Semințele de rodie nu sunt toxice, ba mai mult acestea conțin substanțe unice care îmbunătățesc procesele metabolice și activitatea nervoasă. Un consum regulat de semințe îmbunătățește funcționarea tractului gastro-intestinal.
Substanțele conținute în semințele de rodie aduc mari beneficii organismului, acestea ajută la curățarea organismului și la minimizarea daunelor cauzate de toxine și excesul de colesterol. Numărul de microorganisme dăunătoare și de deșeuri ale acestora scade, de asemenea.
Este adevărat că semințele de rodie sunt toxice
Consumul de semințe de rodie este o modalitate excelentă de a combate depresia sezonieră. Nivelurile de stres scad în timp, ceea ce face posibilă normalizarea somnului. Rodia combate și durerile de cap și migrenele, crește nivelul hemoglobinei și îmbunătățește metabolismul.
Este foarte util atât femeilor, cât și bărbaților să mănânce fructele. Beneficiile rodiei cu semințe pentru femei se datorează conținutului de fitohormoni, semințele ajută la ameliorarea durerii în timpul ciclurilor menstruale. Acestea îi ajută pe bărbați să îmbunătățească potența și starea generală a sistemului genito-urinar.
Oamenii cărora le place să mănânce rodie pot fi împărțiți aproximativ în două categorii. Unii oameni preferă să mănânce rodie împreună cu semințele, crezând că conțin o cantitate imensă de substanțe utile organismului. Astfel de oameni fie înghit pur și simplu semințe de rodie, fie le mestecă bine. În ambele cazuri, oasele sunt digerate în stomac, renunțând la nutrienții lor doar acolo.
O altă categorie de oameni refuză să mănânce fructe sau semințe. Ori le scuipă sau se limitează la prepararea sucului pur. Potrivit acestor persoane, fibra conținută în oase este dificilă pentru digestie și poate provoca, de asemenea, inflamații ale apendicitei sau constipație prelungită.
Medicii recomandă cu tărie utilizarea rodiei cu semințe. Cu toate acestea, fiecare persoană decide singură cum va mânca rodie, cu sau fără semințe. Proprietățile benefice ale fructului vor fi în continuare obținute din organism, deși în cantități mai mici.
La ce să fii atent când dorești să mănânci acest fruct
Semințele rodiei consumate în cantitate mică nu vor face rău, dar ar trebui să fii atent la sucul nediluat. Sucul de rodie este contraindicat în ulcer peptic și gastrită cu aciditate ridicată. Sucul îl poți bea doar diluat, deoarece este foarte acid și poate irita mucoasele, din același motiv, sucul nu trebuie administrat copiilor mici.
După ce bei sucul este indicat să-ți clătești gura, altfel corodează smalțul dinților. Rodia poate întări scaunul, așa că ar trebui limitată la persoanele care suferă de constipație. Uneori acestea riscă să faci decocturi medicinale din coaja sau coaja unei rodii. Până la urmă, coaja de rodie conține alcaloizi otrăvitori.
Aproape toate părțile fructului sunt folosite în medicină. Începând de la coajă, flori, semințe, până la pulpa fructului. Acestea sunt folosite pentru a se face diverse preparate, tincturi și decocturi pentru tratamentul anemiei, diaree și bolilor inflamatorii ale pielii și mucoaselor.
Pulpa albă care se află în interiorul fructelor sunt uscate și adăugate la infuzii fierbinți de plante. Aceste ceaiuri sunt folosite atunci când suferi de gură uscată, dar și de alte afecțiuni bucale. Ajută la echilibrarea sistemului nervos și te scapă de insomnie. Semințele de rodie nu sunt toxice și sunt recomandate a fi incluse în dieta pacienților hipertensivi, deoarece ajută la scăderea tensiunii arteriale.