Prima pagină » Informații utile » Este adevărat că semințele de rodie sunt toxice? Iată cum să le consumi corect!

Este adevărat că semințele de rodie sunt toxice? Iată cum să le consumi corect!

09 feb. 2025, 12:55,
Redacția BZI în Informații utile

Semințele de rodie nu sunt toxice, ba mai mult acestea conțin substanțe unice care îmbunătățesc procesele metabolice și activitatea nervoasă. Un consum regulat de semințe îmbunătățește funcționarea tractului gastro-intestinal.

Substanțele conținute în semințele de rodie aduc mari beneficii organismului, acestea ajută la curățarea organismului și la minimizarea daunelor cauzate de toxine și excesul de colesterol. Numărul de microorganisme dăunătoare și de deșeuri ale acestora scade, de asemenea.

Este adevărat că semințele de rodie sunt toxice

Consumul de semințe de rodie este o modalitate excelentă de a combate depresia sezonieră. Nivelurile de stres scad în timp, ceea ce face posibilă normalizarea somnului. Rodia combate și durerile de cap și migrenele, crește nivelul hemoglobinei și îmbunătățește metabolismul.

Este foarte util atât femeilor, cât și bărbaților să mănânce fructele. Beneficiile rodiei cu semințe pentru femei se datorează conținutului de fitohormoni, semințele ajută la ameliorarea durerii în timpul ciclurilor menstruale. Acestea îi ajută pe bărbați să îmbunătățească potența și starea generală a sistemului genito-urinar.

Oamenii cărora le place să mănânce rodie pot fi împărțiți aproximativ în două categorii. Unii oameni preferă să mănânce rodie împreună cu semințele, crezând că conțin o cantitate imensă de substanțe utile organismului. Astfel de oameni fie înghit pur și simplu semințe de rodie, fie le mestecă bine. În ambele cazuri, oasele sunt digerate în stomac, renunțând la nutrienții lor doar acolo.

O altă categorie de oameni refuză să mănânce fructe sau semințe. Ori le scuipă sau se limitează la prepararea sucului pur. Potrivit acestor persoane, fibra conținută în oase este dificilă pentru digestie și poate provoca, de asemenea, inflamații ale apendicitei sau constipație prelungită.

Medicii recomandă cu tărie utilizarea rodiei cu semințe. Cu toate acestea, fiecare persoană decide singură cum va mânca rodie, cu sau fără semințe. Proprietățile benefice ale fructului vor fi în continuare obținute din organism, deși în cantități mai mici.

La ce să fii atent când dorești să mănânci acest fruct

Semințele rodiei consumate în cantitate mică nu vor face rău, dar ar trebui să fii atent la sucul nediluat. Sucul de rodie este contraindicat în ulcer peptic și gastrită cu aciditate ridicată. Sucul îl poți bea doar diluat, deoarece este foarte acid și poate irita mucoasele, din același motiv, sucul nu trebuie administrat copiilor mici.

După ce bei sucul este indicat să-ți clătești gura, altfel corodează smalțul dinților. Rodia poate întări scaunul, așa că ar trebui limitată la persoanele care suferă de constipație. Uneori acestea riscă să faci decocturi medicinale din coaja sau coaja unei rodii. Până la urmă, coaja de rodie conține alcaloizi otrăvitori.

Aproape toate părțile fructului sunt folosite în medicină. Începând de la coajă, flori, semințe, până la pulpa fructului. Acestea sunt folosite pentru a se face diverse preparate, tincturi și decocturi pentru tratamentul anemiei, diaree și bolilor inflamatorii ale pielii și mucoaselor.

Pulpa albă care se află în interiorul fructelor sunt uscate și adăugate la infuzii fierbinți de plante. Aceste ceaiuri sunt folosite atunci când suferi de gură uscată, dar și de alte afecțiuni bucale. Ajută la echilibrarea sistemului nervos și te scapă de insomnie. Semințele de rodie nu sunt toxice și sunt recomandate a fi incluse în dieta pacienților hipertensivi, deoarece ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
redactia.ro
Medicul care l-a resuscitat pe Felix Baumgartner face dezvăluiri cutremurătoare. De ce nu a putut să fie salvat, de fapt, iubitul Mihaelei Rădulescu
Bugetul.ro
Omul lui Klaus Iohannis a devenit noul președinte CCR. Cine este judecătoarea Simina Tănăsescu, succesoarea controversatului Marian Enache
a1.ro
S-a pozat fără sutien, în baie! Imaginea provocatoare cu ispita Naba Salem de la Insula Iubirii 2025
Playtech.ro
Raed Arafat îndeamnă românii să aibă pregătită o „trusă” de supravieţuire pentru 10 zile
observatornews.ro
Scandalul mitei la ANAF: Cum se apără Dragoş Anastasiu, ameninţat cu demisia. Lungul şir de controverse
Playsport.ro
VIDEO Primele imagini cu reîntâlnirea dintre Elena Udrea și Eva Maria. Fetița nu îi mai putea da...
Evz.ro
Plăcuțe de înmatriculare, prin curier. Cum le poți comanda
realitatea.net
Creșterile salariale de la începutul anului, anulate de austeritatea lui Bolojan. Câți bani pierd 1,8 milioane de angajați: calcule BNS - VIDEO
SportpeSurse
Misterul din jurul lui Putin a fost dezvăluit de o poză care face înconjurul lumii. E pentru prima oară când scapă o asemenea imagine
Playtech.ro
Klaus şi Carmen Iohannis profită din plin de timpul liber! Cei doi străbat săptămânal sute de kilometri pentru plăcerea lor, unde au fost surprinşi
Dailybusiness.ro
Activități în București în weekendul 26-27 iulie 2025: concerte, proiecții de film și spectacole de operă
RomaniaTV
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE! Felix Baumgartner ar urma să fie înmormântat în curtea casei din Elveția, nu în Austria, așa cum s-a crezut inițial. Detalii de ULTIMĂ ORĂ despre funeralii!
stiriromania.ro
S-a emis RO-Alert: Cod galben și portocaliu de ploi torențiale în jumătate de ţară
RomaniaTV
Anunţ-şoc făcut de Mihaela Rădulescu după autopsia lui Felix Baumgartner: Eram SIGURĂ!
redactia.ro
Mihaela Rădulescu a luat trupul neînsuflețit al lui Felix Baumgartner din Italia. Unde ar putea fi înmormântat austriacul. Schimbare de ultim moment
ego.ro
Știați că Alin Gălățescu are o fiică? Iată ce relație are cu ea și cu mama ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
26 iulie 2025
26 iulie 2025