Prima pagină » Titlurile zilei » Este acuzat că a dat țepe de zeci de mii de euro pe OLX, după care ar fi furat identitatea unui ieșean ca să lovească din nou! Iulian Răzvan Mocanu e căutat de oamenii păgubiți și de poliție – VIDEO

Este acuzat că a dat țepe de zeci de mii de euro pe OLX, după care ar fi furat identitatea unui ieșean ca să lovească din nou! Iulian Răzvan Mocanu e căutat de oamenii păgubiți și de poliție – VIDEO

01 iun. 2022, 02:00, 12 ,
Violina GORCINSCHI în Titlurile zilei

Iulian Răzvan Mocanu este un ieșean căutat de polițiști pentru înșelăciune. Acesta a făcut multe victime printre utilizatorii de pe OLX care își vindeau telefoanele și laptopurile scumpe. Mai mult decât atât, Marius Lepădatu, unul dintre oamenii păgubiți de individ, îl acuză că s-a folosit de buletinul său ca să își poată duce la capăt mârșăviile. După ce a discutat cu zeci de persoane înșelate de bărbat, Marius Lepădatu estimează că acesta a dat țepe ce ajung la 50.000 de euro.

Un bărbat din Pașcani este de negăsit după ce oamenii îl acuză că a dat țepe de zeci de mii de euro pe internet. Iulian Răzvan Mocanu locuiește în Italia și este suspectat că abordează oamenii de pe internet care vând dispozitive electronice, iar după ce pune mâna pe ele, anulează plățile făcute și dispare. Acesta ar fi ajutat de un individ din România care îl ajută cu preluarea produselor. Acum, Marius Lepădatu îl acuză că se folosește de identitatea sa atunci când comunică cu potențialele victime. Ieșeanul păgubit spune că. din cauza pășcăneanului, a fost chemat la poliție pentru declarații, după ce au fost depuse mai multe plângeri pe numele lui.

Iulian Răzvan Mocanu, acuzat că a dat țepe de zeci de mii de euro comercianților de pe OLX

Un tânăr din Pașcani, Iulian Răzvan Mocanu, este acuzat că s-a îndeletnicit cu țepuitul oamenilor cinstiți de pe internet. Bărbatul ar accesa anunțuri postate pe site-uri unde se comercializează dispozitive electronice scumpe, cum ar fi telefoane și laptopuri, și se dă drept interesat de aceste produse. După ce le trimite dovada plății și se asigură că produsele sunt ridicate, anulează transferul și e de negăsit. Soții Andra Lepădatu și Marius Lepădatu sunt doar două dintre persoanele păgubite de acest individ.

„Acest băiat înșală foarte mulți oameni și din străinătate, și din țară. E căutat de poliție pentru înșelătorie. Nu se oprește! Abordează oamenii de pe OLX care vând electronice, în special telefoane și laptopuri, dintre cele mai scumpe. După ce se înțelege cu ei, oamenii trimit bunurile, el trimite o fotografie că tranzacția a fost realizată, după care retrage banii și nu le mai dă”, explică Andra Lepădatu.

Soții spun că ieșeanul ar locui în Italia și ar fi ajutat să îi păcălească pe oamenii din România de un taximetrist, a cărui identitate nu este cunoscută.

„Am postat un anunț cu un telefon pe OLX, m-a sunat promițându-mi că trimite banii și un taxi ca să ia produsul. Mi-a trimis banii în cont, iar după ce am înmânat telefonul taximetristului, a anulat tranzacția. Nu a mai răspuns o perioadă, după care mă păcălea că trimite pe altcineva, mă amâna, găsea scuze. În 3 luni, mi-am recuperat 600 de euro după ce am insistat mult timp. Are o persoană de contact în România, un taximetrist, și îl trimite să se întâlnească cu oamenii, preia bunurile, probabil împart banii. Nu știm cine e. Dacă vede că ești agresiv și îl ameninți că te duci la poliție, începe să mai dea din bani. El ia sumele din păcăleala altora și le dă celor insistenți. Speră să nu depună nimeni plângere, când vede că există riscul, începe să achite”, spune Marius Lepădatu, unul dintre păgubiți.

S-ar fi folosit de identitatea lui Marius Lepădatu ca să păcălească oamenii

Soții Lepădatu povestesc necăjiți că, pe lângă pățania cu banii pierduți, Iulian Răzvan Mocanu le-a făcut și alte probleme. În demersul lui de a-și recupera banii, Marius Lepădatu i-a trimis o poză cu buletinul său, iar, ulterior, individul a început să se folosească de identitatea lui ca să păcălească lumea în continuare.

„Eu am lucrat în Italia 17 ani, de 1 an m-am întors acasă. Când am văzut că nu mi-au intrat banii de la el, după câteva zile l-am sunat și, ca să mă asigură că îmi va achita suma, mi-a trimis o poză cu cartea lui de identitate. După ceva timp, mi-a cerut o poză cu buletinul meu ca să meargă la poștă în Italia să verifice dacă datele sunt corecte. Așa a ajuns în posesia cărții mele de identitate italienești”, explică Marius Lepădatu.

După ce și-au recuperat banii, a fost liniște o perioadă, până când s-au trezit contactați de o persoană revoltată care a susținut că a fost înșelată de Marius Lepădatu. Aceștia au rămas foarte surprinși de întâmplare. Bărbatul a descoperit că are mai multe plângeri pe numele lui și a fost chemat la secția de poliție. Acesta le-a povestit oamenilor legii despre modul în care Iulian Răzvan Mocanu a intrat în posesia datelor sale din buletin.

„Dupa ce ne-am recuperat banii, am fost contactați de o persoană din Anglia care susținea că a fost păgubită cu identitatea soțului. Atunci, am aflat că se folosește de buletinul lui. I-am spus să se potolească. Când l-am întrebat, a zis că l-a trimis din greșeală. Câteva luni nu s-a mai auzit nimic și acum a început să curgă cu plângeri, ne sună lumea pe noi. Sunt depuse plângeri la poliție la Iași. Soțul meu a fost chemat să dea declarații ca martor, dar nu s-a întâmplat mare lucru. Noi suntem de la Târgu Frumos, aici nici măcar nu s-a luat în seamă plângerea”, relatează soția lui Marius Lepădatu.

Cei doi susțin că au fost la secția de poliție de la Târgu Frumos ca să înregistreze o plângere, însă oamenii legii le-au spus că nu pot face nimic din cauza faptului că Iulian Răzvan Mocanu nu a folosit buletinul ieșeanului pentru a încheia contracte sau alte acte oficiale.

Acuzat că a dat zeci de țepe și a făcut pagube de zeci de mii de euro

Soții Lepădatu spun că mai multe eprsoane din țară și din străinătate au fost păcălite de Iulian Răzvan Mocanu.

„Sunt foarte multe persoane care au pățit-o cu el. Sunt oameni din Anglia, Germania, România, de peste tot. Poliția spune că nu are ce face și am luat inițiativa pe grupurile de pe Facebook ca oamenii să fie conștienți. Banii furați de el sunt foarte mulți, peste 50.000 de euro. M-a rugat pe mine să îi spun ce persoane a mai păgubit, că el cică avea probleme cu cartela și zicea că vrea să le dea banii înapoi. Are plângeri și la Suceava, i-a dat cineva 2 iPhone-uri 13 Pro Max, la 3.000 de euro. La Iași, sunt vreo 5-6 cu plângeri doar din ce știu eu. Chiar la secție am văzut pe cineva păgubit de individ, care i-a dat un laptop de 1.700 euro”, povestesc soții Lepădatu.

După ce a realizat în ce bucluc a intrat, Iulian Răzvan Mocanu ar fi încercat să facă rost de lista persoanelor pe care le-a țepuit, folosindu-se de pretextul că dorește să le întoarcă sumele de bani. Acesta a avut tupeul să îi ceară acest lucru chiar lui Marius Lepădatu, persoana cea mai afectată de faptele lui.

„Zi-mi, te rog, pe care îi mai ai tu pe cap care te deranjează, ca să le achit banii. După, joi, o să mai iau o sumă de bani ca să le dau celorlalți. Te rog frumos, nu le zice că nu le-am dat, că îmi sar toți în cap și o să iasă un tămbălău de nu se mai termină niciodată. Vreau sa le dau banii la toți pe care îi știi, să nu îți creeze probleme. După care, încerc să le rezolv pe celelalte sau merg dracu’ la pușcărie ori mă omor si am terminat”, i-ar fi spus Iulian Răzvan Mocanu lui Marius Lepădatu într-o conversație pe WhatsApp.

Acum, Iulian Răzvan Mocanu, pășcăneanul acuzat că a dat țepe, este căutat de mai multe persoane păgubite.

Comentarii
  • Ce față de țigan obosit are idiotul

  • Urecheatul ăsta, târtan obosit, mârlete de doi lei.

  • Și eu am fost abordat de el și nu m-am lăsat păcălit.

  • Am pățit-o și eu cu un iPhone 13

  • Am luat-o si eu de la el , stiu si cine e taximetristu am facut plangere dar nu sa luat nici o masura am poza cu buletinul taximetristului din pascani care e complice dar nimic…altul care fura o gaina isi ia 7 ani

  • Și mie trebuie să îmi de-a 900 euro pe un iPhone. De 3 luni aștept. Cum pot lua legătura cu Marius Lepadatu

  • Am depus plângere la poliție și au spus ca nu au ce sa ii facă 😏😏😏teapa de 400€

  • Si mie are sa imi dea €1000.eu il tot contactez ca pe mine ma contactat de pe un nr de Italia. Tot imi promite ca mi da dar deja astept de mai bine de 1 an.

  • E in Italia omul acuma eu tot il contactez pe wattapp. Are sa imi dea €1000. Tot imi promite. Dar sper într-o zi sa ma intalnesc cu el prin Pascani.

  • Îmi trimiți numărul lui

  • Are cineva contactul lui Marius Lepădatu? Am fost păgubit si eu de către Mocanu de mulți bani

  • Mocanu iulian

    Am eu numele la peste 30 persoane ce au fost pacalite de el ,am conversatii..înregistrari audio video … am avut o suma foarte mare de bani la el și mi i-a dat pe toți înapoi… nu are treaba Marius lepadatu.. s-a lăsat de mult de el ..are depuse mai multe plângeri la Iasi la Piatra și la roman ! Dacă vrei sa rezolvat ceva faceți plângere direct la tribunal nu la politie ..și vă asigurare ca o sa reușiti dar împreună,sper sa va recuperati banii ..dacă nu duceti-va și vandalizati casa ..dai 50 lei la un tigan de la pascani și ii spare 2 geamuri ( nu știu din experienta) doar zic 🤣🤣🤣 .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *