Prima pagină » Informații utile » Este aplicația Temu sigură? Secretele din spatele industriei de textile

Este aplicația Temu sigură? Secretele din spatele industriei de textile

23 iul. 2024, 09:19,
în Informații utile

Prețurile mici și varietatea mare de produse pot pune semne de îndoială privind credibilitatea portalului de shopping online. Iată de ce trebuie să fii prudent atunci când decizi să faci achiziții de pe aplicația Temu.

Ce este aplicația Temu

Temu este o platformă de shopping online, cu sediu în Statele Unite ale Americii, care deține o varietate largă de produse, de la articole vestimentare, la produse pentru casă, la prețuri foarte mici. Deși sediul se află în SUA, Temu este o companie „soră” cu firma Pinduoduo din China.

Temu oferă o varietate de produse la prețuri extrem de ieftine, fabricate și expediate din China. Compania are acum o capitalizare de piață de 102 miliarde de dolari, iar prețul acțiunilor sale a crescut în timpul unui an în care rivali importanți, precum Alibaba, au avut eșecuri majore.

De asemenea, aplicație oferă clienților o mulțime de oferte, de la reduceri, la jocuri în care puteți câștiga produse. Însă aplicația are și neajunsurile ei. A primit un număr considerabil de recenzii negative privind calitatea produselor. Astfel, prețurile mici sunt justificate, în primul rând, de raportul preț-calitate

În momentul în care decideți să faceți o comandă de pe Temu, este indicat să fiți foarte atent la produs, la specificațiile acestuia, dar cu atât mai mult la recenziile produsului. Acolo puteți vedea părerile reale ale consumatorilor, dar și poze reale cu produsele, pentru a vă putea orienta atât spre mărimea potrivită, dar și către calitatea produsului. De cele mai mult ori, produsele din poze nu arată ca în realitate.

Lucrătorii din fabricile Temu, condiții grele de muncă

Prețurile reduse de pe aplicațiile de tipul Temu sau Shein mai pot fi explicate și de neregulile de privind forța de muncă din fabrici. S-a vorbit tot mai mult despre faptul că lucrătorii din fabrici, în principal din zonele sărace din Asia, lucrează în niște condiții neacceptabile.

Din nevoia de bani, lucrătorii ajung să muncească chiar și 75 de ore pe săptămână, fiind plătiți puțin. Alții sunt nevoiți să aibă chiar și două job-uri în paralel, cu o singură zi liberă pe lună, pentru a se descurca cu traiul de zi cu zi.

În China, o săptămână de lucru are, în mod legal, 40 de ore. Lucru overtime este de maximum 36 de ore pe lună, iar lucrătorii trebuie să aibă cel puțin o zi liberă pe săptămână. Astfel angajatorii din aceste tipuri de fabrici realizează o ilegalitate în ceea ce privesc angajații.

Acest lucru nu este ceva neobișnuit în fabricile de textile din zonele cu populație săracă din Asia. Exploatarea forței de muncă este o normalitate. Oamenii sunt nevoiți să accepte aceste condiții pentru a face cât mai mult, pentru a-și întreține familiile.

Nevoia de a fi făcute cât mai multe produse, într-un timp cât mai scurt, îngreunează munca angajaților. Asta explică de ce în aceasta industrie există femei și bărbați care lucrează de un timp considerabil în fabrici. Cei neexperimentați ar întâmpina mari dificultăți de a-și duce atribuțiile un bun final.

Aplicația Temu este o aplicație sigură și reală pentru clienți, însă pentru lucrătorii din spatele ei este o salvare și un coșmar în același timp. Dacă pentru noi, aceste tipuri de aplicații de fast-fashion oferă produse diverse la prețuri mici, pentru angajați oferă minimul de siguranță, timp liber și calitate a vieții, din cauza senzației că ar fi ultima alternativă pentru ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`