rentabilă investiția în aur?

În ciuda tuturor acestor variabile, aurul rămâne una dintre cele mai sigure investiții, deși foarte mulți oameni s-au orientat către investițiile în criptomonede.

Avantajele pe care investițiile în aur le oferă sunt incontestabile. În primul rând, pentru acestea se aplică o fiscalitate aparte, acestea fiind scutite de taxe. Numai în cazul pieselor de colecție din aur există o cotă de TVA de 20%.

În plus, aurul reprezintă o modalitate de investiție ce este accesibilă tuturor, indiferent că este vorba despre aur ca activ financiar sau bijuterii și obiecte din aur. Totodată, aurul este considerat și o valoare de refugiu, tocmai datorită protecției pe care o oferă investitorilor împotriva perioadelor de creștere a inflației sau de incertitudine economică. Perioada actuală este caracterizată de aceste aspecte, din cauza pandemiei mondiale.

Un alt aspect esențial este faptul că cererea de aur este într-o continuă creștere, acest metal prețios dovedind de-a lungul timpului că este un activ financiar sigur, ce poate trece cu succes peste orice criză. In plus,  posibilitatea de a fi lăsat moștenire este un motiv important pentru care se merită ca oamenii să investească în aur, oferind astfel un anumit grad de siguranță chiar și copiilor sau urmașilor lor.

Totuși, oamenii trebuie să facă foarte bine diferența dintre investițiile în aur ca activ financiar și cele în obiecte din aur, pentru ca așteptările referitoare la câștiguri să fie realiste.

Aurul este o bună investiție în acest an, fiind potrivită în vreme de instabilitate economică. Chiar dacă există fluctuații în privința prețului gramului, oamenii aleg să investească în aur deoarece este o metodă mult mai sigură, comparativ cu alte tipuri de investiții.

Sursa: Freepik.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *